Δημοσκόπηση Αθηναϊκών εφημερίδων για τον Δήμο Χαλκιδέων: Σαρωτικό θρίαμβο δείχνει και η νέα έρευνα - Ο Γιώργος Σπύρου εκλέγεται Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή με 43,8% και διαφορά 15 μονάδων από την δεύτερη Βάκα που οδεύει προς ιστορική πανωλεθρία (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Δημοσκόπηση Αθηναϊκών εφημερίδων για τον Δήμο Χαλκιδέων: Σαρωτικό θρίαμβο δείχνει και η νέα έρευνα - Ο Γιώργος Σπύρου εκλέγεται Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή με 43,8% και διαφορά 15 μονάδων από την δεύτερη Βάκα που οδεύει προς ιστορική πανωλεθρία (ΦΩΤΟ)

Θρίαμβο του Γιώργου Σπύρου με εκλογή από την πρώτη Κυριακή και πανωλεθρία χωρίς προηγούμενο για την Ελένη Βάκα, δείχνει μία ακόμη μεγάλη ανεξάρτητη δημοσκόπηση που διενήργησαν δύο μεγάλες Αθηναϊκές πανελλαδικές εφημερίδες σε ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο για τις Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 στον Δήμο Χαλκιδέων...
Σύμφωνα με την νέα μεγάλη έρευνα, ο Γιώργος Σπύρου, με την δημοτική κίνηση «ΑΜΕΣΑ - ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ», συγκεντρώνει το εντυπωσιακό ποσοστό 43,8% και εκλέγεται Δήμαρχος Χαλκιδέων από την πρώτη Κυριακή και με 15 μονάδες διαφορά από την δεύτερη Ελένη Βάκα, η οποία αγγίζει μόλις το 28,8%.

Η μεγάλη ανεξάρτητη δημοσκόπηση για τις Δημοτικές Εκλογές του Δήμου Χαλκιδέων, γνωστοποιήθηκε επίσημα στις 21 Σεπτεμβρίου 2023, και την διενήργησαν σε 1.323 πολίτες από 8 εως 11 Σεπτεμβρίου 2023, η Αθηναϊκή ηλεκτρονική εφημερίδα «Aftodioikisi.gr» και η Αθηναϊκή έντυπη εφημερίδα «Δημοκρατία» που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα της μεγάλης ανεξάρτητης δημοσκόπησης...

Ο Γιώργος Σπύρου έρχεται πρώτος με το εντυπωσιακό ποσοστό 43,8% και με σαρωτική διαφορά 15 μονάδων από την δεύτερη Ελένη Βάκα που παίρνει μόλις 28,8%, απόρροια βέβαια της εξαιρετικά αρνητικής θητείας της (53,5% ζητούν να μην επανεκλεγεί, και 52,5% θεωρούν ότι η εικόνα της πόλης είναι χειρότερη σε σχέση με πριν από 4 χρόνια), όπως τονίζεται στα στοιχεία της συγκεκριμένης ανεξάρτητη μεγάλης έρευνας της δημοσκόπησης, κάτι που δεν προκαλεί καμία έκπληξη ως προς τις απαντήσεις των πολιτών.

Ακολουθούν στη τρίτη θέση η Άννα Παππά με 12,5 και στη τέταρτη θέση η Γρανέτα Τσιβίκα με 7,5%. «Κανένας από τους 4» απαντά το 6,3%, ενώ το 1,3% είπε «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

***

Με αυτή την σαρωτική διαφορά των 15 μονάδων και με το ποσοστό του 43,8% η ιστορία των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Χαλκιδέων φαίνεται να τελειώνει ακόμα και από την πρώτη Κυριακή, με τον Γιώργο Σπύρου να εκλέγεται Δήμαρχος Χαλκιδέων το πιθανότερο από τις 8 Οκτωβρίου 2023.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΧΗΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ:


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον νέο εκλογικό νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών ισχύουν τα ακόλουθα για να εκλεγεί Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης την πρώτη ή την δεύτερη Κυριακή:

1. Επιτυχών συνδυασμός στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αναδεικνύεται αυτός ο οποίος στον πρώτο γύρο συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 43% (43%+1 ψήφο) επί των εγκύρων ψηφοδελτίων κάθε δήμου ή περιφέρειας αντίστοιχα. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023, μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων ή περιφερειαρχών των δύο πρώτων συνδυασμών.

2. Επανέρχεται η πενταετής θητεία των αυτοδιοικητικών αρχών, όπως ακριβώς ίσχυσε μεταξύ 2014 και 2019. Επομένως, οι νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024 και η θητεία τους θα λήξει την 31η Δεκεμβρίου 2028.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA