Εξασφάλισε το 100/100 και από τους οκτώ εκπαιδευτικούς που βαθμολόγησαν τα γραπτά του στις πανελλαδικές εξετάσεις και αναδείχθηκε ο πρώτος των πρώτων όλων των εποχών.
«Η αλήθεια είναι ότι παίζει ρόλο και το διάβασμα αλλά για να επιτευχθεί το απόλυτο αποτέλεσμα χωρίς να χαθεί ούτε ένα μόριο, παίζει ρόλο και η τύχη, αλλά και η ευνοϊκή διάθεση των διορθωτών να μην κόψουν ούτε ένα μόριο. Ήμουν στη θεωρητική κατεύθυνση, έδωσα Λατινικά, Αρχαία, Έκθεση και Ιστορία. Η Νομική είναι η πρώτη μου επιλογή», είπε ο 18χρονος, μιλώντας στους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας.
«Γενικά διάβαζα πολύ. Η προετοιμασία για τις πανελλαδικές αφορά κυρίως στη Β’ και Γ’ λυκείου. Αλλά καλό είναι να τεθούν οι βάσεις σχετικά με την ακαδημαϊκή συνέπεια. Δεν γνωρίζω απόλυτα τι θέλω στη ζωή μου, πιστεύω είναι αδύνατον να γνωρίζει κανείς στα 18 του τι θέλει να κάνει. Αυτό είναι και ένα προτέρημα της Νομικής, ότι είναι ένα πτυχίο αρκετά ευρύ και ανοίγει πόρτες προς πολλές κατευθύνσεις. Είναι πολύ νωρίς για να κρίνω ποιοι θα είναι οι στόχοι μου στη συνέχεια, πώς θα είναι η σχολή, θα πρέπει να το βιώσω. Καθώς συσσωρευόταν το άγχος και η κούραση, κυρίως μετά το Πάσχα, υπήρξαν στιγμές που βρέθηκα σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση. Με τη βοήθεια όμως της οικογένειας, των φίλων και των καθηγητών μου, κατάφερα να μην "κλατάρω" εντελώς», συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς αν έβαλε σε δεύτερη μοίρα την κοινωνική του ζωή, είπε:
«Οι πανελλαδικές χρειάζονται ρεαλισμό. Πρέπει να υπάρχει διάθεση για υποχωρήσεις στην κοινωνική ζωή. Όχι ότι είναι απαραίτητο να μην βγει κανείς ούτε μια ώρα από το σπίτι του για 2 χρόνια. Ο βασικός μου στόχος ήταν να περάσω στη σχολή μου. Είναι μία γενικότερη νοοτροπία που καλλιεργείται στον χώρο του σχολείου σχετικά με την προσήλωση στον στόχο και τη σημασία που έχει αυτό μετέπειτα στη ζωή μας. Αφού ολοκληρώσω τη Νομική, μάλλον θα ήθελα να επιδιώξω μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό αλλά είναι πολύ νωρίς».
Ο Φίλιππος Φούφας: