Θάνατος 58χρονου: «Τον δολοφόνησαν αστυνομικοί και ανακοίνωσαν ότι πέθανε από παθολογικά αίτια για να συγκαλύψουν το έγκλημα...», καταγγέλουν οι συγγενείς του - Εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Θάνατος 58χρονου: «Τον δολοφόνησαν αστυνομικοί και ανακοίνωσαν ότι πέθανε από παθολογικά αίτια για να συγκαλύψουν το έγκλημα...», καταγγέλουν οι συγγενείς του - Εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα (ΦΩΤΟ)

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα για τον Κώστα Μανιουδάκη που έχασε τη ζωή του στα Χανιά, πριν 25 μέρες, την πρώτη νύχτα του Σεπτεμβρίου, μετά από έλεγχο στοιχείων που πραγματοποίησε η αστυνομία -  Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν πως ο θάνατος προκλήθηκε από ανακοπή καρδιάς, όπως υποστήριζαν οι πρώτες διαρροές και υποστηρίζουν την καταγγελία της οικογένειας, πως πρόκειται για αστυνομική δολοφονία, δηλαδή ότι ο Κώστας Μανιουδάκης έχασε τη ζωή του λόγω του άγριου ξυλοδαρμού του από αστυνομικούς...

Σε σοβαρή καταγγελία προχώρησαν ο γιος και συγγενείς του 58χρονου στα Χανιά, ο θάνατος του οποίου είχε αποδοθεί σε ανακοπή κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου.

Η δημόσια καταγγελία του δίνει διαφορετική τροπή στα γεγονότα και στο πως κατέληξε ο άτυχος 58χρονος από αυτή που δίνουν οι αστυνομικοί.

Ο Αναστάσης Μανιουδάκης κατηγορεί, επικαλούμενος μαρτυρίες, τους αστυνομικούς για βία και βασανιστήρια που οδήγησαν στον θάνατο τον πατέρα του καθώς και για επιχείρηση συγκάλυψης, όπως έγινε από το πλήρωμα του Blue Horizon με τον Αντώνη.

Ο 58χρονος Κώστας Μανιουδάκης:
Άλλωστε το φως της δημοσιότητας βλέπουν όλο και πιο σοβαρά στοιχεία, όπως οι μαρτυρίες, οι φωτογραφίες με τα διασκορπισμένα αίματα και τα σπασμένα γυαλιά του Κώστα Μανιουδάκη που δημοσιοποίησε το Omnia TV:


Η είδηση του θανάτου του 58χρονου Κώστα Μανιουδάκη είχε παρουσιαστεί ως αιφνίδιος θάνατος κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου στον ΒΟΑΚ.

Ωστόσο ο γιος του κατήγγειλε αρχικά πως ο πατέρας του είχε εμφανή χτυπήματα από τους αστυνομικούς σε όλο του το σώμα, ενώ κατέρρευσε μετά από αυτά ενώ του είχαν περάσει πισθάγκωνα χειροπέδες.

Ένα ακόμα γεγονός που προκαλεί εντύπωση στον Αναστάση Μανιουδάκη είναι πώς είναι δυνατόν ως αιτία θανάτου να αναφέρεται "παθολογικά αίτια άνευ κακώσεων", ενώ ήταν ξεκάθαρο ότι ο πατέρας του είχε δεχτεί χτυπήματα σε όλο του το σώμα.

Η οικογένεια έχει διορίσει δικό της τεχνικό σύμβουλο για την υπόθεση στην προσπάθειά της για να αποδειχτεί η δολοφονία του 58χρονου.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η συλλογικότητα «Ανοιχτή συνέλευση...» τονίζει τα εξής:

«Την Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσσών μπάτσοι των ΤΑΕ Σούδας σταμάτησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 58χρονος Κώστας Μανιουδάκης. Ακολούθησε τραμπουκισμός και ξυλοδαρμός, με –ανεπιβεβαίωτη ως τώρα– αφορμή για μικροποσότητα κάνναβης, με αποτέλεσμα ο Κώστας να καταλήξει κάποια ώρα μετά, αφού είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Βάμου.

Αμέσως μετά τον θάνατό του η αστυνομία διαρρέει στον τοπικό τύπο την είδηση πως ο "58χρονος έπαθε ανακοπή, κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου από την τροχαία στον ΒΟΑΚ". Η κατάσταση του σώματός του, όμως, όπως το αντίκρισαν συγγενικά πρόσωπα και ιατρικό προσωπικό στο ΚΥ Βάμο, όπως και οι μαρτυρίες από διερχόμενους και κατοίκους του χωριού, καθώς και η εικόνα του σημείου όπου διενεργήθηκε ο "έλεγχος" ανέτρεψαν άμεσα την εντύπωση που επιχειρήθηκε να σχηματιστεί με τη διαρροή της παραπάνω είδησης.

Όπως επεσήμανε ο γιος του, σε δημόσια καταγγελία, η διακίνηση της εν λόγω είδησης δείχνει "πως οι μπάτσοι ακολούθησαν για άλλη μια φορά την πάγια τακτική τους για να δημιουργήσουν ένα κλίμα “φυσικής ροής” των πραγμάτων. Να δημιουργήσουν ακόμα μία ιστορία ενός ατυχούς περιστατικού όπως θα συνέβαινε με τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη, αν δεν υπήρχε το βίντεο από την δολοφονία του. Στην περίπτωση του πατέρα μου παρουσίασαν τα γεγονότα χωρίς να υπάρχει ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα για να κρύψουν τις ευθύνες τους. Αλλά υπάρχει ενοχή ξεκάθαρη και κραυγαλέα».

Ο θάνατος του Κώστα Μανιουδάκη είναι ακόμα μία κρατική δολοφονία.

Στον καιρό των δολοφόνων τα πολλά λόγια είναι φτώχεια».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA