Βόλος: Σκηνικό πολέμου από τη φωτιά στη Νέα Αγχίαλο - Συνεχείς εκρήξεις μέχρι και σε στρατόπεδα, ωστικό κύμα, εκκένωση διά θαλάσσης και απομάκρυνση όλων των μαχητικών αεροσκαφών F-16 (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Βόλος: Σκηνικό πολέμου από τη φωτιά στη Νέα Αγχίαλο - Συνεχείς εκρήξεις μέχρι και σε στρατόπεδα, ωστικό κύμα, εκκένωση διά θαλάσσης και απομάκρυνση όλων των μαχητικών αεροσκαφών F-16 (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Δραματικές στιγμές συνεχίζουν να ζουν οι κάτοικοι της Νέας Αγχίαλου και γενικότερα της περιοχής του Βόλου καθώς η φωτιά που έχει ξεσπάσει συνεχίζει να μαίνεται και να κατακαίει τα πάντα στο πέρασμα της...

Λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης (27-07-2023) δυνατές εκρήξεις συντάραξαν τη Νέα Αγχίαλο καθώς η φωτιά εξαπλώθηκε σε αποθηκών πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκεται στην περιοχή Καραμπά, κοντά στην 111 Πτέρυγα Μάχης.

Πρόκειται για το χειρότερο σενάριο όπου εκρήγνυνται βλήματα της ελληνικής αεροπορίας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της περιοχής Καραμπά. Η ένταση των εκρήξεων ήταν τέτοια που έσπασαν τζάμια σπιτιών της Αγχιάλου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και τραυματίες από τα θραύσματα των τζαμιών που έσπασαν. Τέσσερα ασθενοφόρα βρέθηκαν άμεσα στην Αγχίαλο.

Το τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ έζησε ζωντανά την στιγμή μιας μεγάλης έκρηξης.

Από τις εκρήξεις, έσπασαν τζάμια σε πολλά σπίτια κυρίως της Νέας Αγχιάλου, ενώ το ωστικό κύμα που έφθασε στον Βόλο έκανε πολλούς κατοίκους να βγουν από τα σπίτια.

Λίγο μετά τις 19:00 η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έδωσαν εντολή να απομακρυνθούν από την περιοχή αεροσκάφη F-16 λόγω των συνεχών εκρήξεων και της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς.

Στην 111 Πτέρυγα Μάχης φιλοξενούνται περίπου 70 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην 330 Μοίρα επιχειρούν 32 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block30. Στις άλλες δύο πολεμικές μοίρες της Νέας Αγχιάλου, την 341 και την 347, βρίσκονται ακόμη 38 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block50.

Εκκένωση πολιτών από το λιμάνι της πόλης...

Παράλληλα ξεκίνησε επιχείρηση εκκένωση πολιτών από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου. Συγκεκριμένα στελέχη του λιμενικού ανέλαβαν την επιβίβαση πολιτών περιπολικά αλλα και και ιδιωτικά σκάφη.

Οι πολίτες μεταφέρονταν στο λιμεναρχείο του Βόλου για καταμέτρηση και εν συνεχεία στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου. Τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, δύο ρυμουλκά και 15 ιδιωτικά σκάφη, μετέφεραν 133 άτομα μέσω θαλάσσης, στον Βόλο. Σε ετοιμότητα παρέμειναν4 σκάφη του λιμενικού, 3 ιδιωτικά, και 2 ρυμουλκά.

ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA