Ιδού η Ρόδος, ιδού και η πύρινη κόλαση! Οι φλόγες έφτασαν μέχρι την θάλασσα, κάηκαν σπίτια, ξενοδοχεία, αυτοκίνητα... - Παγκόσμιο ρεζιλίκι με τους χιλιάδες τουρίστες να φεύγουν άρον άρον με καρότσες φορτηγών και να περιμένουν πλοία και σκάφη για να απομακρυνθούν (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

Ιδού η Ρόδος, ιδού και η πύρινη κόλαση! Οι φλόγες έφτασαν μέχρι την θάλασσα, κάηκαν σπίτια, ξενοδοχεία, αυτοκίνητα... - Παγκόσμιο ρεζιλίκι με τους χιλιάδες τουρίστες να φεύγουν άρον άρον με καρότσες φορτηγών και να περιμένουν πλοία και σκάφη για να απομακρυνθούν (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονιστικά είναι τα πλάνα από την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στη Ρόδο, για ένα ακόμη 24ωρο, που σαρώνει ολόκληρο το νησί, με τις φλόγες να φτάνουν στη θάλασσα και να καίνε στο πέρασμα τους σπίτια, ξενοδοχεία, αυτοκίνητα, ζώα και τεράστια δασική έκταση...

Το Σάββατο (22-07-2023) χιλιάδες τουρίστες έφευγαν άρον άρον για να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα πηδώντας ακόμα και σε καρότσες φορτηγών με τα σχετικά πλάνα να κάνουν τον γύρο του πλανήτη και η Ελλάδα να γίνεται ξανά διεθνώς ρεζίλι.

Μέσα σε λίγες ώρες οι φλόγες οδήγησαν στην απομάκρυνση χιλιάδων κατοίκων και τουριστών από ξηράς και θαλάσσης, ενώ το 112 ήχησε σε όλο το νησί για εκκενώσεις.

Χάος επικράτησε μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής (23-07-2023) και στη θάλασσα που έφτασαν χιλιάδες τουρίστες και ανέμεναν σκάφη και πλοία για να μπουν μέσα και να εγκαταλείψουν το νησί.

Επίσης χιλιάδες τουρίστες, που δεν μπόρεσαν να φύγουν, βρήκαν προσωρινό κατάλυμα σε σχολεία, γυμναστήρια αλλά και πλοία στην Ρόδο.

Για την κατάσβεση της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, επιχειρούν πάνω από 250 πυροσβέστες με οχήματα και εναέρια μέσα (ανάμεσα τους και ξένοι πυροσβέστες), ενώ στο νησί έχει σπεύσει από το Σάββατο (22-07-2023) κυβερνητικό κλιμάκιο που αποτελείται από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντή Γραφείου Πρωθυπουργού Γιάννη Μπρατάκο, τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή Χρήστο Τριαντόπουλο, την Υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς.

ΔΕΙΤΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA