Ξεσηκωμός στο Ευρωκοινοβούλιο: Επικίνδυνη χώρα η Ελλάδα για τους δημοσιογράφους, το κράτος δικαίου, και την αστυνομική βία, παραβιάζει συνεχώς τους ευρωπαϊκούς κανόνες - Διέκοψαν και Έλληνα Ευρωβουλευτή που προσπάθησε να κάνει το «άσπρο-μαύρο...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Ξεσηκωμός στο Ευρωκοινοβούλιο: Επικίνδυνη χώρα η Ελλάδα για τους δημοσιογράφους, το κράτος δικαίου, και την αστυνομική βία, παραβιάζει συνεχώς τους ευρωπαϊκούς κανόνες - Διέκοψαν και Έλληνα Ευρωβουλευτή που προσπάθησε να κάνει το «άσπρο-μαύρο...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μπανανία της Ευρώπης έχει μετατραπεί η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στη τελευταία θέση των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ανύπαρκτο κράτος δικαίου, για τις διώξεις και τις καταδίκες των δημοσιογράφων με στόχο την φίμωση τους, και την ανεξέλεγκτη ατιμώρητη αστυνομική βία.., πόσο καιρό θα παραμείνει ακόμα αυτή η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση άραγε;

Κεντρικό θέμα συζήτησης ξανά στο Ευρωκοινοβούλιο η Ελλάδα την Δευτέρα (04-12-2023) και το σύνολο των Ευρωβουλευτών από όλες τις χώρες ζήτησαν να παρθούν παρέμβαση και αυστηρά μέτρα κατά της Ελλάδας γιατί παραβιάζει συνεχώς τους ευρωπαϊκούς κανόνες, πριν συμβεί η αναπόφευκτη συνέπεια τη εξόδου...

Όπως τονίστηκε τα πράγματα είναι πλήρως ανεξέλεγκτα. Η Ελλάδα είναι μία χώρα επικίνδυνη για τους δημοσιογράφους, το κράτος δικαίου, την αστυνομική βία και τις δολοφονίες των αστυνομικών και την διαφθορά που έχει κυριεύσει τα πάντα. Αυτά τόνισαν όχι μόνο ξένοι Ευρωβουλευτές αλλά και Έλληνες Ευρωβουλευτές.

Το άγριο σφυροκόπημα που δέχτηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν περιγράφεται και προκάλεσε πανικό σε κάποιους «γαλάζιους» ευρωβουλευτές και βουλευτές, ανάμεσα τους και ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, οι οποίοι προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα κατηγορώντας και τον Έλληνα Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη ότι λέει ψέματα και ενώ δεν τα είπε μόνο εκείνος όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστική η απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρος της επιτροπής LIBE Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ, λέγοντας στον Βασίλη Υψηλάντη:

«Παρακαλώ κύριε Υψηλάντη, εγώ προεδρεύω. Όλοι ακούμε πράγματα που δεν μας αρέσουν. Αυτό είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Να ακούμε πράγματα που δεν μας αρέσουν...»

Καταπέλτης η Σόφι ιν'τ Βελντ...

Ο εκνευρισμός της ΝΔ είχε ξεκινήσει νωρίτερα, όταν η Ολλανδή Ευρωβουλευτής και εισηγήτρια της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου Σόφι Ιν'τ Βελντ αναφέρθηκε στις διώξεις των δημοσιογράφων και στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, λέγοντας τα εξής:

«Πολλοί δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί. Όπως ο Γιώργος Καραϊβάζ μεταξύ άλλων γιατί διερευνούσαν τη διαφθορά και το έγκλημα σε κυβερνητικούς κύκλους. Θα ήθελα να πω ότι ανησυχώ ιδιαίτερα για την περίπτωση του Γιώργου Καραϊβάζ. 2,5 χρόνια και δεν έχει ακόμα σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην έρευνα, αν υπάρχει έρευνα...

Είναι πολύ βολικό να διώκονται και να καταδικάζονται οι δημοσιογράφοι καθώς είναι αυτοί που ερευνούν και ενοχλούν την εξουσία...

Δεν είναι εύκολο να μιλάμε αλλά είναι καθήκον μας. Πολύ συχνά ακούω ότι “αν επικρίνετε μία κυβέρνηση είναι επειδή είστε στην αντιπολίτευση”.

Οφείλουμε να ασκούμε κριτική, διαφορετικά δεν κάνουμε πλέον το δημοκρατικό μας καθήκον. Έχουμε καθήκον να παρεμβαίνουμε κύριοι της ΝΔ στα ίδια μας τα κόμματα όταν πηγαίνουν προς τη διαφθορά και την απολυταρχία...»

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης στην παρέμβασή του, αναφέρθηκε στον «βίο και την πολιτεία» της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με το κράτος δικαίου, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Θα σας πω για μία χώρα που δεν την έχω επισκεφτεί, που έχει Predator, που ο πρωθυπουργός της χώρας ανέλαβε την εθνική υπηρεσία πληροφορίων, πήρε και έβαλε υπεύθυνο τον ανιψιό, παρακολουθούσε όλο το πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, γίνονται slapp έχουμε δολοφονία δημοσιογράφου, μιλάω για τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Αυτή η χώρα δεν είναι του κυρίου Υψηλάντη, για μία άλλη χώρα μιλούσε... Zητάμε στοιχεία και η ελληνική κυβέρνηση δεν τα δίνει στην Επιτροπή, στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αρνείται να συνεργαστεί... Έχετε δει την αστυνομική βία; ότι φεύγουν σφαίρες, σκοτώνουν Ρομά, αδύναμους, παραβατικούς; Έχετε ακούσει για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης;...»

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, σημείωσε ότι δεν είναι καθόλου περήφανη για την εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα σχετικά με το κράτος δικαίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Είχα μία τραγική εμπειρία, ήμουν μέλος της εξεταστικής για τις υποκλοπές. Λυπάμαι που το λέω εδώ ενώπιων όλων αλλά είχαμε ένα μεγαλύτερο σκάνδαλο από τις υποκλοπές, είχαμε το σκάνδαλο της συγκάλυψης με το απόλυτο σκοτάδι. Καταιγιστικές ήταν οι αποκαλύψεις, η κυβέρνηση δεν επέτρεψε καμία απόδειξη να υπάρξει και τίποτα να γίνει...»

ΒΙΝΤΕΟ:


Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA