Παραλία Χαλκίδας: Ολόκληρο το ΒΙΝΤΕΟ με την ωμή βίαιη σύλληψη 24χρονου ντελιβερά από λιμενικούς - Τον πέταξαν κάτω σαν το σκυλί με κεφαλοκλείδωμα και τον πήραν σιδηροδέσμιο - Τον άφησε ελεύθερο η τρεμάμενη Εισαγγελία μετά το σάλο - «Κατηγορείται για τροχονομική παράβαση, εξύβριση, απείθεια και αντίσταση...», λέει το Λιμενικό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Παραλία Χαλκίδας: Ολόκληρο το ΒΙΝΤΕΟ με την ωμή βίαιη σύλληψη 24χρονου ντελιβερά από λιμενικούς - Τον πέταξαν κάτω σαν το σκυλί με κεφαλοκλείδωμα και τον πήραν σιδηροδέσμιο - Τον άφησε ελεύθερο η τρεμάμενη Εισαγγελία μετά το σάλο - «Κατηγορείται για τροχονομική παράβαση, εξύβριση, απείθεια και αντίσταση...», λέει το Λιμενικό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Το EviaZoom.gr δημοσιεύει ολόκληρο το ΒΙΝΤΕΟ που μας εστάλη από το θύμα που δέχτηκε την επίθεση των λιμενικών και συγκεκριμένα τον νεαρό ντελιβερά, ο οποίος εργάζεται στο ψητοπωλείο «Γουρουνάκι», και το οποίο βιντεοληπτικό υλικό προκαλεί οργή και αποτροπιασμό και συνήθως τέτοιες συμπεριφορές στη Χαλκίδα επιδείκνυαν, μέχρι πρόσφατα, αστυνομικοί και διάφοροι σερίφηδες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη (21-09-2023) στον παραλιακό πεζόδρομο της Χαλκίδας λίγα μέτρα μακριά από το κόκκινο σπίτι.

Ο 24χρονος ντελιβεράς του ψητοπωλείου «Γουρουνάκι» διασχίζει με το μηχανάκι του τον πεζόδρομο για να παραδώσει μία παραγγελία και εκεί έρχεται αντιμέτωπος με τουλάχιστον δύο λιμενικούς, οι οποίοι τον σταμάτησαν και ξεκίνησε λογομαχία, με άγνωστο περιεχόμενο...

Αυτό που ακολούθησε το βλέπετε στο ΒΙΝΤΕΟ. Δύο λιμενικοί τον πετούν κάτω και με κεφαλοκλείδωμα του περνούν χειροπέδες για να τον συλλάβουν. Σιδηροδέσμιο στη συνέχεια τον πέταξαν στα κρατητήρια.

Την Παρασκευή (22-09-2023), ο 24χρονος οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος στα Δικαστήρια Χαλκίδας με την διαδικασία του αυτοφώρου, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της "βίας κατά υπαλλήλων", "απείθειας" και "εξύβρισης". Μέσω δικηγόρου ζήτησε και έλαβε αναβολή μέχρι την επόμενη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 προκειμένου να προετοιμαστεί, να κληθούν μάρτυρες υπεράσπισης και προσκομιστεί το οπτικοακουστικό υλικό.

Εδώ να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον σάλο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η Αντεισαγγελέας Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Χαλκίδας που είχε υπηρεσία εκείνη την ώρα, -η οποία έχει επίσημο ερωτικό δεσμό με Διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας-,  επικοινώνησε με την αφεντικίνα την, την Προϊσταμένη "γνωστή" Εισαγγελέα Βάια Ακρίβου, -αυτή η κυρία που έχει μετατρέψει σε τσιφλίκι της ολόκληρο το Δικαστικό Μέγαρο της Χαλκίδας αλλά παρά τις σοβαρότατες καταγγελίες σε βάρος της δεν την ενοχλεί κανείς γιατί έχει "πλοκάμια" στον Άρειο Πάγο και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης-, και με την διαταγή της εν λόγω κυρίας ο 24χρονος αφέθηκε ελεύθερος για κοπάσει ο θόρυβος και η δίκη αναμένεται να γίνει στις 2 Οκτωβρίου 2023, αλλά ενδέχεται να πάρει και τότε αναβολή, κατά τις ίδιες πληροφορίες που έχουμε στη διάθεση μας.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια του περιστατικού συνελήφθη κι ένας 25χρονος, συνάδελφος του 24χρονου, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο και διαμαρτυρήθηκε για τη βίαιη συμπεριφορά των λιμενικών, όπως και άλλοι διερχόμενοι. Ο 25χρονος αφέθηκε και εκείνος ελεύθερος.

Το EviaZoom.gr επικοινώνησε με το Λιμεναρχείο Χαλκίδας και το Λιμενικό όπου κάποιοι αξιωματικοί, -με τους οποίους καταφέραμε και μιλήσαμε-, δικαιολόγησαν την ωμή βίαιη σύλληψη του 24χρονου ντελιβερά λέγοντας πως εξύβρισε τους λιμενικούς, κάτι που δεν ακούγεται πουθενά στο συγκεκριμένο βίντεο.

Στο πλευρό του 24χρονου ντελιβερά  βρίσκονται συνάδελφοί του από το Σωματείο επισιτισμού και ξενοδοχοϋπαλλήλων Ευβοίας, καθώς και αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ευβοία, οι οποίοι τονίζουν σε ανακοίνωση τους "ότι οι κατηγορίες σε βάρος του 24χρονου πρέπει να αποσυρθούν άμεσα".

Διαβάστε τώρα και ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Χαλκίδας για το περιστατικό:

«Στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 24 και 25 ετών αντίστοιχα, προέβησαν, απογευματινές ώρες στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, στη χερσαία ζώνη λιμένα Χαλκίδας, για παράβαση του άρθρου 167 του Π.Κ. (Βία κατά υπαλλήλων), 169 του Π.Κ. (Απείθεια) και του άρθρου 361 του Π.Κ. (Εξύβριση), καθώς και του άρθρου 361 του Π.Κ. (Εξύβριση) αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία βεβαίωσης τροχονομικής παράβασης, ο ανωτέρω 24χρονος οδηγός δίκυκλου οχήματος, ο οποίος κινούνταν εντός πεζόδρομου μεταξύ διερχόμενων πεζών πολιτών, παρεμπόδισε το έργο των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και προέβη σε εξύβριση, απείθεια και αντίσταση. Στη συνέχεια, ο έτερος 25χρονος, που βρισκόταν στο σημείο, προέβη επίσης σε εξύβριση κατά των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων».

ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA