Έμεινε στη φυλακή 4 χρόνια: Καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια για δολοφονία και λίγο πριν το Εφετείο ο πραγματικός δράστης συνελήφθη στη Γερμανία - Τα απίστευτα λάθη της ΕΛ.ΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Έμεινε στη φυλακή 4 χρόνια: Καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια για δολοφονία και λίγο πριν το Εφετείο ο πραγματικός δράστης συνελήφθη στη Γερμανία - Τα απίστευτα λάθη της ΕΛ.ΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν από 9 χρόνια μια γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή στην Κω μέσα σε μια λίμνη αίματος με τον σύντροφό της να φυλακίζεται ως δολοφόνος της - Ο 54χρονος από τότε είχε αρνηθεί κάθε σχέση με τη δολοφονία με τον πραγματικό ένοχο να συλλαμβάνεται 9 χρόνια μετά στη Γερμανία...

Ανατροπή και δικαίωση.

Έμεινε στη φυλακή για 4 χρόνια για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε. Ο 54χρονος Γιάννης φυλακίστηκε άδικα για τη δολοφονία της συντρόφου του, το 2014.

Από την πρώτη στιγμή φώναζε ότι είναι αθώος, ωστόσο καταδικάστηκε σε ισόβια.

Εννέα χρόνια μετά ήρθε η δικαίωση. Άνδρας με καταγωγή από το Πακιστάν που ζούσε στην ίδια γειτονιά με το 43χρονο θύμα ομολόγησε την πράξη όταν συνελήφθη για ληστεία στη Γερμανία.

«Δεν είναι και εύκολο πράγμα να σε κατηγορούν για δολοφόνο. Δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα. Εγώ έχω καταστραφεί τελείως από κάθε άποψη γιατί έλεγα πάντα δεν έχω σκοτώσει, δεν είμαι δολοφόνος, δεν μπορώ να κάνω τέτοια πράξη», δήλωσε ο σύντροφος του θύματος.

Η άτυχη γυναίκα, με καταγωγή από τη Ρουμανία, μητέρα τριών παιδιών είχε βρεθεί κατακρεουργημένη στο μπάνιο του σπιτιού της στην Κω.

«Δώσαμε ένα πολύ μεγάλο αγώνα διότι από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκε σε εμένα ότι ήταν αθώος. Αυτό ήταν κάτι που με κινητοποίησε προκειμένου να βρούμε όλα εκείνα τα στοιχεία, για να τα εισφέρουμε στη Δικαιοσύνη και να έχει την αντίστοιχη μεταχείριση», ανέφερε η δικηγόρος του 54χρουνου, Γιάννα Παναγοπούλου.

Το στοιχείο-κλειδί για την αποκάλυψη της αλήθειας ήταν τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο μπάνιο του εγκλήματος. Μετά από αναλύσεις διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκαν στο σύντροφο του θύματος αλλά σε άλλο πρόσωπο, τον κατηγορούμενο που ομολόγησε το έγκλημα.

«Βγήκε το πόρισμα με τα αποτυπώματα, απεδείχθη ότι ένα αποτύπωμα παλαμικό που βρέθηκε δίπλα από το θύμα στη λίμνη αίματος, στο πλακάκι εκεί στον τόπο του εγκλήματος, δεν ήταν του καταδικασθέντος σε ισόβια εντολέα μου αλλά είναι ενός άλλου προσώπου», πρόσθεσε η δικηγόρος.

Συνταρακτική λεπτομέρεια, η αρχική απόφαση που έστειλε τον 54χρονο στη φυλακή εκδόθηκε χωρίς να έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία η έκθεση αποτυπωμάτων από το σημείο της άγριας δολοφονίας.

Η αποκάλυψη του πραγματικού δράστη αποτελεί για τον Γιάννη ακόμα μία δικαίωση, καθώς επιθυμούσε διακαώς να μάθει ποιος σκότωσε τη σύντροφό του.

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA