Έχασε την μάχη με τον καρκίνο ο ασυμβίβαστος δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου - Το «καφενείο των φιλάθλων» και οι ατάκες του που θα μείνουν στην ιστορία (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Έχασε την μάχη με τον καρκίνο ο ασυμβίβαστος δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου - Το «καφενείο των φιλάθλων» και οι ατάκες του που θα μείνουν στην ιστορία (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

«Έφυγε» από την ζωή το πρωί της Δευτέρας (05-06-2023) σε ηλικία 71 ετών ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν με καρκίνο στον Άγιο Σάββα...

Ήταν ένας από τους πιο γνωστούς αθλητικούς δημοσιογράφους, ιδιαίτερα γνωστός για τον αντισυμβατικό χαρακτήρα, τον μαχητικό λογο και φυσικά τις περίφημες ατάκες του στον αέρα των (τηλεοπτικών κυρίως) εκπομπών που έκανε να έχουν μείνει στην ιστορία.

Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στο χώρο από το 1982, ως μέλος της ιδρυτικής ομάδας της αθλητικής εφημερίδας «Φίλαθλος» του εκδότη Γιώργου Κουρή, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Καραγιαννίδη, ενώ έχει συνεργαστεί και με τα περιοδικά «Σύγχρονος Αθλητισμός» και «Forza». Έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό μέσω της καθημερινής στήλης που διατηρούσε στον «Φίλαθλο», καθώς και με την αρχικά ραδιοφωνική, μετέπειτα τηλεοπτική εκπομπή του «Το Καφενείο των Φιλάθλων».

Η εκπομπή, τηλεοπτικά στο «Κανάλι 5» του Γιώργου Κουρή και ραδιοφωνικά στον «Sprint FM», υπήρξε η πρώτη στην Ελλάδα που παρείχε βήμα στους φιλάθλους για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα αθλητικά δρώμενα και όχι μόνο. Η τηλεοπτική του εκπομπή είχε κατά καιρούς φιλοξενηθεί στους σταθμούς Alpha, Channel 9, Τηλεάστυ, Extra 3, Action 24 και Kontra Channel.

Από το 2008 έως το 2021 πραγματοποιούσε καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές στο ραδιοσταθμό Real FM 97.8 και είναι ένας από τους μακροβιότερους δημοσιογράφους του σταθμού από ίδρυσής του. Πριν λίγα χρόνια και συγκεκριμένα το 2017 είχε χάσει το γιο του Τάσο, ο οποίος από παιδί είχε διαγνωστεί με τη σπάνια νόσο “αταξία του Φρίντριχ”. Και είχε αποκαλύψει έτσι το προσωπικο του δράμα, που ουδείς υποπτευόταν όταν τον έβλεπε ή τον άκουγε στις εκπομπές του.

Αυτός ήταν ο Γιώργος Γεωργίου που «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι. Δημοσιογράφο από τους λίγους, με πολλά καντάρια μπάλα. Αλλά πάνω από όλα μια πένα και μια φωνή που σημάδεψε δυο γενιές φιλάθων. Ενας δημοσιογράφος αυθεντικός. Ασυμβίβαστος (και για αυτό όχι πάντα αρεστός). Με γλώσσα που τσάκιζε κόκκαλα…

Το «καφενείο των φιλάθλων» και οι ατάκες του που θα μείνουν στην ιστορία

Πολύς κόσμος θα θυμάται ακόμα τα δύο πρώτα χρόνια (1997-1998) των «θρυλικών» εκπομπών του Γιώργου Γεωργίου στο κανάλι 5. Τότε, ο ακούραστος δημοσιογράφος είχε οργώσει όλα τα ποδοσφαιρικά στέκια σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, δίνοντας μικρόφωνο στον κόσμο να πει την άποψή του για τα τεκταινόμενα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και όχι μόνο.

Η Eλληνική τηλεόραση είχε γνωρίσει μεγάλες στιγμές δόξας με «θανατηφόρες» ατάκες να εκστομίζονται σε ρυθμό πυροβόλου από μεγάλες μορφές των λαϊκών στρωμάτων, φιλάθλους, οπαδούς μεγάλων και μικρών ομάδων. Η εκπομπή σάρωνε σε θεαματικότητα, ώσπου διεκόπη ξαφνικά εξαιτίας μιας επεισοδιακής εκπομπής στον Βύρωνα , όπου και έγινε το «έλα να δεις» από οπαδούς της τοπικής ομάδας.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA