Βυθίστηκε στα λασπόνερα η Καρδίτσα μέχρι και τις στέγες των σπιτιών: Φόβοι για εκατόμβη νεκρών κάτω από τα νερά, άγνωστος ο αριθμός των αγνοούμενων και των εγκλωβισμένων (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Βυθίστηκε στα λασπόνερα η Καρδίτσα μέχρι και τις στέγες των σπιτιών: Φόβοι για εκατόμβη νεκρών κάτω από τα νερά, άγνωστος ο αριθμός των αγνοούμενων και των εγκλωβισμένων (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Βούλιαξαν στη κυριολεξία τα χωριά της Καρδίτσας, όπως ο Παλαμάς και η Μεταμόρφωση, από την κακοκαιρία Daniel / Ντάνιελ με το νερό να έχει καλύψει μέχρι και τις στέγες των σπιτιών...

Υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων που σώθηκαν τελευταία στιγμή ότι είδαν κατοίκους να πνίγονται. Υπάρχουν φόβοι για εκατόμβη νεκρών κάτω από τα νερά, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοούμενων και των εγκλωβισμένων.

Την Πέμπτη (07-09-2023) η κακοκαιρία «σφυροκόπησε» την Καρδίτσα με τόνους βροχής και οι εικόνες που ακολούθησαν προκαλούν σοκ και δέος.Οι δύο τελευταίοι νεκροί που εντοπίστηκαν ήταν δύο ηλικιωμένες γυναίκες μέσα στο σπίτι τους στην Αστρίτσα Καρδίτσας. Επίσημα μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (08-09-2023) είχαν ανακοινωθεί 10 νεκροί.

Η διάσωση των κατοίκων που ζητούν βοήθεια γίνεται με κάθε τρόπο (βάρκες, ελικόπτερα κ.α.) ενώ ο στρατός που επιχειρούσε με μερικές μπουλντόζες αύξησε τις δυνάμεις του, ωστόσο δεν έχουν καταφέρει όχι μόνο να απεγκλωβίσουν αλλά ούτε και να παραδώσουν πόσιμο νερό, τρόφιμα και φάρμακα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Παράλληλα δεν υπάρχει ρεύμα και υδροδότηση.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA