Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «άδειασε» τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις δηλώσεις του - «Για γελοιοποίηση...», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «άδειασε» τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις δηλώσεις του - «Για γελοιοποίηση...», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ (ΦΩΤΟ)

«Ο Γιώργος Φλωρίδης εξέφρασε πάγιες δικές του απόψεις που δεν έχουν συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο...» δήλωσε την Δευτέρα (10-07-2023) ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των δημοσιογράφων και πολιτικών συντακτών με αφορμή τα όσα είπε ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης από το βήμα της Βουλής για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών...

Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων και σε δευτερολογία του έπειτα από ερωτήματα του προσωρινού Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου, ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η απιστία δεν πρέπει να διώκεται κατ' έγκληση. Δηλαδή αυτοί που διαπράττουν απιστία, πρέπει να κάνουν μήνυση στον εαυτό τους».

Ωστόσο, αυτή τη διάταξη είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Φλωρίδης ανέφερε:

«Υπάρχουν ζητήματα στον Ποινικό Κώδικα, τα οποία πρέπει να τα επαναρρυθμίσουμε. Η απιστία δεν πρέπει να διώκεται κατ’ έγκληση. Δηλαδή αυτοί που διαπράττουν απιστία, πρέπει να κάνουν μήνυση στον εαυτό τους. Αυτό εσείς το κάνατε στον Κώδικα του 2019. Επίσης στα ζητήματα της απάτης πρέπει να έχουμε δίωξη αυτεπάγγελτα. Αυτά θα τα επαναφέρω. Πρέπει να αποκαθάρουμε τον Ποινικό Κώδικα από διατάξεις οι οποίες είναι περίεργες. Προστατεύουν συγκεκριμένους. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα το κάνουμε.

Έχει πολύ δουλειά εκεί να κάνουμε. Ο ελληνικός λαός δικαίως διαμαρτύρεται διότι σου λέει ότι εγώ με το παραμικρό οδηγούμαι σε ένα δικαστήριο ενώ κάποιοι άλλοι πως καταφέρνουν και τη γλιτώνουν; Επειδή αναφερθήκατε στις Τράπεζες κ. Φάμελλε, θέλω να σας πω το εξής: υπήρχε ένα άρθρο στον ποινικό κώδικα που καθιστούσε αδίκημα την τοκογλυφία των τραπεζών. Ξέρετε πότε περιέργως εξαφανίστηκε το άρθρο αυτό από τον ποινικό κώδικα; Στην αναθεώρηση που κάνατε το 2019. Δεν υπάρχει άρθρο για την τοκογλυφία των τραπεζών από τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ και μιλάτε για την προστασία των δανειοληπτών...»

Την Δευτέρα (10-07-2023) ο ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε στο EviaZoom.gr την ακόλουθη ανακοίνωση για τον Υπουργό Δικαιοσύνης:

«Η επιμονή της κυβέρνησης της ΝΔ στην ασυλία των τραπεζικών στελεχών είναι τέτοια σε σημείο να αδειάζει επίσημα τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο κ. Φλωρίδης στις προγραμματικές δηλώσεις διαφώνησε με τη διάταξη της ΝΔ στον ποινικό κώδικα για το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών και δεσμεύτηκε ότι θα την αλλάξει.

Ωστόσο, σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Μαρινάκης, δήλωσε ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις του υπουργού Δικαιοσύνης.

Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις. Ότι μια κυβέρνηση φτάνει σε τέτοιο σημείο γελοιοποίησης για χατίρι τραπεζικών στελεχών;

Ή ότι για πρώτη φορά ακούμε ότι υπουργός σε προγραμματικές δηλώσεις, που έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα τετραετίας, εκφράζει προσωπικές του απόψεις;

«Δεν θα πάει καθόλου καλά αυτό…»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA