Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης: Δικηγόροι και διαδηλωτές κατήγγειλαν ότι Τούρκοι που διώκονται από τον Ερντογάν καταδικάστηκαν σε στημένη δίκη στα Δικαστήρια Χαλκίδας σε 3 χρόνια και 9 μήνες ερήμην και χωρίς αναστολή και φυλακίστηκαν για τα πλημμελήματα της απείθειας, αντίστασης από κατασκευασμένη δικογραφία των αστυνομικών της Χαλκίδας (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης: Δικηγόροι και διαδηλωτές κατήγγειλαν ότι Τούρκοι που διώκονται από τον Ερντογάν καταδικάστηκαν σε στημένη δίκη στα Δικαστήρια Χαλκίδας σε 3 χρόνια και 9 μήνες ερήμην και χωρίς αναστολή και φυλακίστηκαν για τα πλημμελήματα της απείθειας, αντίστασης από κατασκευασμένη δικογραφία των αστυνομικών της Χαλκίδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Το άγνωστο περιστατικό που αφορά 11 Τούρκους ανέδειξε η Αθηναϊκη ηλεκτρονική εφημερίδα thepressproject.gr, η οποία κατέγραψε την συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες (στα τέλη Νοέμβρη του 2023)...

Οι διαδηλωτές και ο δικηγόρος Παναγιώτης Αντωνίου των Τούρκων, οι οποίοι έφυγαν από την Τουρκία επειδή διώκονται από τον Ερντογάν, κατήγγειλαν ότι προσήχθησαν βιαίως χωρίς λόγο κατά τις καλοκαιρινές διακοπές τους στη Χαλκίδα από τους αστυνομικούς της Χαλκίδας και στη συνέχεια οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις για τα αδικήματα (πλημμελήματα) της απείθειας, της αντίστασης, κ.α., τα οποία όπως ανέφερε ο δικηγόρος πρόκειται για κατασκευασμένο κατηγορητήριο από τους αστυνομικούς της Χαλκίδας.

Παράλληλα τόνισε ότι καταδικάστηκαν ερήμην γιατί δεν είχαν κλητευθεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας σε 3 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση. Στη συνέχεια, όπως λέει, δεν τους επέδωσαν την πρωτόδικη απόφαση και στη συνέχεια μόλις φυλακίστηκαν , κατέθεσαν έφεση, η οποία απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι ήταν εκπρόθεσμη και παρέμειναν στη φυλακή.

Η υπόθεση έχει μεταδοθεί και από κανάλια του εξωτερικού.

Ο δικηγόρος Παναγιώτης Αντωνίου τόνισε τα εξής μέσω της ντουντούκας που κρατούσε:

«Η υπόθεση της Χαλκίδας για τους Τούρκους αγωνιστές είναι μία υπόθεση που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια στο πλαίσιο των καλοκαιρινών τους διακοπών στη Χαλκίδα. Στην πραγματικότητα ήταν μία πρόφαση η σύλληψη τους από την Ασφάλεια Χαλκίδας και το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, στην πραγματικότητα οι κατηγορίες δεν προϋπήρχαν αλλά προέκυψαν κατά την βίαιη προσαγωγή τους και εν τέλει σύλληψη τους. Φορτώθηκαν όπως αναφέρεται και στην δικογραφία της ίδιας της Αντιτρομοκρατικής με πλημμεληματικές κατηγορίες εντελώς αθεμελίωτες, αναπόδεικτες, όπως η απείθεια, η φθορά, η βία κατά των υπαλλήλων και γενικώς οι κατηγορίες που αποδίδει φτιαχτά η αστυνομία σε διαδηλωτές.

Το πρωτόδικο δικαστήριο πραγματοποιήθηκε ερήμην των κατηγορούμενων και των συνηγόρων τους για να αποδείξουν το πόσο κατασκευή της Ασφάλειας ήταν στη πραγματικότητα το κατηγορητήριο. Κατηγορήθηκαν λοιπόν και εν τέλει καταδικάστηκαν ερήμην σε ποινή φυλάκισης 3 χρόνων και 9 μηνών.

Η απόφαση της πρωτόδικης δίκης στα Δικαστήρια Χαλκίδας που τους έστειλε στη φυλακή χρήζει οπωσδήποτε διόρθωσης και προσβολής, πρόκειται για μία απόφαση η οποία όχι μόνο λαμβάνει ως δεδομένες τις καταθέσεις των αστυνομικών αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει δώσει το λόγο στους κατηγορούμενους και ουδέποτε τους επέδωσε την κλήση για να παραβρεθούν στη Χαλκίδα και έτσι βρέθηκαν μπροστά σε μία ποινή η οποία δεν ήταν σαφές αν έχει αναστέλλουσα ισχύ η έφεση τους. Ασκήθηκε λοιπόν εκ μέρους μας και έφεση η οποία κρίθηκε εκπρόθεσμη.

Στην πραγματικότητα με ένα τέχνασμα των αρχών σε συνεργασία με την αστυνομία, δεν επιδόθηκε η καταδικαστική απόφαση στον χώρο που διαμένουν οι ίδιοι όπως φαίνεται από υπεύθυνες δηλώσεις τις οποίες προσκομίσαμε οι συνήγοροι στο δικαστήριο πριν από λίγες μέρες. Έγινε μία επίδοση η οποία ουδέποτε θυροκολλήθηκε για να λάβουν γνώση της απόφασης και έτσι παρήλθε η προθεσμία για να ασκηθεί το ένδικο μέσο και σε δεύτερο βαθμό στερήθηκαν και πάλι το ύψιστο δικαίωμα των κατηγορούμενων να ακουστούν πριν την τελεσίδικη απόφαση έστω για μία φορά.

Φάνηκε λοιπόν ότι το πρόβλημα τους δεν ήταν στο εκπρόθεσμο αλλά είχαν αποφασίσει ότι δεν πρόκειται να μπουν στην διαδικασία εξέτασης της ουσίας των γεγονότων, διότι θα ήταν ήταν ένα ένα άλλο κατηγορητήριο που οι Τούρκοι αγωνιστές και οι συνήγοροι εκ μέρους τους θα αποδεικνύαμε ότι θα ήταν σαθρό και θα αθωώνονταν πανηγυρικά όπως έγινε και πρόσφατα με την σκευωρία της Αντιτρομοκρατικής στο Εφετείο Κακουργημάτων.

Η απόφαση αυτή μετά την τελεσιδικία της δημιουργεί σαφές πρόβλημα στους αγωνιστές και στις αγωνίστριες, δύο εξ΄αυτών ήδη έχουν οδηγηθεί στις φυλακές προκειμένου να εκτίσουν μέρος μιας πλημμεληματικής ποινής απόφασης για την οποία ουδείς στερείτο δικαιωμάτων και φυλακίζεται και τους δημιουργείται πρόβλημα γιατί γνωρίζουμε ότι θα εκπροσωπηθούν ενώπιον του Αρείου Πάγου σε μερικές μέρες από τώρα στις 5 Δεκεμβρίου 2023, όπου παρά την πανηγυρική αθώωση τους για τα κακουργήματα στην πραγματικότητα ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ασκήσει αναίρεση και δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την υπόθεση τους, η απόφαση της Χαλκίδας που στέλνει δύο εξ΄αυτών για μία ολιγόμηνη άδικη παραμονή τους στις φυλακές.

Εμείς λέμε ότι θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες ως συνήγοροι τους για την απόφαση της Χαλκίδας και ταυτόχρονα θα δώσουμε την μάχη με συναδέλφους στον Άρειο Πάγο για την αναίρεση, γνωρίζονται ότι πρόκειται για μία δύσκολη μάχη, ενόψει μάλιστα και της επίσκεψης του Ερντογάν στην Αθήνα που σίγουρα θα περιπλέξει την κατάσταση και καλούμε να εμποδίσουμε μία πολιτική παρέμβαση στη δικαιοσύνη εκείνες τις μέρες που θα είναι ακόμα πιο δύσκολες για τους αγωνιστές...»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA