ΣΥΡΙΖΑ: Τι δήλωσαν Δούρου και Φαραντούρης για την παραίτηση Τσίπρα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

ΣΥΡΙΖΑ: Τι δήλωσαν Δούρου και Φαραντούρης για την παραίτηση Τσίπρα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως έγραψε πριν λίγες ώρες το EviaZoom.gr (δείτε ΕΔΩ) την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (29-06-2023) ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του στο Ζάππειο...

Σοκ στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο έχει προκαλέσει η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι δήλωσε η Ρένα Δούρου...

Η Ρένα Δούρου, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ρένα Δούρου είπε πως απουσιάζει από τη χώρα από τη Δευτέρα, λόγω της συνεδρίασης της Επιτροπής Τρεχουσών Υποθέσεων του Κογκρέσου και δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι συμβαίνει και το κινητό της λάμβανε τόσες ειδοποιήσεις και μηνύματα.

«Δεν το γνωρίζαμε (σ.σ πως θα παραιτηθεί) και τώρα που είμαστε πιο ψύχραιμοι θα δούμε πως η απόφασή του Αλέξη Τσίπρα είναι μια γενναία απόφαση, η οποία είχε προδιαγραφεί στις δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής. Εάν κάποιος ήθελε να τον ακούσει, θα το καταλάβαινε. Είναι μία απόφαση που δείχνει το μέγεθος του ανδρός και είναι μία απόφαση που είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι ένας άνθρωπος που αναλαμβάνει πάντα πλήρως την ευθύνη».

Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε και στην δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα:

«Ξαφνιάστηκα με τη δήλωση του πρωθυπουργού. Θα μπορούσαν να τον συμβουλέψουν διαφορετικά, αν και δεν χρειάζεται γιατί είναι αυτονόητο να σέβεσαι την αποχώρηση του πολιτικού σου αντιπάλου. Εμπάθεια και καμία γενναιοδωρία. Να μην βιαστεί κανελής να ξεγράψει την Αριστερά».

Τι δήλωσε ο Νίκος Φαραντούρης...

«Είναι ανθρώπινες στιγμές αυτές, που μας γεμίζουν θλίψη και δε νομίζω ότι σε αυτήν τη φάση αυτό μπορεί να ερμηνευτεί με οτιδήποτε άλλο. Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε μια πολύ γενναία απόφαση, είναι ένας άνθρωπος με βαθιά ενσυναίσθηση και ενσυνείδηση. Πήρε μια απόφαση που τον τιμά», είπε ο ίδιος μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Σε αυτές τις στιγμές είναι ανθρώπινο, άνθρωποι που συνδέθηκαν μαζί του να είναι δίπλα του. Ο Αλέξης Τσίπρας εκτός του ότι θα μας λείψει, δε θα μας λείψει το επόμενο χρονικό διάστημα στα πολιτικά πράγματα που τόπου, το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως, γιατί γνωρίζω ότι το πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα δεν εξαντλείται στη θητεία του ως πρωθυπουργού ή ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μάθει σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Να αναλογιστούμε το ποιόν του ανδρός. Ξεκίνησε από ταπεινά και έφτασε ψηλά χωρίς να είναι προϊόν οικογενειοκρατίας και διαπλοκής. Πίστεψε σε ιδέες και μπόρεσε να τις μεταδώσει με τον ενθουσιασμό που τον διακρίνει. Αυτές οι ιδέες τον έφτασαν να ηγηθεί ενός κόμματος κυβερνητικού και να αναλάβει και τα ηνία της χώρας (…) Το εκλογικό σύστημα ηττήθηκε, οι ιδέες δεν ηττήθηκαν», είπε και συμπλήρωσε: 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε στην ιστορική του διαδρομή και υπό αρκετά δύσκολες και δυσκολότερες συνθήκες, ότι μείνει ενωνόμενος παρά το γεγονός ότι κάποιοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το σκάφος».

«Μικρόψυχη η δήλωση Μητσοτάκη»

«Δε συμμερίζομαι καθόλου αυτά που ακούστηκαν μετά τη γενναία παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και θεωρώ αρκετά μικρόψυχη τη δήλωση του εν ενεργεία πρωθυπουργού της χώρας, ο οποίος απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο βρήκε μόνο σχόλια τα οποία κατέκρινε, τοξικά. Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ήταν εξόχως μικρόψυχη και τοξική», τόνισε.

Όσο για το αν ο ίδιος σκοπεύει να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;

«Δεν είναι κάτι που είχα σκεφτεί. Είναι πρόωρη η συζήτηση. Αυτήν την στιγμή προέχει να συνεδριάσει η ΚΟ του κόμματος, να εκλέξει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και κατόπιν να δρομολογηθούν γρήγορα οι διαδικασίες ανάδειξης νέου προέδρου. Η προίκα που μας αφήνει ο Αλέξης Τσίπρας είναι μεγάλη, πλούσια και ακριβή και έχουμε υποχρέωση να την τιμήσουμε».

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA