Στο ίδιο έργο θεατές - Λίγο έξω από τη Λάρισα: Αστυνομικός εκτέλεσε εν ψυχρώ άοπλο 20χρονο Σύριο πεζό μετά από καταδίωξη για κλοπή αυτοκινήτου - «Κρατείται ο αστυνομικός...», λέει η έκθετη ΕΛ.ΑΣ που απαντά με αοριστίες (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Στο ίδιο έργο θεατές - Λίγο έξω από τη Λάρισα: Αστυνομικός εκτέλεσε εν ψυχρώ άοπλο 20χρονο Σύριο πεζό μετά από καταδίωξη για κλοπή αυτοκινήτου - «Κρατείται ο αστυνομικός...», λέει η έκθετη ΕΛ.ΑΣ που απαντά με αοριστίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Νεκρός από πυρά αστυνομικού έπεσε ένας άοπλος και πεζός 20χρονος υπήκοος Συρίας, τον οποίον καταδίωκαν αστυνομικοί στο ύψος των διοδίων Μοσχοχωρίου, λίγο έξω από τη Λάρισα, με την ΕΛ.ΑΣ να επιβεβαιώνει το γεγονός και αναφέρει ότι ο αστυνομικός κρατείται, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό όπως και γιατί ο αστυνομικός πυροβόλησε τον νεαρό, ο οποίος ήταν άοπλος και πεζός...

Όπως αναφέρει το τοπικό site της περιοχής onlarissa.gr η αστυνομία έλαβε σήμα πως κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο μάρκας Nissan, με έναν επιβαίνοντα κινούνταν επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς τη συμπρωτεύουσα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός δεν σταματούσε σε κανένα από τα σήματα των αστυνομικών, ενώ περνώντας τη Λάρισα, στο ύψος της Γυρτώνης ο οδηγός του οχήματος βγήκε από την εθνική και έκανε αναστροφή, μπαίνοντας μετά από λίγο ξανά στην ΠΑΘΕ, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Μετά τη Λάρισα βγήκε πάλι από τον αυτοκινητόδρομο επιλέγοντας το επαρχιακό οδικό δίκτυο και έχοντας από πίσω του περιπολικά που τον καταδίωκαν.

Στο τέλος, εγκατέλειψε το κλεμμένο όχημα έξω από το χωρίο Μοσχοχώρι αφού αυτό έπεσε πάνω σε τοίχο και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει πεζός.

Αργότερα, κάποιος από τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν τον πυροβόλησε και να τον τραυμάτισε θανάσιμα, όπως παραδέχεται με σχετική της ανακοίνωση, η ΕΛ.ΑΣ. σημειώνοντας ότι ο αστυνομικός κρατείται και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική δικογραφία.

Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής για αυτοψία, ενώ για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Το θύμα ήταν ηλικίας 20 ετών, γεννηθείς το 2003, Συριακής καταγωγής, που είχε ως δηλωμένο τόπο κατοικίας την Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση της Eκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ μετά την δημοσίευση της είδησης της δολοφονίας του 20χρονου από σφαίρες αστυνομικού:

«Σήμερα 8 Ιουλίου και ώρα 11:40 εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Α.Τ. Κιλελέρ όχημα, στο οποίο επέβαινε μόνο ο οδηγός και κινούταν με μεγάλη ταχύτητα επί της Εθνικής Οδού στον Κόμβο Νίκαιας στη Λάρισα.

Το συγκεκριμένο όχημα αναζητούνταν καθώς είχε κλαπεί σήμερα από την περιοχή του Γαλατσίου Αττικής και ως εκ τούτου οι αστυνομικοί προέβησαν σε σήμα στάσης ώστε να πραγματοποιηθεί σχετικός έλεγχος.

Ο οδηγός προκειμένου να διαφύγει ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε στην επαρχιακή οδό προς Μοσχοχώρι, στην είσοδο του οποίου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο οικίας και ακινητοποιήθηκε.

Ακολούθως εξήλθε του οχήματος και τράπηκε σε φυγή ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά.

Στο σημείο κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ πλην όμως, παρά τις προσπάθειες αναζωογόνησης, το άτομο κατέληξε.

Όπως προέκυψε πρόκειται για 20χρονο υπήκοο Συρίας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος και αποφυλακίστηκε πρόσφατα υπό όρους για διακίνηση παράτυπων μεταναστών, ενώ τέλος Ιουνίου τρέχοντος έτους είχε συλληφθεί εκ νέου γα κλοπή οχήματος και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ ο αστυνομικός κρατείται και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική δικογραφία.

Η Ελληνική Αστυνομία αναμένει την απόφαση της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία για την πειθαρχική διερεύνηση».

ΒΙΝΤΕΟ: 

Μαρτυρίες κατοίκων για την καταδίωξη και την εκτέλεση του 20χρονου:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA