«Έχω αποδείξει πως είμαι στρατιώτης, καμία αλαζονεία...» - Ο Σίμος Κεδίκογλου στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» - Η αντιπαράθεση για τα ασθενοφόρα και τους πλειστηριασμούς (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

«Έχω αποδείξει πως είμαι στρατιώτης, καμία αλαζονεία...» - Ο Σίμος Κεδίκογλου στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» - Η αντιπαράθεση για τα ασθενοφόρα και τους πλειστηριασμούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρώην Υφυπουργός και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Εύβοια, Σίμος Κεδίκογλου, ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, και ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ήταν καλεσμένοι το πρωί της Παρασκευής (23-06-2023) στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», δύο 24ωρα πριν τις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023...

Ο Σίμος Κεδικόγλου δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως στην ΝΔ δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και καμία αλαζονεία για τα αποτελέσματα της κάλπης.

«Εγώ έχω αποδείξει πως είμαι στρατιώτης και έχω ακολουθήσει πιστά τον ρόλο μου. Κάνω τα πάντα για την παράταξη, για τον τόπο και για να φανώ αντάξιος των πολιτών. Αντίπαλος μας είναι ο καναπές και η ξαπλώστρα και προσπαθούμε να εξηγήσουμε πως η κάλπες είναι άδειες. Δίνουμε ένα μεγάλο αγώνα απέναντι στον εφησυχασμό. Στην Εύβοια έχει 5 ασθενοφόρα. Αυτό που υπάρχει είναι πρόβλημα με την απόσταση. Προκηρύσσονται θέσεις αλλά δεν δηλώνουν συμμετοχή. Εάν έχουμε απανωτά περιστατικά τότε υπάρχει πρόβλημα γιατί υπάρχει απόσταση. Πρόβλημα έχουμε με τους οδηγούς των ασθενοφόρων. Στις τελευταίες προκηρύξεις δεν εμφανίστηκε κανένας. Θέλει καλύτερη οργάνωση...»

Τέλος, ο Σίμος Κεδικόγλου μίλησε για το θέμα των πλειστηριασμών, λέγοντας πως η ΝΔ έχει φτιάξει μηχανισμούς και σε κάθε περίπτωση η έννοια μας είναι τα ευάλωτα νοικοκυριά.

«Είναι στα σχέδια του επόμενου υπουργού Οικονομικών το σχέδιο για τους πλειστηριασμούς. Στην Υγεία είμασταν η κυβέρνηση που αύξησε το προσωπικό κατά 7.000. Στο Μαντούδι έχουμε πρόβλημα με τους οδηγούς. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις. Το 1 προς 1 ισχύει για το σύνολο των εργαζομένων του Δημοσίου. Από εκεί και πέρα, μπορούν κάποιες συνταξιοδοτήσεις από άλλους τομείς λόγω εκσυγχρονισμού να πάνε αυτές οι θέσεις στην Υγεία».

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, απάντησε, λέγοντας πως τη Δευτέρα, μετά τις εκλόγές τα προβλήματα θα συνεχίσουν να είναι εκεί και πως χρειαζόμαστε 15.000 προσωπικό στη Υγεία.

«Δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό να μην σχολιάσω την απλούστευση της απάντησης του συναδέλφου για την Εύβοια στο φοβερό και έντονο ζήτημα της υποστελέχωσης στη δημόσια υγεία. Ψάχνουμε να βρούμε τεχνικές διαφορές και δικαιολογίες την ώρα που δεν λείπουν μόνο ασθενοφόρα και πληρώματα στην Εύβοια, λείπουν σε όλη την Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη έγινε πάλι μεταφορά ενός νέου παιδιού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο με σοβαρές ελλείψεις, είχε χαλάσει ο αξονικός... Άρα για να είμαστε σοβαροί την Δευτέρα, μετά τις εκλόγές τα προβλήματα θα συνεχίσουν να είναι εκεί και πως χρειαζόμαστε 15.000 προσωπικό στη Υγεία. Είναι στη δέσμευσή μας να προσληφθούν νέοι γιατροί. Σε ό,τι αφορά τον κ. Μάντζο είναι σαφές αυτό που λέμε. Το ΠΑΣΟΚ, όταν υπήρχε η περίπτωση του κ. Καπάτου, κατηγορούσε πως διαχειρίστηκε υπέρ των funds κάποιες διαδικασίες. Το πιο σημαντικό είναι τι προτείνουμε για τα δάνεια. Για τον κ. Μάντζο υπήρχε δημοσίευμα. Ο Πάτσης είναι πολύ κακή μορφή νομικού συμπαραστάτη των funds αλλά από εκεί και πέρα στην πολιτική είμαστε αυτό που κάνουμε όχι αυτό που λέμε».

Ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, αναφέρθηκε στη περίπτωση του Δημήτρη Μάντζου, τονίζοντας πως είναι άλλο ο βιοπορισμός και άλλο η πολιτική. «Θα πρέπει να το διαχωρίζουμε. Η δουλειά ενός δικηγόρου είναι να εφαρμόζει τον νόμο, να εκπροσωπεί τον πελάτη του στα πλαίσια του ορίου που ορίζει η Πολιτεία. Η συζήτηση πρέπει να γίνει για τι ένα το εκάστοτε νομικό πλαίσιο επιτρέπει σε ένα αδύναμο δανειολήπτη να χάσει το σπίτι του. Ο κ. Μάντζος ήταν υποψήφιος βουλευτής και το ΠΑΣΟΚ με τον νόμο του 2010 ήταν αυτό που προστάτεψε την πρώτη κατοικία...»

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA