Το Βρετανικό BBC για το ψήφισμα - κόλαφος του Ευρωκοινοβουλίου: «Οι δημοσιογράφοι κινδυνεύουν στην Ελλάδα, θα τους χορηγηθεί άσυλο από άλλες χώρες αν χρειαστεί...» - ΣΥΡΙΖΑ: «Σε πρωτοφανή θεσμικό κατήφορο η Ελλάδα του Μητσοτάκη...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

Το Βρετανικό BBC για το ψήφισμα - κόλαφος του Ευρωκοινοβουλίου: «Οι δημοσιογράφοι κινδυνεύουν στην Ελλάδα, θα τους χορηγηθεί άσυλο από άλλες χώρες αν χρειαστεί...» - ΣΥΡΙΖΑ: «Σε πρωτοφανή θεσμικό κατήφορο η Ελλάδα του Μητσοτάκη...»

Μία εβδομάδα σχεδόν μετά το καταδικαστικό ψήφισμα - κόλαφο κατά της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το ανύπαρκτο Κράτος Δικαίου, την ανύπαρκτη Ελευθερία των Δημοσιογράφων και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το Βρετανικό BBC παρουσίασε την Τετάρτη (14-02-2024) μία διόλου κολακευτική έρευνα διάρκειας 27 λεπτών, η οποία ωστόσο είναι πλήρως αληθινή...

«Έχουμε έρθει εδώ για να δούμε τα αρχαία μνημεία της πόλης (Αθήνας), αλλά και λόγω της ιστορίας της ως γενέτειρα της Δημοκρατίας. Εγώ βρίσκομαι εδώ για έναν λιγότερο δημοκρατικό λόγο: Η Ελλάδα γίνεται ένα πολύ δυσκολότερο μέρος για δημοσιογράφους σαν εμένα που θέλουν να εργαστούν ελεύθερα», ανέφερε ο δημοσιογράφος του BBC, ενώ στην έρευνα του BBC επισημαίνεται: «Οι δημοσιογράφοι κινδυνεύουν στην Ελλάδα, θα τους χορηγηθεί άσυλο από άλλες χώρες αν χρειαστεί...»

Μετά και από αυτή την έρευνα του BBC ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση την οποία και απέστειλε στο EviaZoom.gr:

«Σε πρωτοφανή θεσμικό κατήφορο η Ελλάδα του Μητσοτάκη...

Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, η χώρα έχει οδηγηθεί σε ένα πρωτοφανή θεσμικό κατήφορο και έχει γίνει δακτυλοδεικτούμενη σε όλη την Ευρώπη.

Λίγες μέρες μετά το ψήφισμα-κόλαφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάσταση του κράτους δικαίου και της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα κι ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί απροκάλυπτα μέσω της εξεταστικής να συγκαλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, η χώρα μας για μια ακόμη φορά γίνεται αποδέκτης αρνητικής δημοσιότητας στην Ευρώπη.

Το BBC σε εκτενές ντοκιμαντέρ του κάνει γενική επισκόπηση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, εστιάζοντας στις υποκλοπές, στις μηνύσεις και αγωγές κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ, στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά και στο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.

Το BBC εστιάζει επίσης στις διαρκείς κυβερνητικές παρεμβάσεις στη λειτουργία της ΑΔΑΕ, αρχικά για να απαγορευθεί αναδρομικά στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών η όποια ενημέρωση των θυμάτων των υποκλοπών και στη συνέχεια ώστε να σταματήσουν οι έρευνες της για τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων και κρατικών αξιωματούχων.

Πλέον οι μάσκες έπεσαν όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει ότι δεν συμβαίνει τίποτα, όσο και να προσπαθεί ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της να στρέψει αλλού τις ευθύνες, η αλαζονεία και ο αυταρχισμός της δεν μπορούν να κρυφτούν.

Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, η χώρα έχει οδηγηθεί σε ένα πρωτοφανή θεσμικό κατήφορο και έχει γίνει δακτυλοδεικτούμενη σε όλη την Ευρώπη. Αλλά να το γνωρίζουν καλά οι κυβερνώντες: δεν θα τους περάσει. Στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία δεν γίνονται ανεκτές οι αντιδημοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι εδώ με θεσμική ευθύνη για να υπερασπιστεί τη ελευθερία του Τύπου και την προστασία του κράτους δικαίου στη χώρα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παγκόσμια διάκριση: Όταν το BBC αναπαρήγαγε ρεπορτάζ του EviaZoom με πηγή! (ΦΩΤΟ)

Europol και ξένοι δικαστικοί λειτουργοί η μόνη λύση - Εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο για το ατιμώρητο έγκλημα στα Τέμπη από την στημένη και διεφθαρμένη Ελληνική «δικαιοσύνη» - «Κεραυνοί» από τους συγγενείς για τους Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς, νέες αναφορές για την ανύπαρκτη ελευθερία των δημοσιογράφων που φυλακίζονται ή δολοφονούνται στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν θέμα χρόνου! Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε και αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία: Kαταδίκασε και επίσημα με ψήφισμα - «καταπέλτη» την διεφθαρμένη Ελλάδα για το ανύπαρκτο Κράτος Δικαίου, την ανύπαρκτη ελευθερία των Δημοσιογράφων και την ανύπαρκτη Δημοκρατία - Κατατάχθηκε στην ίδια λίστα με την Ουγγαρία και την Πολωνία, το ψήφισμα διαβιβάστηκε σε όλες τις χώρες του κόσμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA