Βουλή: Ψήφος εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση με 158 «ΝΑΙ» - Καταψήφισαν με 142 «ΟΧΙ» και τα 7 κόμματα της αντιπολίτευσης (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Βουλή: Ψήφος εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση με 158 «ΝΑΙ» - Καταψήφισαν με 142 «ΟΧΙ» και τα 7 κόμματα της αντιπολίτευσης (ΦΩΤΟ)

Με 158 «ΝΑΙ» μόνο των βουλευτών της ΝΔ και 142 «ΟΧΙ» από σύσσωμη την αντιπολίτευση (7 κόμματα), η νέα κυβέρνηση έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή το βράδυ του Σαββάτου (08-07-2023)...

Η νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 εξασφάλισε, όπως αναμενόταν, τη «δεδηλωμένη» εμπιστοσύνη της απόλυτης πλειοψηφίας των βουλευτών και ολοκληρώθηκε η τριήμερη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων.

Στην προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής ονομαστική ψηφοφορία επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς αυτή, και επί 300 ψηφισάντων, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης μόνο οι 158 «γαλάζιοι» βουλευτές.

«ΟΧΙ» ψήφισαν και οι 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση, Νίκη, και Πλεύση Ελευθερίας).

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA