Τουρκικές Εκλογές 28ης Μαΐου 2023: Ερντογάν για άλλα 5 χρόνια που επικράτησε με 52,1% του Κιλιτσντάρογλου που πήρε 47,8% - «Μέχρι τον τάφο θα είμαστε μαζί, άνοιξε η πόρτα του αιώνα της Τουρκίας...», φώναζε στους οπαδούς του (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Τουρκικές Εκλογές 28ης Μαΐου 2023: Ερντογάν για άλλα 5 χρόνια που επικράτησε με 52,1% του Κιλιτσντάρογλου που πήρε 47,8% - «Μέχρι τον τάφο θα είμαστε μαζί, άνοιξε η πόρτα του αιώνα της Τουρκίας...», φώναζε στους οπαδούς του (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Νικητής στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών της 28ης Μαΐου 2023 στην Τουρκία αναδείχθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ξεκινά την τρίτη συνεχόμενη θητεία του ως Πρόεδρος της Τουρκίας όπου βρίσκεται σε αυτή τη θέση εδώ και 20 χρόνια...

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα ο Ερντογάν έλαβε 52.16% (27.725.131 ψήφους ) και ο Κιλιτσντάρογλου 47,84% (25.432.951 ψήφους). Σε πολύ υψηλά επίπεδα ήταν η συμμετοχή των εκλογέων, η οποία έφτασε το 84,93% έναντι 88,84% στον Α’ γύρο.

Για την ιστορία, σημειώνεται επίσης ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ήρθε πρώτος στην Κωνσταντινούπολη με 51,75% , στην Άγκυρα με 50,5%, στην Σμύρνη με 67,13%, στην Αδριανούπολη, στο Καρς με 56,59% στο Ντιγιαρμπακίρ , στην Μερσίνη με 60,27%, στο Τσανάκαλε με 58%, στα Τουρκικά Παράλια και στην Ανατολική Τουρκία.

Χιλιάδες εκστασιασμένοι οπαδοί του Ερντογάν βγήκαν σε όλους τους δρόμους της Τουρκίας για να πανηγυρίσουν, ενώ χιλιάδες συγκεντρώθηκαν και κατέκλυσαν το αυτοκρατορικό, ολόχρυσο παλάτι του Ερντογάν στην Άγκυρα όπου στήθηκε η μεγάλη φιέστα και τον ανέμεναν για ώρες μέχρι να φτάσει.

Ο Ερντογάν, πανηγυρίζοντας την νίκη του, εμφανίστηκε αρχικά πάνω σε λεωφορείο της προεκλογικής καμπάνιας του, το οποίο ξεκίνησε από το σπίτι του με κατεύθυνση την, Κωνσταντινούπολη, και τελικό προορισμό την Άγκυρα και τόνισε, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στους χιλιάδες οπαδούς του, δια μικροφώνου:

«Ευχαριστώ τον λαό για τη χαρά της δημοκρατίας που μας έδωσε. Ολοκληρώσαμε τον δεύτερο γύρο των εκλογών με την εύνοια του λαού μας... Με αυτή τη νίκη έχει ανοίξει η πόρτα του αιώνα της Τουρκίας. Μέχρι τον τάφο θα είμαστε μαζί... Είχα πει ότι θα κερδίσουμε, σήμερα νικήτρια είναι μόνο η Τουρκία των 85 εκατομμυρίων συμπολιτών μας. Αν θέλετε να προσθέσουμε ακόμη ένα bye [αντίο], τότε θα πούμε bye bye bye Κεμάλ...», είπε μεταξύ άλλων ενώ τραγούδησε κιόλας...

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου από την μεριά του τόνισε μετά το αποτέλεσμα των εκλογών:

«Η πορεία μας συνεχίζεται είμαστε εδώ, συνεχίζουμε τον αγώνα για την δημοκρατία και να φύγει το καθεστώς, αυτοί που μας ψήφισαν να παραμείνουν στο ανάστημά τους μέχρι να έρθει πραγματική δημοκρατία στην χώρα μας» . Ευχαριστώ τους πάνω από 25 εκατομμύρια ψηφοφόρους μας, η βούληση του λαού να αλλάξει η αυταρχική κυβέρνηση αναδείχθηκε ξεκάθαρα, αλλά ζήσαμε την πιο άδικη εκλογική εκστρατεία και δεχθήκαμε πολλές πιέσεις . Ο κύριος λόγος για την θλίψη μου είναι ότι από αύριο περιμένουν την χώρα πολύ μεγαλύτερα προβλήματα...»

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA