Μυρίζει «μπαρούτι» στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν το Συνέδριο: Στο «τραπέζι» ακόμα και πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη που δήλωσε από το Λονδίνο: «Είμαι ο αρχηγός, εκλέχτηκα από 150.000 πολίτες...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Μυρίζει «μπαρούτι» στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν το Συνέδριο: Στο «τραπέζι» ακόμα και πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη που δήλωσε από το Λονδίνο: «Είμαι ο αρχηγός, εκλέχτηκα από 150.000 πολίτες...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ώρα που μύριζε «μπαρούτι» την Δευτέρα (19-02-2024) στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία της Κουμουνδούρου και το Συνέδριο του κόμματος είναι προγραμματισμένο σε λίγες μέρες, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωνε με έμφαση από το Λονδίνο πως εκείνος είναι ο Αρχηγός με 150.000 ψήφους πολιτών...

Συγκεκριμένα, 4 ώρες συνεδρίαζε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία της Κουμουνδούρου, στον 6ο όροφο, με τα στελέχη να συζητούν την έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ στο «τραπέζι» βρίσκεται ακόμα και η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη. 

Από το μεσημέρι του Σαββάτου ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε έντονη εσωστρέφεια μετά το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη για επανίδρυση και αλλαγές στο κόμμα. Και ενώ τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν προχωρώντας σε έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας, περιμένοντας απαντήσεις από τον πρόεδρο του κόμματος, ο ίδιος όχι μόνο δεν συνδέθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά έστειλε επιστολή-καταπέλτη, επιμένοντας στις θέσεις του και ρίχνοντάς τους την ευθύνη για την εικόνα του κόμματος. 

Τελικά η συνεδρίαση διεκόπη για την Τρίτη (20-02-2024) με παρόντα και τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος την Δευτέρα (19-02-2024) βρισκόταν στο Λονδίνο για να μιλήσει σε εκδήλωση στο London School of Economics (LSE), με τίτλο «Η σύγχρονη Αριστερά για μια προοδευτική διακυβέρνηση».

Όταν ρωτήθηκε από τον καθηγητή Κέβιν Φέδερστοουν για τις αντιδράσεις σχετικά με το ερωτηματολόγιο τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., εκλέχτηκα από 150.000 πολίτες με το καθαρό μήνυμα ότι θα δώσω φωνή σε όλα τα μέλη του κόμματος για να κάνω ένα κόμμα για τα μέλη. Αυτό ήταν το μήνυμά μου από την αρχή... Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει ένα κόμμα που πιστεύει ότι θα είναι κυβερνητικό και χάνει με την υπερδιπλάσια διαφορά από τη Ν.Δ. είναι να ακούσει τα μέλη του. Πώς ένα κόμμα που φοβάται να ακούσει τα μέλη του φιλοδοξεί να κυβερνήσει στο μέλλον;

Αν η δομή του ΣΥΡΙΖΑ είχε λειτουργήσει σωστά, δεν θα έπρεπε να ήμουν εγώ πρόεδρος... Το συνέδριο του κόμματος έχει πολιτικές θέσεις. Όλοι γνωρίζουν τις πολιτικές μου θέσεις. Και αντανακλώνται πλήρως στο τι κάνουμε. Το ερωτηματολόγιό μου ζητά τη γνώμη για μακρόπνοα ζητήματα. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να ρωτήσουμε το οτιδήποτε τα μέλη. Το συνέδριο του κόμματος είναι μία εντελώς διαφορετική διαδικασία από το να ρωτάς τα μέλη κάτι που δεν συζητείται τώρα στο συνέδριο. Το συνέδριο αυτό δεν είναι καταστατικό».

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA