Αποφυλακίζεται τελικά ο αναρχικός κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης - Κρίσιμη η υγεία του μετά την απεργία πείνας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Αποφυλακίζεται τελικά ο αναρχικός κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης - Κρίσιμη η υγεία του μετά την απεργία πείνας

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αναμένεται να αφεθεί ο κρατούμενος (απεργός πείνας από 12-05-2023) Γιάννης Μιχαηλίδης σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη (14-06-2023)...

Ο αναρχικός κρατούμενος βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 12 Μαΐου 2023 και λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα στις 10 Ιουνίου 2023, ανακοίνωσε πως προχώρησε και σε απεργία δίψας, διαμαρτυρόμενος για τη συνέχιση της κράτησής του παρά την συμπλήρωση των προϋποθέσεων για απόλυση, διεκδικώντας το δικαίωμά του στην υφ’ όρων απόλυση και στην εκπαίδευση αφού το συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού δεν του είχε χορηγήσει από τις αρχές Μαΐου εκπαιδευτική άδεια όπως όφειλε.

Η κατάσταση της υγείας του σύμφωνα με πληροφορίες είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Ιουλίου του 2022 ο Γ. Μιχαηλίδης αποφάσισε να αναστείλει την πρώτη απεργία πείνας, έπειτα από 68 ημέρες και μετά την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας στο δίκαιο αίτημά του για αποφυλάκιση.

Υπενθυμίζεται επίσης πως ο Γ. Μιχαηλίδης, πληροί από πέρυσι τις απαραίτητες προϋποθέσεις για υφ’ όρων απόλυση, (σ.σ. έχει εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής που του έχει επιβληθεί και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση του 2019).

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης είχε καταδικαστεί για ληστείες τραπεζών και κακουργήματα σε ποινή κάθειρξης 47 ετών και 8 μηνών εκ των οποίων εκτιτέα τα 20 με συγχωνευτική απόφαση Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA