Το Ισραήλ αιματοκύλισε τα νοσοκομεία της Γάζας: 4.506 παιδιά νεκρά εως τώρα, τυλίγουν τα πρόωρα μωρά σε αλουμινόχαρτο για να ζήσουν... | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Το Ισραήλ αιματοκύλισε τα νοσοκομεία της Γάζας: 4.506 παιδιά νεκρά εως τώρα, τυλίγουν τα πρόωρα μωρά σε αλουμινόχαρτο για να ζήσουν...

Τα πρόωρα μωρά στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας τυλίγονται σε αλουμινόχαρτο και τοποθετούνται δίπλα σε ζεστό νερό σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να τα κρατήσουν στη ζωή σε «καταστροφικές» συνθήκες, προειδοποίησε ο διευθυντής του νοσοκομείου, καθώς η ισραηλινή δύναμη πυρός εξαπλώνεται στους γύρω δρόμους και τα υπόλοιπα αποθέματα καυσίμου στεγνώνουν. αφήνοντας την εγκατάσταση ανίκανη να λειτουργήσει...

Το προσωπικό του νοσοκομείου Al-Shifa πάλευε να κρατήσει τα νεογέννητα στη ζωή αφού τελείωσαν τα αποθέματα οξυγόνου και έπρεπε να μεταφέρουν τα μωρά με το χέρι από τις θερμοκοιτίδες της μονάδας νεογνών σε διαφορετικό μέρος του νοσοκομείου.

«Δεν υπάρχει άλλο νερό, φαγητό, γάλα για παιδιά και μωρά… η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι καταστροφική», δήλωσε στο CNN τη Δευτέρα ο διευθυντής του ιατρικού κέντρου, Δρ Muhammad Abu Salmiya.

Ο διευθυντής είπε στο Al-Araby TV την Κυριακή ότι τα μωρά ήταν «τώρα εκτεθειμένα» επειδή το ιατρικό προσωπικό αναγκάστηκε να τα μετακινήσει από τις θερμοκοιτίδες της μονάδας νεογνών.

«Τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και βάζουμε ζεστό νερό δίπλα τους για να τα ζεστάνουμε», πρόσθεσε.

Οι εικόνες δείχνουν πολλά νεογέννητα μωρά που ελήφθησαν από θερμοκοιτίδες στο νοσοκομείο τοποθετημένα αβοήθητα μαζί σε ένα κρεβάτι.

Μέσα στο νοσοκομείο, κανένα από τα χειρουργεία δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος, είπε ο Abu Salmiya στο Al Araby TV, προσθέτοντας ότι «όποιος χρειάζεται χειρουργείο πεθαίνει και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτόν».

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έχουν σκοτώσει περισσότερους από 11.000 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 4.506 παιδιά και 3.027 γυναίκες, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA