ΑΝΤ1: Ολόκληρη η συνέντευξη Μητσοτάκη στον Χατζηνικολάου - «Αν μας εμπιστευθεί ο λαός άμεσα θα αλλάξουμε το κράτος σε όλους τους τομείς όπως έχω δεσμευτεί...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

ΑΝΤ1: Ολόκληρη η συνέντευξη Μητσοτάκη στον Χατζηνικολάου - «Αν μας εμπιστευθεί ο λαός άμεσα θα αλλάξουμε το κράτος σε όλους τους τομείς όπως έχω δεσμευτεί...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέντευξη στον Πύργο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης παραχώρησε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στον παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, Νίκο Χατζηνικολάου...

Η συνέντευξη μεταδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης (21-06-2023).

«Δεν θέλω να μιλήσω πολύ για την κυβέρνηση. Όπως καταλαβαίνετε έχουμε ακόμα τρεις μέρες προεκλογικής εκστρατείας, δεν προεξοφλώ το εκλογικό αποτέλεσμα... Κατ’ αρχάς ένα πρώτο αντίδοτο είναι ένα γερό ταρακούνημα στον σχηματισμό της κυβέρνησης, έτσι δεν είναι; Να ταράξουμε λίγο τα νερά. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ορκιστεί κυβέρνηση και οι καινούργιοι Υπουργοί θα πάρουν τους μπλε φακέλους τους, όπως έγινε και το 2019, με τα χρονοδιαγράμματα…

Εμείς 25 ψηφίζουμε, 26, εφόσον τα πράγματα έρθουν όπως το πιστεύουμε, σηκώνουμε μανίκια. Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία τρέχουν...Θα αλλάξουμε το κράτος σε όλους τους τομείς όπως έχω δεσμευτεί....»

***

Νίκος Χατζηνικολάου: Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, καλησπέρα σας. Βρισκόμαστε στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στον Πύργο της Διεθνούς Έκθεσης, με μία εκπληκτική θέα σε αυτή τη μαγική πόλη κι έχω τη χαρά και την τιμή να έχω απέναντί μου τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ και ξεκινώ κατευθείαν, παρότι ο πειρασμός της θέας είναι μεγάλος.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι μεγάλη δυσκολία να συγκεντρωθούμε στη συνέντευξη, κ. Χατζηνικολάου.

Νίκος Χατζηνικολάου: Ακριβώς. Ξεκινώ κατευθείαν με τα ερωτήματα. Θέλω να σας ρωτήσω κάτι που το ακούω από πολλούς συμπολίτες μας. Ρωτούν αν με τα θέματα που έχουν επιλέξει τα κόμματα ως πεδίο αντιπαράθεσης γίνεται ζημιά στη διεθνή εικόνα της χώρας. Αναφέρομαι στο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, αλλά και του ναυαγίου στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου.

Μόλις προχθές ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ​Erdoğan μίλησε για δολοφόνους του ελληνικού Λιμενικού. Οι τουρκικές εφημερίδες εκμεταλλεύονται την κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα, την κόντρα σας με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για τις δηλώσεις των μουσουλμάνων υποψήφιων βουλευτών. Μήπως τα κόμματα έχουν επιλέξει λάθος πεδίο αντιπαράθεσης;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κύριε Χατζηνικολάου, η πρόθεσή μου κατά τη διάρκεια και αυτής της προεκλογικής περιόδου ήταν να εστιάσουμε στον θετικό προγραμματικό λόγο και να μιλήσουμε για τα μεγάλα ζητήματα τα οποία απασχολούν τους πολίτες: πώς θα αυξήσουμε τους μισθούς, πώς θα έχουμε καλύτερη δημόσια υγεία.

Όμως είναι αναπόφευκτο στον δημόσιο διάλογο να μπαίνουν και τα σημαντικά εθνικά θέματα, πόσω μάλλον όταν υπάρχουν ζητήματα τα οποία αφορούν την ίδια την τρέχουσα επικαιρότητα.

Ξεκινώ με το θέμα του τραγικού ναυαγίου. Δεν ήμασταν εμείς αυτοί, κ. Χατζηνικολάου, που επιρρίψαμε ευθύνες στο Λιμενικό γι’ αυτό το οποίο συνέβη. Το έκανε συστηματικά ο κ. Τσίπρας, αναδεικνύοντας θα έλεγα ένα ζήτημα μέσα από την -κατά την άποψή μου- λάθος οπτική γωνία. Εξ ου δεν είναι τυχαίο ότι ακριβώς τα επιχειρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν από την Τουρκία, η οποία προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι «πνίγει πρόσφυγες στο Αιγαίο».

Νίκος Χατζηνικολάου: Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί προσωπικά εσάς, ότι εσείς το ανεβάσατε αυτό το θέμα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα έρθω και σε αυτά τα οποία λέει ο κ. Τσίπρας. Όμως υπάρχει ένα πραγματικό ζήτημα εδώ, κ. Χατζηνικολάου. Μιλάτε σε έναν άνθρωπο ο οποίος προέρχεται και από μια πολιτική οικογένεια που έχει δώσει αγώνες για την ισονομία και την ισοπολιτεία στη Θράκη, για τη δυνατότητα των μουσουλμάνων συμπολιτών μας να έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευκαιρίες για προκοπή. Και πρέπει να σας πω ότι ανεξαρτήτως του τι θα ψηφίσει η μειονότητα στη Θράκη στις εκλογές που μας έρχονται, εγώ αυτή την πολιτική θα την υπηρετήσω απαρέγκλιτα. Η Τουρκία όμως..

Νίκος Χατζηνικολάου: Τώρα αυτό το λέτε για να διαχωρίσετε τη θέση σας από αυτά που είπε η Ντόρα Μπακογιάννη;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το λέω γιατί αυτή είναι η πάγια άποψή μου, από την οποία δεν πρόκειται να ξεφύγω. Η Τουρκία έχει μία άλλη προσέγγιση. Θέλει τη μειονότητα απομονωμένη και τη θέλει χειραγωγούμενη από το τουρκικό Προξενείο. Η αλήθεια είναι ότι και πριν από τις εκλογές, αλλά και μετά τις εκλογές, είχαμε πάρα πολλές αποδείξεις για την -θα έλεγα- ξεδιάντροπη στήριξη την οποία παρείχε το τουρκικό Προξενείο σε δύο υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα αυτό θα μπορούσε να κλείσει. Θέλω να σας θυμίσω ότι από την πρώτη φορά που μίλησα για το θέμα αυτό είπα να το κλείσουμε το θέμα. Και πώς μπορούμε να το κλείσουμε το θέμα; Να κάνουν μια πολύ απλή δήλωση οι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης και ότι εκφράζουν, είναι μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας. Δεν το έκαναν και εξ ου και το θέμα έρχεται και επανέρχεται στον δημόσιο διάλογο. Αλλά μου λέτε γιατί ανέδειξα το θέμα. Το μήνυμα για εμένα…

Νίκος Χατζηνικολάου: Συγγνώμη για την διακοπή, υπήρχε κι ένας δικός σας όμως υποψήφιος που αναφερόταν στο ίδιο έγγραφο της ΕΥΠ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες του τι αναφερόταν στο έγγραφο αυτό της ΕΥΠ.  Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις πληροφορίες τις οποίες του δώσαμε. Το έγγραφο αυτό ανέφερε με απόλυτη σαφήνεια ότι τη στήριξη το Προξενείο την παρείχε σε αυτούς τους δύο υποψηφίους, όχι στον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος, στο κάτω-κάτω της γραφής, απεσύρθη και από τον εκλογικό...

Νίκος Χατζηνικολάου: Αυτός γιατί βρέθηκε εκτός ψηφοδελτίων;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Νομίζω ήταν και μία προσωπική του απόφαση, διότι αισθανόταν ότι μπορεί να δημιουργεί αυτή τη στιγμή ένα πρόβλημα στο κόμμα.

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA