Χαλκίδα: Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών, αναρχικών και αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ για την Πόλα Ρούπα έξω από τα Δικαστήρια και το Εφετείο που άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου της Θήβας να την αποφυλακίσει μόλις πριν 2 μήνες - Τι δήλωσε αποκλειστικά στο EviaZoom.gr η δικηγόρος της (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

Χαλκίδα: Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών, αναρχικών και αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ για την Πόλα Ρούπα έξω από τα Δικαστήρια και το Εφετείο που άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου της Θήβας να την αποφυλακίσει μόλις πριν 2 μήνες - Τι δήλωσε αποκλειστικά στο EviaZoom.gr η δικηγόρος της (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκέντρωση ομάδας αντιεξουσιαστών και αναρχικών με συνθήματα και πανό όπως και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ, πάνοπλοι αστυνομικοί), -χωρίς ωστόσο να γίνουν επεισόδια-, βρέθηκαν έξω από τα Δικαστήρια Χαλκίδας και από το Εφετείο την Τετάρτη (10-01-2024) όπου συζητήθηκε η έφεση που έγινε από το Εφετείο Εύβοιας και συγκεκριμένα από Αντεισαγγελέα Εφετών Εύβοιας κατά της πρόσφατης απόφασης του Εφετείου Θήβας να αποφυλακίσει την Πόλα Ρούπα στις 17-11-2023 με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Θήβας που έκανε δεκτή την αίτηση της για υφ' όρων απόλυση (δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα)...

Η συζήτηση της έφεσης ολοκληρώθηκε το μεσημέρι και η απόφαση θα εκδοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η Πόλα Ρούπα είναι σύντροφος του κρατούμενου Νίκου Μαζιώτη και μητέρα ενός ανήλικου παιδιού και αποφυλακίστηκε στις 17 Νοεμβρίου 2023 από τις Φυλακές Θήβας όπου κρατείτο καταδικασμένη για υπόθεση της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου στην Πόλα Ρούπα είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι τής απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, εκτός Αθηνών, που δήλωσε ότι θα διαμένει και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα, κάτι που τηρούσε κατά γράμμα, αυτούς τους δύο μήνες που είναι εκτός φυλακής, σύμφωνα με την δικηγόρο της Μαριζάννα Κίκιρη.

Για την ιστορία, η Πόλα Ρούπα είχε καταδικαστεί αρχικά σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος το 2014, για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Τον Απρίλιο του 2021 η ποινή της μειώθηκε σε 6 χρόνια και τρεις μήνες.

Η Πόλα Ρούπα κατά την αποφυλάκιση της και την έξοδο της από τις Φυλακές Θήβας στις 17 Νοεμβρίου 2023: 

Στη κάμερα του EviaZoom.gr μίλησε αποκλειστικά την Τετάρτη (10-01-2024) η γνωστή ποινικολόγος Μαριζάννα Κίκιρη, η μία εκ των δύο δικηγόρων της Πόλα Ρούπα, τονίζοντας τα εξής:

«Εκδικάζεται σήμερα του Αντεισαγγελέα Εφετών Ευβοίας κατά του Δικαστικού Βουλεύματος για υφ' όρων απόλυση της κυρίας Πόλα Ρούπα. Αυτή η έφεση δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα και δεν θα είχε ασκηθεί αν η συγκεκριμένη κρατούμενη δεν ήταν η Πόλα Ρούπα.

Είναι μία πρωτοφανής έφεση για τέτοιους λόγους ανύπαρκτους και φρονώ ότι θα καταπέσει και δεν θα γίνει δεκτή από το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών το αρμόδιο της Ευβοίας, διότι ουσιαστικά καταργεί το νόμο, καταργεί τη νομολογία και καταργεί το νόμο της υφ' όρων απόλυσης. Θα αναπτύξει και η ίδια η κυρία Ρούπα τις θέσεις της και αναμένουμε το αποτέλεσμα...»

Η δικηγόρος Μαριζάννα Κίκιρη:

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ που κατέγραψε η κάμερα του EviaZoom.gr:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA