Η μεγάλη Τουρκική παρέλαση στη Λευκωσία για την 49η επέτειο της 20ης Ιουλίου 2023 - Ερντογάν: «Η Τουρκία έφερε δημοκρατία και ειρήνη στην Κύπρο, οι Ελληνοκύπριοι μας καταδίωξαν με σφαγές αλλά ποτέ δεν υποκλιθήκαμε...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Η μεγάλη Τουρκική παρέλαση στη Λευκωσία για την 49η επέτειο της 20ης Ιουλίου 2023 - Ερντογάν: «Η Τουρκία έφερε δημοκρατία και ειρήνη στην Κύπρο, οι Ελληνοκύπριοι μας καταδίωξαν με σφαγές αλλά ποτέ δεν υποκλιθήκαμε...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Με αφορμή την 49η επέτειο της 20ης Ιουλίου 2023 «Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας στη Κύπρο»,-όπως έχει ονομαστεί επίσημα από την Τουρκία η συγκεκριμένη μέρα-, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη εορταστική επίσημη παρέλαση των Τούρκων στη Λευκωσία την Πέμπτη (20-07-2023) παρουσία χιλιάδων κόσμου...

Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε και φέτος ότι δεν επρόκειτο για εισβολή, -όπως ψευδώς διαδίδεται από τους Ελληνοκυπρίους όπως είπε-, αλλά για ειρηνική επέμβαση στις 20 Ιουλίου 1974, με σκοπό την επαναφορά της συνταγματικής τάξης στην Κύπρο, που είχε καταλυθεί από το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου στις 20 Ιουλίου 1974.

Στην τελετή παρευρέθηκαν φυσικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Τούρκος Πρόεδρος της Συνέλευσης της Δημοκρατίας Zorlu Töre, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ünal Üstün, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Τουρκίας Narin Ferdi Şefik, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου του Στρατού της Τουρκίας, στελέχη Τουρκικών Κομμάτων, κ.α.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν ξεκινήσει η μεγάλη Τουρκική επίσημη παρέλαση στην Λευκωσία ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο Τουρκικός στρατός, πολεμώντας ώμο με ώμο πριν από 49 χρόνια, έφερε ειρήνη, σταθερότητα, δημοκρατία και ηρεμία στο νησί της Κύπρου με το έπος που έγραψε. Δεν θα ξεχάσουμε ούτε θα τους κάνουμε να ξεχάσουν τις σφαγές που έγιναν σε αυτά τα εδάφη. Δεν θα αφήσουμε ποτέ τον κόσμο να ξεχάσει... Η ιστορία έχει δείξει ξεκάθαρα ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν καμία ανοχή για τους Τουρκοκύπριους. Αυτός είναι ο λόγος που οι διαπραγματεύσεις, στις οποίες η τουρκοκυπριακή πλευρά κατέβαλε κάθε προσπάθεια για λύση για περισσότερο από μισό αιώνα, δεν απέδωσαν κανένα αποτέλεσμα.

Η περίοδος 1963-1974 δυστυχώς σήμαινε αίμα, δάκρυα και σφαγή για τους Τουρκοκύπριους. Οι λάτρεις της Ένωσις, που έχουν ορκιστεί να μην αφήσουν ούτε έναν Τούρκο στο νησί, δυναμίτισαν την ειρήνη και την ηρεμία. Καταδίωξε τους Τουρκοκύπριους ποδοπατώντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συνείδηση. Τα αδέρφια μας πήραν βίαια από τα σπίτια, τα σπίτια και τις οικογένειές τους. Έχουμε δει τρομερές σφαγές εδώ σε αυτή την όμορφη γη. Είδαμε, με πολύ οδυνηρό τρόπο, τι μπορεί να κάνει μια αρρωστημένη νοοτροπία με το μίσος και τη μνησικακία σε αυτές τις χώρες. Όλα έγιναν, διαπράχθηκαν κάθε είδους σκληρότητα, αλλά το Τουρκικό έθνος ποτέ δεν υποκλίθηκε στους καταπιεστές.

Ήμουν πολύ χαρούμενος που ήμουν μαζί με τους Τουρκοκύπριους αδελφούς μου στην 49η επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης εδώ στην Λευκωσία στην Κύπρο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον τουρκοκυπριακό λαό, τους πολίτες μου που ζουν στο νησί, που μας αγκάλιασαν για άλλη μια φορά με λαχτάρα και στοργή. Επικέφθηκα φυσικά με τιμές και το μνημείο του Ατατούρκ στη Λευκωσία».

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA