Μεγαλειώδης υποδοχή στο Βασιλικό και στο μαρτυρικό Ληλάντιο των 8 νεκρών που αφήνει πίσω της η Βάκα: Ολόκληρη η ομιλία - καταπέλτης του Γιώργου Σπύρου που σφυροκόπησε ανελέητα την απερχόμενη δήμαρχο - «Έχουμε ήδη νικήσει, πρέπει να την συντρίψουμε για να τελειώσει οριστικά ο μεσαίωνας, ο σκοταδισμός, ο ζόφος και ότι πιο αποκρουστικό έχει γνωρίσει στην ιστορία του ο Δήμος Χαλκιδέων...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

Μεγαλειώδης υποδοχή στο Βασιλικό και στο μαρτυρικό Ληλάντιο των 8 νεκρών που αφήνει πίσω της η Βάκα: Ολόκληρη η ομιλία - καταπέλτης του Γιώργου Σπύρου που σφυροκόπησε ανελέητα την απερχόμενη δήμαρχο - «Έχουμε ήδη νικήσει, πρέπει να την συντρίψουμε για να τελειώσει οριστικά ο μεσαίωνας, ο σκοταδισμός, ο ζόφος και ότι πιο αποκρουστικό έχει γνωρίσει στην ιστορία του ο Δήμος Χαλκιδέων...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε ολόκληρη την ομιλία - καταπέλτης του υποψήφιου Δημάρχου Χαλκιδέων, Γιώργου Σπύρου από το Βασιλικό και το μαρτυρικό Ληλάντιο των 8 νεκρών, -από τα ορμητικά νερά της ζούγλας του ποταμού Λήλαντα-, που αφήνει πίσω της η απερχόμενη Βάκα, με τους πολίτες να στέλνουν ηχηρό μήνυμα απαλλαγής και νίκης - εκλογής του Γιώργου Σπύρου από την Κυριακή της 8ης Οκτωβρίου 2023...

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Βασιλικού, παρουσία χιλιάδων κατοίκων του Ληλαντίου, οι οποίοι επιφύλαξαν μεγαλειώδη υποδοχή στον Γιώργο Σπύρου, τον ήδη νέο Δήμαρχο Χαλκιδέων, όπως τον αποκαλούσαν μιλώντας του προσωπικά οι ίδιοι οι κάτοικοι με χειραψίες και αγκαλιές, αλλά ζητωκραυγάζοντας το και από τις ουρές που είχαν σχηματίσει κατά την διάρκεια της ομιλίας του.

Είχαν προηγηθεί τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «ΑΜΕΣΑ - ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ» και η παρουσίαση της ομάδας των υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών Συμβούλων, οι οποίοι θα παρουσιαστούν και στην μεγάλη κεντρική εκδήλωση της 3ης Οκτωβρίου 2023 στη Παραλία της Χαλκίδας, όπως και οι 257 υποψήφιοι που απαρτίζουν όλο το ψηφοδέλτιο.

Ο Γιώργος Σπύρου αφού ανέλυσε το σχεδιασμένο πρόγραμμα του για το Βασιλικό και όλες τις διαλυμένες & εγκαταλελειμμένες περιοχές στη Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων  εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση με στοιχεία κατά της απερχόμενης Ελένης Βάκα και της παρέας της που δεν άφησαν τίποτα όρθιο όπως σε όλο τον Δήμο Χαλκιδέων.

Ο Γιώργος Σπύρου τόνισε στον πρόλογο του:

«Είμαστε εδώ γιατί μας ενώνει η αγάπη για αυτό τον όμορφο τόπο, είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα και γιατί μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα. Τα προβλήματα συσσωρεύονται, κάθε μέρα που περνάει συσσωρεύονται όλο και περισσότερα προβλήματα... Τα σκουπίδια μας μεταφέρονται χιλιόμετρα μακριά με τεράστιο κόστος, με ένα κόστος το οποίο αφαιρείται από τις καθημερινές ανάγκες των δημοτών. Αφαιρείται από τους δρόμους που είναι γεμάτο λακούβες, αφαιρείται από τα σχολικά κτίρια τα οποία χρειάζονται άμεσες επενδύσεις για να είναι στη κατάσταση που πρέπει.

Όλες οι κτιριακές μας υποδομές, τα γυμναστήρια, οι ανοιχτοί χώροι άθλησης, όλα βρίσκονται αυτή την στιγμή στην παρακμή. Λες και ο χρόνος πάγωσε στο Ληλάντιο από την εποχή που έφυγε από τα πράγματα ο αείμνηστος Χρήστος Καρυστινός... Τότε δεν ήταν άραγε που φτιάχτηκε το κλειστό γυμναστήριο; Τότε δεν ήταν που απέκτησαν χλοοτάπητα όλα τα γήπεδα της Δημοτικής Ενότητας; Από τότε δεν είναι ο πεζόδρομος στο Λευκαντί; Ακόμα και το αποχετευτικό είναι στη κατάσταση που το άφησε αυτός, μετά από τόσα χρόνια... Είμαστε εδώ γιατί δεν έχουν καταλάβει τα λάθη τους δεν έχουν κάνει το παραμικρό για να τα διορθώσουν τα λάθη τους, δεν έχουν όραμα για το αύριο δεν μας λένε τίποτα για το μέλλον αυτού του τόπου, αντίθετα περιορίζονται να λοιδορούν το δικό μας πρόγραμμα και το δικό μας σχέδιο. Είμαστε εδώ γιατί δεν δίνουν προοπτική, την προοπτική αυτή θα την δώσουμε εμείς.

Αγαπητοί φίλοι έχουμε διανείμει δύο προγράμματα. Το ένα είναι τομεακό και αφορά όλο τον Δήμο, είναι το αναπτυξιακό πρόταγμα για το μέλλον του Δήμου μας, είναι αυτό ακριβώς που το λοιδορούν ως "γαλάζια ανάπτυξη και πράσινα άλογα", έτσι λένε, την πράσινη μετάβαση σε έναν Δήμο ευφορίας την θεωρούν "πράσινα άλογα" γιατί δεν υπάρχει καν στο σχέδιο τους, γιατί δεν έχουν το παραμικρό όραμα. Την ανάπτυξη που εμείς βλέπουμε ότι θα έρθει κυρίως από την θάλασσα και γιαυτό την λέμε "γαλάζια" δεν μπορούν να την καταλάβουν, δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ζούμε, λειτουργούμε σε έναν Δήμο που παίρνει την πνοή του από τη θάλασσα. Πιστεύουν ακόμα ότι είμαστε χερσαίος Δήμος, ένας Δήμος που δεν έχει νερό και δεν έχει θάλασσα...

Το δεύτερο κομμάτι του προγράμματος μας και αφορά χωρικά, ειδικά το Ληλάντιο, χωρίζεται σε 4 ενότητες. Η πρώτη ενότητα είναι το Ληλάντιο ως πεδίο... Το πρόγραμμα αυτό και αυτή η ενότητα ενώνει όλα τα χωριά και τις κωμοπόλεις του Ληλαντίου πεδίου. Με το πρόγραμμα μας αυτό θέλουμε να ενώσουμε και όχι να χωρίσουμε τα χωριά μας και τις κωμοπόλεις και βάζει σαν πρώτη προτεραιότητα την διαχείριση των υδάτων του Λήλαντα. Πρέπει και θα το κάνουμε, θα ξαναλειτουργήσουμε το παραδοσιακό πρωτογονικό σύστημα άρδευσης του κάμπου του Ληλαντίου...

Και ενώ λοιπόν εμείς εργαζόμαστε ήδη και προετοιμαζόμαστε για το σχέδιο μας, σαν να είμαστε εμείς η διοίκηση αυτού του τόπου, οι άλλοι από την άλλη πλευρά μας χλευάζουν, αδιαφορούν για όλα αυτά, δεν αρθρώνουν λέξη, δεν λένε τίποτα απολύτως. 

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Αδιαφορούν για ότι συμβαίνει στο τόπο. Ξέρει μήπως κανείς τι θα γίνει στο Shelman; Κανείς δεν το ξέρει.

Αδιαφορούν για το ποτάμι που μας έπνιξε πριν τρία χρόνια και είχαμε νεκρούς. Συνεργάστηκαν ποτέ οι υπηρεσίες του Δήμου με την Περιφέρεια, η Δήμαρχος με τον Περιφερειάρχη για να υπάρχει η βέλτιστη δυνατή λύση σε σχέση με τις αποκαταστάσεις και τα τεχνικά έργα που συνδέονται με το ποτάμι; Η απάντηση είναι όχι. Γι΄αυτό τα έργα αυτά παραμένουν ημιτελή, γι΄αυτό αν συνέβαινε μία ακόμη πλημμύρα αλλά και αρκετά μικρότερης, θα έβρισκε το ποτάμι κλειστό με μπάζα αν και έχουν περάσει 3 χρόνια από αυτή την ζοφερή μέρα. Δεν πιέζουν έστω και τώρα να παραδοθεί η γέφυρα των Φύλλων που παραμένει ημιτελής.

Έκαναν όμως πάρα πολλές απευθείας αναθέσεις επί ευκαιρίας αυτών των φυσικών καταστροφών. Πρόκειται για 12 εκατομμύρια ευρώ αλλά δεν τα βλέπουμε στα χωριά που επλήγησαν. Και δεν τα βλέπουμε για έναν λόγο: Γιατί κατασπαταλήθηκαν... Αυτός είναι και ένας ακόμη λόγος, ο οποίος μας κάνει να θυμώνουμε. Μέχρι τώρα δεν ήμασταν ευχαριστημένοι, τώρα πλέον όμως είμαστε και και θυμωμένοι, είμαστε θυμωμένοι για την διαχείριση που έχει γίνει από αυτούς μέχρι τώρα...»

ΒΙΝΤΕΟ - Ολόκληρη η ομιλία καταπέλτης του Γιώργου Σπύρου όπως την κατέγραψε ο φακός του EviaZoom.gr:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA