ΕΙΚΟΝΕΣ από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια Χαλκίδας για την βίαιη σύλληψη του 24χρονου ντελιβερά | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

ΕΙΚΟΝΕΣ από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια Χαλκίδας για την βίαιη σύλληψη του 24χρονου ντελιβερά

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (02-10-2023) η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια Χαλκίδας, παρουσία απλών πολιτών κάθε ηλικίας, εκπρόσωπων Συνδικάτων και εργαζόμενων, για την την ωμή βίαιη σύλληψη και άγρια καταστολή που υπέστη από λιμενικούς της Χαλκίδας ο 24χρονος ντελιβεράς ψητοπωλείου, και του φορτώθηκε ο μισός ποινικός κώδικας για μία τροχονομική παράβαση, στο γνωστό αποτρόπαιο περιστατικό που καταγράφηκε σε ΒΙΝΤΕΟ και έκανε τον γύρο της Ελλάδας και όχι μόνο...

Οι συγκεντρωμένοι με πανό και συνθήματα απαίτησαν να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος του.

Όπως είχε γράψει το EviaZoom.gr, δημοσιεύοντας ολόκληρο το ΒΙΝΤΕΟ, (δείτε ΕΔΩ), το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη (21-09-2023) στον παραλιακό πεζόδρομο της Χαλκίδας λίγα μέτρα μακριά από το κόκκινο σπίτι.

Ο 24χρονος ντελιβεράς του ψητοπωλείου «Γουρουνάκι» διασχίζει με το μηχανάκι του τον πεζόδρομο για να παραδώσει μία παραγγελία και εκεί έρχεται αντιμέτωπος με τουλάχιστον δύο λιμενικούς, οι οποίοι τον σταμάτησαν και ξεκίνησε λογομαχία, με άγνωστο περιεχόμενο...

Αυτό που ακολούθησε το βλέπετε στο ΒΙΝΤΕΟ. Δύο λιμενικοί τον πετούν κάτω και με κεφαλοκλείδωμα του περνούν χειροπέδες για να τον συλλάβουν. Σιδηροδέσμιο στη συνέχεια τον πέταξαν στα κρατητήρια.

Την Παρασκευή (22-09-2023), ο 24χρονος οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος στα Δικαστήρια Χαλκίδας με την διαδικασία του αυτοφώρου, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της «βίας κατά υπαλλήλων», «απείθειας» και «εξύβρισης», τις οποίες 24χρονος αρνείται κατηγορηματικά.

Να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος του 24χρονου ντελιβερά, που εργάζεται στο ψητοπωλείο «Γουρουνάκι», και οποίος συνελήφθη βίαια από λιμενικούς στη Χαλκίδα και του φορτώθηκε ο μισός ποινικός κώδικας για μία τροχονομική παράβαση, απαιτούν εκπρόσωποι Συνδικάτων και εργαζόμενοι με κινητοποίηση στα δικαστήρια Χαλκίδας.

Το περιστατικό, με την βίαιη και αδικαιολόγητη σύλληψη του διανομέα συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου. Ο 24χρονος ξεκίνησε να παραδώσει παραγγελία κινούμενος στον παραλιακό πεζόδρομο της Χαλκίδας, καθώς εκεί βρίσκεται το κατάστημα που εργάζεται. Μερικές δεκάδες μέτρα από το κατάστημα, τον σταμάτησαν άνδρες του Λιμενικού, καθώς ο χώρος βρίσκεται στην δικαιοδοσία τους, ενώ στην εξέλιξη του περιστατικού, λιμενικοί προχώρησαν στην βίαιη σύλληψη του.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα το ΒΙΝΤΕΟ, οι λιμενικοί έριξαν στο έδαφος τον 24χρονο ντελιβερά και αφού τον πέταξαν κάτω τον ακινητοποίησαν με κεφαλοκλείδωμα, ενώ στη συνέχεια του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν σιδηροδέσμιο στα κρατητήρια με τις κατηγορίες της «βίας κατά υπαλλήλων», «απείθειας» και «εξύβρισης», ωστόσο στη συνέχεια, λόγω και του σάλου που προκλήθηκε, αφέθηκε ελεύθερος στη συνέχεια και δεν έγινε το αυτόφωρο.

Στο πλευρό του 24χρονου βρίσκονται συνάδελφοι του, εκπρόσωποι Σωματείων της περιοχής και εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και του Σωματείου επισιτισμού και ξενοδοχοϋπαλλήλων Ευβοίας, στέλνοντας μήνυμα ότι «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει».

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA