Μετά την δολοφονία του 20χρονου από αστυνομικό - Μηταράκης: «Έδωσα διαταγή για επανεκπαίδευση όλου του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ και τοποθέτηση καμερών στους αστυνομικούς για να αποφευχθούν φαινόμενα αυθαιρεσίας...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Μετά την δολοφονία του 20χρονου από αστυνομικό - Μηταράκης: «Έδωσα διαταγή για επανεκπαίδευση όλου του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ και τοποθέτηση καμερών στους αστυνομικούς για να αποφευχθούν φαινόμενα αυθαιρεσίας...»

Με αφορμή τον θάνατο του άοπλου 20χρονου Σύριου από πυρά αστυνομικού στο Μοσχοχώρι Λάρισας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ...τρέχει μήπως προλάβει τα ασυμμάζευτα και τα χειρότερα...

Συγκεκριμένα, ο Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε την Δευτέρα (10-07-2023) ότι έδωσε διαταγή για επανεκπαίδευση όλου του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με την χρήση όπλων κ.α., όπως και για τοποθέτηση καμερών στους αστυνομικούς για να αποφευχθούν φαινόμενα αυθαιρεσίας μέσα στο 2023.

«Προφανώς καμία χρήση βίας από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. δεν γίνεται αποδεκτή. Έχω δώσει διαταγή και θα ανακοινωθεί σήμερα για επανεκπαίδευση όλου του προσωπικού εντός του 2023 για το πρωτόκολλο εμπλοκής. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι κανόνες της ΕΛ.ΑΣ για το πως πρέπει να γίνεται η εμπλοκή των αστυνομικών σε κάθε περίπτωση και στις καταδιώξεις. Άρα πρέπει να είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι οι αστυνομικοί μας στο να εφαρμόζουν αυτό το πρωτόκολλο, ώστε να μην ξαναζήσουμε ένα τέτοιο περιστατικό...», είπε χαρακτηριστικά.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA