ΣΥΡΙΖΑ - Οι πρώτες αποφάσεις: Ο Φάμελλος προσωρινός Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας - Παππάς, Ηλιόπουλος και Τζάκρη οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

ΣΥΡΙΖΑ - Οι πρώτες αποφάσεις: Ο Φάμελλος προσωρινός Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας - Παππάς, Ηλιόπουλος και Τζάκρη οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής (02-07-2023) η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στη μετά Αλέξη Τσίπρα εποχή, -ο οποίος δεν έδωσαν καν το παρών-, λαμβάνοντας όλες τις κρίσιμες αποφάσεις αναφορικά με το χρόνο διεξαγωγής της Κεντρικής Επιτροπής, και της εκλογής του Προέδρου...

Αναλυτικότερα:

- Αποφασίστηκε η διεξαγωγή Κεντρικής Επιτροπής στις 15 και 16 Ιουλίου 2023 οπότε και αναμένεται να κατατεθούν οι υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου.

- Σε ότι αφορά την εκλογή του νέου Προέδρου, η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε ότι η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτέμβρη 2023 με τη υποσημείωση, ότι θα υπάρξουν μόνο δύο υποψήφιοι. Εάν υπάρξουν περισσότεροι από δύο υποψήφιοι η εκλογική διαδικασία θα εκκινήσει από τις 3 Σεπτεμβρίου 2023.

- Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση Έκτακτου Συνεδρίου προς το τέλος του έτους προκειμένου να υπάρξει μια σε βάθος συζήτηση απολογισμού και σχεδιασμού Πολιτικής τακτικής και στρατηγικής σε βάθος-τουλάχιστον- τετραετίας.

Τα νέα πρόσωπα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας:

- Σε ότι αφορά τη σύνθεση των θέσεων ευθύνης της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αυτή θα αποτελείται από τους Νίκο Παππά, Νάσο Ηλιόπουλο και Θεοδώρα Τζάκρη οι οποίοι και θα είναι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα Βουλή.

- Ο Σωκράτης Φάμελλος αναλαμβάνει τη θέση του μεταβατικού Προέδρου της Κ.Ο., ο Διονύσης Καλαματιανός τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

- Σε ότι αφορά την Όλγα Γεροβασίλη, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Κουμουνδούρου αναμένεται να βρεθεί στη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής.

Αποχώρηση Σπίρτζη...

Ο πρώην Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε νέα πρόταση για εκλογή νέου Γραμματέα και νέας Πολιτικής Γραμματείας, πρόταση η οποία καταψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Πολιτικής Γραμματείας. Σε συνέχεια της πρότασης του, ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από την Πολιτική Γραμματεία καθώς, όπως δήλωσε ο ίδιος, θα πρέπει να δημιουργηθούν νέα όργανα και νέοι γραμματείς. Τέλος, ο ίδιος ανέφερε ότι το ίδιο πρέπει να πράξουν και τα υπόλοιπα μέλη της Π.Γ. καθώς το όργανο πλέον δεν έχει νομιμοποίηση μετά και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση που κατατέθηκε από τον Χρήστο Σπίρτζη υπερψηφίστηκε από τους Παύλο Πολάκη, Κατερίνα Νοτοπούλου και Ζωή Καρκούλια.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA