Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού: Καρατομήθηκε ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας με απόφαση Οικονόμου (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού: Καρατομήθηκε ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας με απόφαση Οικονόμου (ΦΩΤΟ)

Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου καρατομήθηκε την Τετάρτη (22-11-2023) ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού με αφορμή την υπόθεση του 23χρονου Σύρου που συνελήφθη για απόπειρες βιασμού στα Εξάρχεια...

Ο Γιάννης Οικονόμου ζήτησε να διενεργηθεί ΕΔΕ για τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του 23χρονου συλληφθέντα για τις απόπειρες βιασμού στα Εξάρχεια και την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.

Ο 23χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη χθες για τις επιθέσεις στα Εξάρχεια είναι Σύρος και σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Είχε προφυλακιστεί το 2022 στις φυλακές Γρεβενών, κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού και αφέθηκε ελεύθερος τον περασμένο Αύγουστο.

Αν και τον Αύγουστο του 2022, ο 23χρονος τότε δράστης προφυλακίστηκε, δεν παραπέμφθηκε εγκαίρως σε δίκη με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος στους 12 μήνες, όταν και συμπληρώθηκε το ανώτατο όριο προφυλάκισης.

Τον Αύγουστο του ’23 λοιπόν αποφυλακίζεται με μοναδικό περιοριστικό όρο να διαμένει στη δομή της Μαλακάσας και να παρουσιάζεται τρεις φορές στο Α.Τ. Ωρωπού, αλλά δεν έδωσε ποτέ το παρών και δεν κηρύχθηκε επίσης ποτέ ως καταζητούμενος.

Τρεισήμισι μήνες αφότου βγήκε από τη φυλακή επιδόθηκε σε ένα αρρωστημένο σεξουαλικό κρεσέντο με διαδοχικές απόπειρες σε μια 52χρονη, μια 13χρονη, μια 29χρονη και μια 27χρονη γυναίκα.

Η ανακοίνωση που εστάλη την Τετάρτη (22-11-2023) στο EviaZoom.gr από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει τα εξής:

«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, μετά από επικοινωνία που είχε το πρωί με τον Αρχηγό, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε την διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντα για τις επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια καθώς και την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού». 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA