Η ώρα της κρίσης για τον ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγουν οι κάλπες την Κυριακή (17/9) για την Προεδρία του κόμματος στην «μετά-Τσίπρα εποχή» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Η ώρα της κρίσης για τον ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγουν οι κάλπες την Κυριακή (17/9) για την Προεδρία του κόμματος στην «μετά-Τσίπρα εποχή»

Ήρθε η ώρα των εκλογών για την Προεδρία στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ως απόληξη της απόφασης του απερχόμενου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, -ο οποίος είναι τελείως απών από τις διαδικασίες-, να μην είναι ο ίδιος ξανά υποψήφιος...

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα επιλέξουν τον Πρόεδρο του κόμματος μεταξύ 5 διεκδικητών της Προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που είναι οι Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς, Εφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Τζουμάκας, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Από τις 8:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023 οι εσωκομματικές κάλπες υποδέχονται την ψήφο όσων επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι και όλες , ηλικίας άνω των 15 ετών, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2023, είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα , με εκλογική οικονομική συμβολή ποσού 2 ευρώ, το οποίο είναι υποχρεωτικό για όλους όσους και όσες ψηφίσουν.

Σε οποιοδήποτε από τα εκλογικά τμήματα, οι ψηφοφόροι, ανεξάρτητα από την εκλογική περιφέρειά τους, μπορούν να προσέλθουν για να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία για επιλογή Προέδρου του κόμματος.

Πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση, ενώ οι μετανάστες και όσοι/όσες είναι κάτω των 17 ετών οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Όσον αφορά στους κατοίκους εξωτερικού, σύμφωνα με τα οριζόμενα από την αρμόδια Επιτροπή για τις εσωκομματικές εκλογές, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, επίσης την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ., με δικαίωμα ψήφου να έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι/όσες είχαν εγγραφεί στον isyriza μέχρι και τις 2 η ώρα το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου 2023. 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA