Επεισόδια Ρέντη - Τραυματισμός 31χρονου αστυνομικού: Έγινε και αυτό! Οι αστυνομικοί έπιαναν όποιον έβλεπαν μπροστά τους, προσήχθησαν συνολικά 424 άτομα (και μικρά παιδιά ανάμεσα τους) - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους οργισμένους συγγενείς τους κλείνοντας την Πέτρου Ράλλη - «Έχει παραβιαστεί από την ΕΛ.ΑΣ ο μισός ποινικός κώδικας, αν στη θέση του αστυνομικού ήταν πολίτης θα είχαν προσαχθεί 424 άτομα;...», τονίζει δικηγόρος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Επεισόδια Ρέντη - Τραυματισμός 31χρονου αστυνομικού: Έγινε και αυτό! Οι αστυνομικοί έπιαναν όποιον έβλεπαν μπροστά τους, προσήχθησαν συνολικά 424 άτομα (και μικρά παιδιά ανάμεσα τους) - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους οργισμένους συγγενείς τους κλείνοντας την Πέτρου Ράλλη - «Έχει παραβιαστεί από την ΕΛ.ΑΣ ο μισός ποινικός κώδικας, αν στη θέση του αστυνομικού ήταν πολίτης θα είχαν προσαχθεί 424 άτομα;...», τονίζει δικηγόρος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Συνολικά 424 άτομα προσήχθησαν από την ΕΛ.ΑΣ μετά τα επεισόδια έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη για τυχόν συμμετοχή τους στο περιστατικό του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα εκτός γηπέδου κατά την διάρκεια επεισοδίων με οπαδούς, και επί ώρες πλήθος κόσμου εγκλωβίστηκε...

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν σχεδόν όσα άτομα βρίσκονταν μέσα στο γήπεδο, στο οποίο δεν έγινε το παραμικρό επεισόδιο κατά την διάρκεια του αγώνα, ενώ καταγγέλλεται ότι η ΕΛ.ΑΣ έριξε χημικά και μέσα στο γήπεδο όπου υπήρχαν όλα τα 424 άτομα, ανάμεσα τους μικρά παιδιά και οικογένειες.

Αξιωματικός της αστυνομίας ενημέρωσε τους συγγενείς ότι οι προσαχθέντες θα εξεταστούν για το αν είχαν κάποια σχέση με τα επεισόδια που στοίχησαν τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού. Ουσιαστικά θέλουν να δουν αν έχουν στα χέρια τους ίχνη πυρίτιδας.

«Δεν μας άφηναν να βγούμε έξω. Είδαμε κάποια άτομα να μπαίνουν μέσα και να πετούν δακρυγόνα. Εμείς δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα και ανοίξαμε μία πόρτα για να μπει αέρας…», σημείωσε με τη σειρά της νεαρή φίλαθλος.

Δεκάδες πολίτες, γονείς και συγγενείς των προσαχθέντων βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (08-12-2023) έξω από το Μεταγωγών, καταγγέλλοντας τα όσα συνέβησαν πριν από μερικές ώρες και νωρίτερα προχώρησαν σε διαμαρτυρία για τα όσα έκαναν οι αστυνομικοί κλείνοντας την Πέτρου Ράλλη.

«Δεν μας άφηναν να βγούμε έξω»

Το παιδί μου ήταν μέσα και μας είπε ότι έγιναν επεισόδια. Δεν τους άφηναν να βγουνε έξω, έβγαιναν καπνοί», κατήγγειλε μητέρα νεαρού που κρατείται.

Παράλληλα, δικηγόρος που βρισκόταν στο «Μελίνα Μερκούρη», ανέφερε ότι χρειάστηκε να δείξει την επαγγελματική του ταυτότητα για να μην προσαχθεί. «Έδειξα την επαγγελματική μου ταυτότητα και έτσι με άφησαν να φύγω. Έχει παραβιαστεί ο μισός ποινικός κώδικας με όλα αυτά που έγιναν. Αν στη θέση του αστυνομικού ήταν πολίτης θα είχαν προσαχθεί 424 άτομα;...»

Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός – Το ιατρικό ανακοινωθέν

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο της Νίκαιας, ο αστυνομικός υπέστη καρδιακή ανακοπή, με τους γιατρούς να τον επαναφέρουν έπειτα από 10 λεπτά.

«Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων. Διαπιστώθηκε επίσης εκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών», επισημαίνεται μεταξύ άλλων.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA