Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: «Γαλάζια» πανωλεθρία στον δεύτερο γύρο - Η ΝΔ έχασε δεκάδες Δήμους, όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και 5 από τις 6 Περιφέρειες - Μόνο την Πελοπόννησο κέρδισε με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό (Δείτε αναλυτικά) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: «Γαλάζια» πανωλεθρία στον δεύτερο γύρο - Η ΝΔ έχασε δεκάδες Δήμους, όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και 5 από τις 6 Περιφέρειες - Μόνο την Πελοπόννησο κέρδισε με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό (Δείτε αναλυτικά)

Τα πάνω - κάτω ήρθαν στο δεύτερο γύρο των δεύτερων αυτοδιοικητικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου 2023, με τη ΝΔ να χάνει δεκάδες Δήμους της χώρας όπως και 5 από τις 6 Περιφέρειες...

Σε δεκάδες Δήμους της Ελλάδας, όπως στους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, η ΝΔ υπέστη βαριές ήττες και εκλέχθηκαν Δήμαρχοι είτε ανεξάρτητοι, είτε με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις Περιφέρειες ο μόνος «γαλάζιος» Περιφερειάρχης που κέρδισε στον δεύτερο γύρο, είναι ο Δημήτρης Πτωχός, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο οποίος έλαβε 52,7% έναντι του Πέτρου Τατούλη που πήρε 47,2%.

Αντίθετα στον δεύτερο γύρο ηττήθηκαν και με μεγάλη διαφορά οι υπόλοιπες «γαλάζιες» υποψηφιότητες, οι οποίοι ήταν και νυν Περιφερειάρχες, ενώ είχαν βγει και πρώτοι στον πρώτο γύρο της 8ης Οκτωβρίου χωρίς να πιάσουν το 43 +.

Συγκεκριμένα:

- Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ηττήθηκε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός (είχε έρθει πρώτος στον πρώτο γύρο), ο οποίος στον δεύτερο γύρο έλαβε 40,4%, ενώ πρώτος εκλέχθηκε ο Δημήτρης Κουρέτας με ποσοστό 59,6% .

- Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ηττήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στεφανής Αλκιβιάδης (είχε έρθει πρώτος στον πρώτο γύρο), ο οποίος στον δεύτερο γύρο έλαβε 45,6%, ενώ πρώτος εκλέχθηκε ο Κώστας Μουτζούρης με ποσοστό 54,4% .  

- Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ηττήθηκε η νυν και εκ νέου υποψήφια Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου, η οποία στον δεύτερο γύρο έλαβε 34,2%, ενώ πρώτος εκλέχθηκε ο Γιάννης Τρεπεκλής με ποσοστό 65,8% .  

- Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ηττήθηκε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος στον δεύτερο γύρο έλαβε 43,3%, ενώ πρώτος εκλέχθηκε ο Γιώργος Αμανατίδης με ποσοστό 56,7% .

- Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ηττήθηκε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος (είχε έρθει πρώτος στον πρώτο γύρο), ο οποίος στον δεύτερο γύρο έλαβε 49,1%, ενώ πρώτος εκλέχθηκε ο Χριστόδουλος Τοψίδης με ποσοστό 50,8% .

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA