Συντριβή καναντέρ στο Πλατανιστό Καρύστου: Εντοπίστηκαν οι σοροί των δύο πιλότων - Κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Συντριβή καναντέρ στο Πλατανιστό Καρύστου: Εντοπίστηκαν οι σοροί των δύο πιλότων - Κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόκειται για τον 34χρονο Σμηναγό Χρήστο Μουλά, και τον 27χρονο Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, οι οποίοι κατάγονται από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου και ανήκαν στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης.

Ο 34χρονος Χρήστος Μουλάς:

Ο 27χρονος Περικλής Στεφανίδης:

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η επίσημη ανακοίνωση:

«Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια».

Το χρονικό...

Όπως έγραψε το EviaZoom.gr στο προηγούμενο δημοσίευμα (δείτε ΕΔΩ), η πτώση του καναντέρ CL-215, που συνετρίβη και τυλίχθηκε στις φλόγες, καταγράφηκε καρέ καρέ σε βίντεο ντοκουμέντο που μετέδωσε αποκλειστικά η ΕΡΤ.

Στο μοιραίο καναντέρ, το οποίο πλησίασε πολύ κοντά δύσβατη περιοχή στον Πλατανιστό για να πραγματοποιήσει ρίψη νερού σε μία φωτιά που υπήρχε στο σημείο, επέβαιναν δύο νεαρά άτομα, κυβερνήτης και συγκυβερνήτης, ηλικίας περίπου 34 και 27, οι σοροί των οποίων εντοπίστηκαν λίγο αργότερα, όπως προαναφέραμε παραπάνω.

Από την πρώτη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Αυτήν την στιγμή έχει προσεγγίσει το σημείο ήδη πυροσβεστικό όχημα και ενεργεί, το οποίο ήταν δίπλα στην περιοχή και επιχειρούσε.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, το καναντέρ αφού έριξε το νερό πάνω από την εστία της φωτιάς έστριψε για να σηκωθεί, ο δεξιός πλωτήρας χτύπησε πάνω σε δέντρο και κόπηκε με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος είναι ελληνικό και αρκετά παλιό, ενώ οι πιλότοι είναι δύο, ηλικίας περίπου 34 και 27 με καταγωγή από τον Βόλο. Σημειώνεται πως το καναντέρ ήταν CL-215 και είχε απογειωθεί από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου για να επιχειρήσει στην Κάρυστο.

ΔΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA