Εξεταστική Τέμπη: Επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής ο Αγοραστός και «έδειξε» Τριαντόπουλο για το μπάζωμα ώστε να εξαφανιστούν πειστήρια και ίχνη ανθρωπίνων ιστών - «Να κληθεί ο Υφυπουργός Τριαντόπουλος τώρα...», ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

Εξεταστική Τέμπη: Επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής ο Αγοραστός και «έδειξε» Τριαντόπουλο για το μπάζωμα ώστε να εξαφανιστούν πειστήρια και ίχνη ανθρωπίνων ιστών - «Να κληθεί ο Υφυπουργός Τριαντόπουλος τώρα...», ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το δικαίωμα της σιωπής, επιφυλασσόμενος να παρέχει οποιαδήποτε εξήγηση όταν ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία εναντίον του (για πλημμέλημα!) , επικαλέστηκε ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής στην οποία κλήθηκε την Πέμπτη (15-02-2024) να καταθέσει για το έγκλημα των Τεμπών...

Ωστόσο ο Κώστας Αγοραστός «έδειξε» ως υπεύθυνο για το μπάζωμα τον Υφυπουργό της Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο λέγοντας μόνο τα εξής:

«Η περιφέρεια Θεσσαλίας παρείχε αποκλειστικά και μόνο υποστηρικτική βοήθεια που συνίστατο μόνο στη διάθεση μηχανημάτων, όπως αποφασίστηκε από το συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας. Ενήργησε όπως έπρεπε να πράξει, χωρίς να έχει πρωτοβουλία ενεργειών...»

Ακολούθως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ζήτησαν άμεσα να κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή ο Χρήστος Τριαντόπουλος:

«Από τη σημερινή κατάθεση του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, παρά τη σιωπή του, είχαμε μία καθοριστική εξέλιξη στο θέμα της απονομής ευθυνών για το πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών.

Ναι μεν ασκήθηκε το δικαίωμα της σιωπής από τον κ. Αγοραστό, όμως προκύπτει από τα όσα είπε, από τη διατύπωσή του πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε «υποστηρικτικό» ρόλο στα όσα συνέβησαν μετά το τραγικό δυστύχημα, ότι σύμφωνα με το νόμο, άλλο όργανο είχε την καθοδήγηση. Γι’ αυτό κι εμείς καλούμε τον τότε αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία κ. Χρήστο Τριαντόπουλο καθώς πλέον προκύπτει ξεκάθαρα η ανάγκη κλήτευσής του.

Ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης να δώσει την άδεια στον κ. Τριαντόπουλο να έρθει και να πει στην ελληνική κοινωνία για ποιο λόγο και ποιος έδωσε την εντολή να εξαφανιστούν τα πειστήρια, τα ίχνη αυτού του εγκλήματος, αλλά και τα ίχνη ανθρωπίνων ιστών.

Οφείλουμε να μάθουμε την αλήθεια, το χρωστάμε στη μνήμη των 57 νεκρών. Να μάθουμε ποιος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων τις κρίσιμες στιγμές και ποιος έδινε τις εντολές».

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA