Με μεγαλεία και παρουσία Αρχηγών κομμάτων και Υπουργών ανέλαβε καθήκοντα Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης ο Χαλκιδέος Φιλόθεος - Παρόντες Βορίδης, Ανδρουλάκης, Σταϊκούρας, Φάμμελος, Ιερώνυμος, ταξιδιώτες από την Χαλκίδα και λοιποί (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Με μεγαλεία και παρουσία Αρχηγών κομμάτων και Υπουργών ανέλαβε καθήκοντα Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης ο Χαλκιδέος Φιλόθεος - Παρόντες Βορίδης, Ανδρουλάκης, Σταϊκούρας, Φάμμελος, Ιερώνυμος, ταξιδιώτες από την Χαλκίδα και λοιποί (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Με μεγάλη λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, παρουσία Αρχηγών κομμάτων, Υπουργών, βουλευτών, του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, πλειάδα άλλων αρχιερέων, αντιπροσωπείας από το Άγιο Όρος, εκπροσώπων στρατιωτικών αρχών, ταξιδιωτών από τη Χαλκίδα και πλήθος πιστών της Θεσσαλονίκης, τελέστηκε στον ιερό καθεδρικό ναό Της του Θεού Σοφίας, η ενθρόνιση του νέου Χαλκιδέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεου, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια είχε φύγει από την Μητρόπολη Χαλκίδας και ήταν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών στο πλευρό του Ιερώνυμου...

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ως τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, επισήμανε πως η εκλογή του ως νέος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης «ήταν μια δύσκολη απόφαση, δεν είχε κριτήρια μόνο ηλικιακά, αλλά βαθύτερα και ουσιαστικότερα, κυρίως θεολογικά», ανάφερε και τόνισε πως μέσα από τη συνεργασία που είχαν μεταξύ τους, εκτίμησε «το ήθος και εκκλησιαστικό του φρόνημα, τη θεολογική σκέψη του, την παιδεία και τον προβληματισμό».

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και τη δέσμευση του για στενή συνεργασία μαζί τον νέο μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Στην τελετή ενθρόνισης του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεου παρευρέθηκαν επίσης ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, εκπρόσωποι κομμάτων και βουλευτές. Το παρών έδωσαν επίσης ο μητροπολίτης Χαλκίδας και άλλοι ταξιδιώτες από την Χαλκίδα, ανάμεσα τους και η Τρικαλινή Δήμαρχος Χαλκιδέων Ελένη Βάκα, κ.α.

«Παναγιώτατε, από σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και εγώ προσωπικά βρισκόμαστε στη διάθεσή σας, με αληθινά και βαθιά αισθήματα εκτίμησης. Για το καλό της Θεσσαλονίκης, για το καλό της Μακεδονίας, για την πατρίδα μας και όλους τους συμπολίτες μας. Καλώς ήρθατε», είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε και εκείνος δια μικροφώνου:

«Ο τριαδικός Θεός να σας χαριτώνει και να σας δίνει δύναμη να σταθείτε άξιος των Αγίων και των σπουδαίων προκατόχων σας. Να σταθείτε άξιος της εκκλησίας των Θεσσαλονικέων. Το έργο σας σε αυτή την ιστορική μητρόπολη να είναι θεοφιλές και η ποιμαντορία σας φιλόθεη, όπως το όνομά σας δηλώνει».

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το πρωί της Κυριακής (26-11-2023). 

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΟΥ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΩΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA