Νέες φωτιές σε Φθιώτιδα και Μαγνησία: Νεκροί, καμένα σπίτια και εκκενώσεις... (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Νέες φωτιές σε Φθιώτιδα και Μαγνησία: Νεκροί, καμένα σπίτια και εκκενώσεις... (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Άλλες 61 δασικές πυρκαγιές σημειώθηκαν την Τετάρτη (26-07-2023), αλλά οι σοβαρότερες εκδηλώθηκαν σε Φθιώτιδα και Μαγνησία, ενώ η πύρινη λαίλαπα σε Ρόδο και Κέρκυρα παραμένει και αυτή σε εξέλιξη...

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος στο Βελεστίνο Μαγνησίας η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και γι αυτό το λόγο αρχικά εκδόθηκε μήνυμα από το 112, που ενημέρωνε τους κατοίκους των οικισμών Βελεστίνο, Σέσκλο, Άγιο Γεώργιο Φερών για την πυρκαγιά που εξελίσσεται στην περιοχή τους, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα ώστε να απομακρυνθούν. Στη συνέχεια εκδόθηκε νεότερο μήνυμα για την εκκένωση των οικισμών Διμήνι, Παλιούρι και της Βιομηχανικής Περιοχής του Βόλου προς την πόλη του Βόλου, ενώ πριν από λίγο εκδόθηκε ακόμα ένα προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους της πόλης του Βόλου προκειμένου να προστατευτούν από τους καπνούς της πυρκαγιάς. Νέο μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε επίσης στους κατοίκους των οικισμών Γλαφυρά, Κάκαβος, Μελισσάτικα, Φυτόκο, Λούτζιγκα και Κογιάτικα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 υδροφόρα οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Δύο νεκροί στη Μαγνησία... 

Νεκρή βρέθηκε μία γυναίκα στην περιοχή Χοροστάσι του Αλμυρού στο Βόλο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Πυροσβεστική η σορός της γυναίκας βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στο τροχόσπιτό της ενώ στην περιοχή είχε εκδηλωθεί φωτιά. Σε κοντινή απόσταση από τη σορό της γυναίκας, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Πυροσβεστική βρέθηκε ένας άντρας σε ημιλιπόθυμη κατάσταση ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς είχε εισπνεύσει καπνό. Ο άντρας, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Πυροσβεστική είναι καλά στην υγεία του, ενώ μαζί του βρισκόταν κι ακόμη ένας άντρας ο οποίος δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Ακόμη, νεκρός βρέθηκε ένας άνδρας στην περιοχή 'Αγιος Γεώργιος Φερών στη Μαγνησία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για έναν 47χρονο κτηνοτρόφο που αγνοούταν. Η σορός του άνδρα βρέθηκε απανθρακωμένη σε δασική έκταση, κοντά στην κτηνοτροφική του μονάδα. 

Βόλος: Xωρίς ηλεκτρικό ρεύμα οι πυρόπληκτες περιοχές - Προβλήματα και στην υδροδότηση

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις περιοχές που έχουν πληγεί από τη μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Βελεστίνου, των Βιομηχανικών Περιοχών του Βόλου και πολλών προαστίων του, αφού έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το Βελεστίνο, ο Άγιος Γεώργιος Φερών, το Σέσκλο και ενδιάμεσοι οικισμοί.

Χώροι φιλοξενίας για όσους εκκένωσαν τα σπίτια τους...

Μεγάλα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από τη φωτιά που μαίνεται μεταξύ Βόλου και Βελεστίνου και την εκκένωση πολλών οικισμών στην περιοχή, για το λόγο αυτό ανακοινώθηκε από τον Δήμο Βόλου ότι για την άμεση και πρακτική αντιμετώπιση των αναγκών των κατοίκων, που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, θα δοθεί σε χρήση ο Εκθεσιακός Πολυχώρος του Δήμου για την διαμονή τους. Οσοι το επιθυμούν μπορούν να διανυκτερεύσουν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, με πλήρη κλιματισμό, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα και για την διατροφή τους και την παροχή νερού, ενώ παράλληλα έχουν επιταχθεί δύο λεωφορεία για την μετακίνησή τους.

Επίσης για κάθε βοήθεια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου με το γραφείο του Δημάρχου, στα τηλέφωνα 2421350173 και 174, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν οι αντιδήμαρχοι και όλες οι δημοτικές υπηρεσίες.

Μεγάλη φωτιά και στη Φθιώτιδα...

Για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Κάστρο Φθιώτιδας, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος τόνισε ότι έλαβε γρήγορα διαστάσεις και για τον λόγο αυτό εκδόθηκε νέο μήνυμα από 112 για την εκκένωση του βορείου τμήματος της Λαμίας προς το κέντρο και νότια της πόλης. Επιπρόσθετα, όπως είπε, εκδόθηκε νεότερο μήνυμα από το 112 για την εκκένωση των οικισμών Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή προς Στυλίδα. Για την αντιμετώπισή τους, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις - ομοίως και στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο Κρόκιο Αλμυρού Μαγνησίας και στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού Φθιώτιδας.

Προς Ελάτεια κατευθύνεται η φωτιά στην Κάτω Τιθορέα...

Η φωτιά στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο μέτωπο μέσα σε αγροτική περιοχή και καλλιέργειες, ωστόσο με την παρέμβαση των πυροσβεστών αλλά και μηχανημάτων του δήμου απετράπη το ενδεχόμενο να κινηθούν οι φλόγες προς το χωριό Κάτω Τιθορέα.

Η φωτιά πέρασε το δρόμο που ενώνει την Κάτω Τιθορέα με την Ελάτεια, κινείται μέσα σε αγροτική περιοχή και κατευθύνεται προς την περιοχή της Ελάτειας.

Αυτή την ώρα δίνεται μία μάχη από πυροσβέστες, εθελοντές αλλά και μηχανήματα του Δήμου να ανακόψουν την πορεία της .

ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA