Στη Βουλή η εγκληματική έλλειψη νερού στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου: Αποκαλύψεις και καταγγελίες «φωτιά» για την δημοτική αρχή Μπουραντά και τις τοπικές αρχές | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Στη Βουλή η εγκληματική έλλειψη νερού στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου: Αποκαλύψεις και καταγγελίες «φωτιά» για την δημοτική αρχή Μπουραντά και τις τοπικές αρχές

Η ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Υποδομών και Εσωτερικών ο βουλευτής Α΄Αθηνών της «Ελληνικής Λύσης» Βασίλης Γραμμένος, όπως τα αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωση που απέστειλε στο EviaZoom.gr το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου:

«Του: Βασιλείου Γραμμένου, Βουλευτή Α' Αθηνών

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: "Προβλήματα υδροδότησης σε περιοχές του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου"

Κυρία και κύριε Υπουργοί, Όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι του οικισμού Ακτή Νηρέως, της Κοινότητας Αγίου Ιωάννη, του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, στον οικισμό τους το πρόβλημα υδροδότησης είναι τεράστιο, εδώ και δεκαετίες, ενώ το ίδιο γνωρίζουν ότι ισχύει και σε πολλές περιοχές, οικισμούς και κοινότητες του ανωτέρω Δήμου, χωρίς, τόσον καιρό, να έχει γίνει ούτε ένα έργο για τη βελτίωση των υποδομών του δικτύου υδροδότησης στην περιοχή.

Καταγγέλλεται, δε, το ότι οι διαμαρτυρίες των εκεί διαμενόντων μη μόνιμων κατοίκων δε λαμβάνονται υπόψη στα σοβαρά, επειδή οι εν λόγω δεν ψηφίζουν στον Δήμο! Οι περισσότεροι, όμως, από τους μη μόνιμους κάτοικους της περιοχής έχουν ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα για να χτίσουν τα σπίτια τους, πολλά εκ των οποίων είναι πολυτελή.

Οι τελευταίοι έχουν στηρίξει πολλαπλώς την τοπική κοινωνία και θεωρούν ρατσιστική την περιφρονητική αντιμετώπισή τους από τις αρμόδιες για το θέμα δημοτικές Υπηρεσίες, όταν παραπονούνται σχετικά, χωρίς να προκύπτει ανταπόκριση. Παράλληλα, πολλοί εξ’ αυτών αναγκάζονται να πληρώνουν πανάκριβα τα φορτία νερού που χρειάζονται, τα οποία φορτία τους τα παραδίδουν ιδιωτικά βυτιοφόρα οχήματα.

Οι δυσαρεστημένοι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν εγκληματική την αδιαφορία που εισπράττουν από τα υψηλόβαθμα στελέχη των αρμοδίων Υπηρεσιών της περιοχής, με τα προβλήματα στην υδροδότηση να παραμένουν, αν όχι να διευρύνονται εν μέσω καύσωνα, καθώς δεν υπάρχει νερό στην περιοχή εδώ και πολλές ημέρες. Η συνεχής μετάθεση του σχετικού προβλήματος στο πεδίο της τεχνικής ανεπάρκειας των υπαρχουσών αντλιών ή στην ανυπαρξία κατάλληλων σχετικών μηχανισμών θεωρείται από τους παραμένοντες μάλλον υπεκφυγή των αρμοδίων στελεχών των τοπικών Αρχών, γεγονός που εγείρει την αναγκαιότητα μιας παρέμβασης της όποιας αρμόδιας για το θέμα κεντρικής πολιτικής ηγεσίας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ανεπάρκεια του δικτύου ύδρευσης στον οικισμό της Ακτής Νηρέως της Κοινότητας Αγίου Ιωάννη, του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, καθώς, η μη αρτιότητα των υποδομών ύδρευσης στην περιοχή αυτή υποβιβάζει δραματικά το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων είτε αυτοί είναι μόνιμοι είτε περιστασιακά διαμένοντες;

Ο ερωτών βουλευτής ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA