Νέες δηλώσεις του Σούνακ: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν πρόκειται να επιστραφούν στην Ελλάδα ούτε ως δανεικά, ο κ.Μητσοτάκης εργαλειοποίησε το θέμα...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Νέες δηλώσεις του Σούνακ: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν πρόκειται να επιστραφούν στην Ελλάδα ούτε ως δανεικά, ο κ.Μητσοτάκης εργαλειοποίησε το θέμα...»

Συνέχεια στην υπόθεση των μαρμάρων δίνει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ που επισημαίνει ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα παραμείνουν στη χώρα του κατηγορώντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εργαλειοποίησε το θέμα της επιστροφής των γλυπτών...

Ο Σούνακ σημειώνεται ότι ακύρωσε τελευταία στιγμή τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη καθώς ο τελευταίος φέρεται να αθέτησε την υπόσχεση να μην αναφερθεί στο θέμα κατά το ταξίδι στο Λονδίνο.

Στο αεροπλάνο για την Cop28 στο Ντουμπάι, τα βρετανικά Μέσα αναφέρουν ότι ο Ρίσι Σούνακ δήλωσε τα εξής:

«Eίμαι επικεντρωμένος στο να προσφέρω στους ανθρώπους αυτά που τους ενδιαφέρουν και η θέση μου για τα μάρμαρα δεν έχει αλλάξει. Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι ο νόμος του 1963 απαγορεύει την μόνιμη απομάκρυνση εκθεμάτων από το λονδρέζικο ίδρυματα. Μάρμαρα δεν πρόκειται να επιστραφούν και ήμασταν κατηγορηματικοί σχετικά με αυτό.

Επίσης ο ίδιος ο ιστότοπος του Βρετανικού Μουσείου λέει ότι για να πραγματοποιηθούν και δάνεια, ο αποδέκτης πρέπει να αναγνωρίσει τη νόμιμη ιδιοκτησία της χώρας που δανείζει τα εκθέματα και νομίζω και φαίνεται ότι οι Έλληνες δεν έχουν προτείνει ότι είναι με οποιονδήποτε τρόπο πρόθυμοι να το κάνουν αυτό. Η άποψή μας και η θέση μας σε αυτό είναι ξεκάθαρη: τα μάρμαρα αποκτήθηκαν νόμιμα εκείνη την εποχή...»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA