Δολοφονία 36χρονου επιβάτη πλοίου που τον έριξαν στη θάλασσα και πνίγηκε: Με απόφαση Βαρβιτσιώτη «ξηλώθηκαν» ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, ένας Διοικητής Λιμενικού Τμήματος και 4 λιμενικοί (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Δολοφονία 36χρονου επιβάτη πλοίου που τον έριξαν στη θάλασσα και πνίγηκε: Με απόφαση Βαρβιτσιώτη «ξηλώθηκαν» ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, ένας Διοικητής Λιμενικού Τμήματος και 4 λιμενικοί (ΦΩΤΟ)

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας σχετικά με τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη δολοφονία του 36χρονου επιβάτη Αντώνη Καρυώτη στο Λιμάνι του Πειραιά, ο οποίος έχοντας και εισιτήριο έτρεξε να μπει στο πλοίο «Blue Horizon» λίγο πριν αναχωρήσει και τότε δύο μέλη του πληρώματος του πλοίου, όπως φαίνεται και στα βίντεο - ντοκουμέντο (δείτε τα ΕΔΩ στην προηγούμενη ανάρτηση για την υπόθεση), τον απώθησαν με την βία, τον έσπρωξαν και τον έριξαν στη θάλασσα με αποτέλεσμα ο 36χρονος να χάσει την ζωή του από πνιγμό, ενώ δεν έγινε καμία προσπάθεια για τη διάσωση του 36χρονου και το πλοίο έφυγε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα...

Το Υπουργείο Ναυτιλίας επιβεβαίωσε τελικά τα ρεπορτάζ και τις καταγγελίες για την απουσία του Λιμενικού κατά τον απόπλου του πλοίου (δείτε ΕΔΩ τι είχε γράψει το EviaZoom.gr μία μέρα πριν), αφού όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με εντολή Βαρβιτσιώτη παραπέμπονται σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο 4 στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα.

Επίσης, «ξηλώθηκαν» ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Σπύρος Ευαγγελίδης καθώς και ο Διοικητής του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, Αριστοτέλης (Άρης) Γιαννιώτης.

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Σπύρος Ευαγγελίδης:

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εστάλη και στο EviaZoom.gr:

«Παραδόθηκε στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου του Αντώνη Καρυώτη εντός του Λιμένα Πειραιά την 05-09-2023.

Μετά την παράδοση του πορίσματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της Ε.Δ.Ε.

Παράλληλα, έδωσε εντολή στον κ. Αρχηγό για την απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ακόμη, ο κ. Υπουργός έδωσε εντολή για την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από Υπηρεσίες του Υ.ΝΑ.Ν.Π. στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας.

Σημειώνεται, πως συνεχίζεται η διερεύνηση για ενδεχόμενες άλλες ευθύνες που σχετίζονται με τον απόπλου του πλοίου "Blue Horizon"».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δολοφονία 36χρονου - Λιμάνι Πειραιά: Το ηχητικό ντοκουμέντο της συγκάλυψης - Ο καπετάνιος ζητούσε από τους ναύτες του πλοίου να κρυφτούν μόλις τον έριξαν στη θάλασσα και του απαντούσαν: «Εντάξει κάπταιν...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

«Τον πέταξαν στη θάλασσα σαν σκουπίδι, είναι ανώμαλοι οι άνθρωποι...» - Μία ακόμη συγκλονιστική μαρτυρία για την δολοφονία του 36χρονου επιβάτη που τον έριξαν στη θάλασσα από το πλοίο και πνίγηκε (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ούτε στην Ουγκάντα...! Σοκαριστικά ΒΙΝΤΕΟ στο Λιμάνι του Πειραιά: Εργαζόμενοι του πλοίου «Blue Horizon» έριξαν με τη βία στην θάλασσα 36χρονο επιβάτη και πνίγηκε

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA