Μακελειό στις Βρυξέλλες: Αυτός είναι ο ένοπλος που φέρεται να σκότωσε με καλάσνικοφ τους δύο Σουηδούς και διέφυγε | Διεκόπη οριστικά ο αγώνας Βέλγιο - Σουηδία (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

Μακελειό στις Βρυξέλλες: Αυτός είναι ο ένοπλος που φέρεται να σκότωσε με καλάσνικοφ τους δύο Σουηδούς και διέφυγε | Διεκόπη οριστικά ο αγώνας Βέλγιο - Σουηδία (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Μακελειό σημειώθηκε στις Βρυξέλλες την Δευτέρα (16-10-2023) λίγο πριν την έναρξη του αγώνα Βέλγιο - Σουηδία για τα προκριματικά του Euro 2024...

Στο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας να πυροβολεί με καλάσνικοφ περαστικούς και στη συνέχεια μπαίνει σε κτίριο και εξακολουθεί να πυροβολεί ανθρώπους που έχουν μπει στο εσωτερικό του και πέφτουν στο έδαφος. Από τους πυροβολισμούς έπεσαν νεκροί δύο Σουηδοί, οι οποίοι πιθανολογείται ότι ήταν φίλαθλοι της Εθνικής Σουηδίας.

Σύμφωνα με τη Bελγική τηλεόραση ο δράστης, που διέφυγε και δεν έχει ακόμα συλληφθεί, είναι 45 ετών και Τυνησιακής καταγωγής κάτοικος Βρυξελλών. Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο ίδιος δηλώνει μέλος του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Το Βέλγιο έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Το επίπεδο συναγερμού στις Βρυξέλλες ανέβηκε στο ύψιστο επίπεδο (το «4»).

Ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρο με μήνυμά του στο Χ, ζήτησε από τους κατοίκους των Βρυξελλών να είναι σε επαγρύπνηση.

Ο αγώνας για τα προκριματικά του Euro 2024 μεταξύ Βελγίου και Σουηδίας διεκόπη οριστικά στο ημίχρονο για λόγους ασφαλείας.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA