Εσωτερικών Υποθέσεων: Χειροπέδες σε Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος για κατ΄επάγγελμα εκβίαση, δωροληψία και κατάχρηση εξουσίας - Πιάστηκε στα «πράσα» να ζητάει και να παίρνει 30.000 ευρώ από ιδιοκτήτρια νυχτερινού κέντρου για να μην κάνει ελέγχους και να μην προβαίνει σε ψευδείς καταγγελίες - Πριν λίγους μήνες είχε εκβιάσει και ιδιοκτήτη ξενοδοχείου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Εσωτερικών Υποθέσεων: Χειροπέδες σε Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος για κατ΄επάγγελμα εκβίαση, δωροληψία και κατάχρηση εξουσίας - Πιάστηκε στα «πράσα» να ζητάει και να παίρνει 30.000 ευρώ από ιδιοκτήτρια νυχτερινού κέντρου για να μην κάνει ελέγχους και να μην προβαίνει σε ψευδείς καταγγελίες - Πριν λίγους μήνες είχε εκβιάσει και ιδιοκτήτη ξενοδοχείου

Δεν έχει τέλος η διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ... Στη σύλληψη του 38χρονου Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος της Ίου προχώρησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία τον παγίδευσε και στη συνέχεια του πέρασε χειροπέδες, την Παρασκευή (22-09-2023)...

Ο 38χρονος υπηρετούσε στο νησί από το καλοκαίρι του 2022, ενώ προηγουμένως είχε περάσει από Μύκονο και Κουφονήσι.

Συγκεκριμένα, ο 38χρονος επίορκος Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος στην Ίο ζήτησε 30.000 ευρώ το χρόνο από επιχειρηματία - ιδιοκτήτρια νυχτερινού κέντρου προκειμένου να μην προβαίνει σε ελέγχους στην επιχείρηση της και να μην κάνει ψευδείς καταγγελίες σε βάρος της, εκμεταλλευόμενος την θέση του.

Σύμφωνα μάλιστα με την επίσημη ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων ο 38χρονος επίορκος Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος της Ίου, που συνελήφθη για κατ΄επάγγελμα εκβίαση, δωροληψία και κατάχρηση εξουσίας, χρησιμοποιούσε ως μεσολαβητή τρίτο άτομο (έναν ιδιώτη) για να πάρει τα χρήματα.

Ειδικότερα, η καταγγέλλουσα σε προγραμματισμένο ραντεβού με τον διαμεσολαβητή, παρέδωσε προσημειωμένα χρήματα. Σε δεύτερο χρόνο ο 38χρονος Διοικητής παρέλαβε από επαγγελματικό χώρο του ιδιώτη τα 30.000 ευρώ και κατά την έξοδο ακινητοποιήθηκε από στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και αφού τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν, σε σωματικό έλεγχο, που του έκαναν, βρέθηκαν τα προσημειωμένα χρήματα.

Από την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης, προέκυψε ότι τον Μάιο του 2023, ο ίδιος Διοικητής - Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ απαίτησε και έλαβε μέσω του ιδιώτη, 1.000 ευρώ από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Ίο, προκειμένου να μην προβεί σε έλεγχο κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών που πραγματοποιούνταν σε αυτό.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 38χρονου Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος στη συνέχεια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ψηφιακά πειστήρια, 7.000 ευρώ, πρωτότυπη υπογεγραμμένη ανακριτική έκθεση εξέτασης μάρτυρα, κλειδί τραπεζικής θυρίδας και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Ο 38χρονος Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος και οι δύο ιδιώτες συνεργοί του οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και στον Ανακριτή για τα περαιτέρω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα συνεχίζεται καθώς το πιο πιθανό σενάριο είναι να υπάρχει ένα ακόμη νέο μεγάλο κύκλωμα επίορκων αστυνομικών, σε όλες τις θέσεις, από τα πιο ανώτατα κλιμάκια μέχρι τα πιο χαμηλά και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA