Τριπλό φονικό στη Γλυφάδα: 2 εκ. ευρώ καταθέσεις σε Ελλάδα και Ελβετία είχε ο Αιγύπτιος που τους «καθάρισε» και μετά αυτοκτόνησε - Παραμένει άγνωστο το κίνητρο της δολοφονίας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

Τριπλό φονικό στη Γλυφάδα: 2 εκ. ευρώ καταθέσεις σε Ελλάδα και Ελβετία είχε ο Αιγύπτιος που τους «καθάρισε» και μετά αυτοκτόνησε - Παραμένει άγνωστο το κίνητρο της δολοφονίας (ΦΩΤΟ)

Μυστήριο παραμένει το κίνητρο που πυροδότησε το δολοφονικό ντελίριο του 76χρονου Αιγύπτιου «Άρη», ο οποίος σκότωσε τα τρία άτομα μέσα στη ναυτιλιακή εταιρεία και έπειτα αυτοκτόνησε...
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, εξετάζουν όλα τα σενάρια, πέρα από όποια οικονομική, επαγγελματική αντιπαράθεση ή η εκδίωξη από το σπίτι που διέμενε, που μπορεί να προκάλεσαν την έκρηξή του και να του έδωσαν το πιθανό κίνητρο.
Όπως αποκαλύφθηκε, ο 76χρονος που εργαζόταν ως επιστάτης της εφοπλιστικής οικογένειας εδώ και πάνω από 30 χρόνια και ήταν υπεύθυνος και της βίλας που είχαν στους Πεταλιούς Εύβοιας, ήταν σε διοικητικά συμβούλια δύο εταιρειών της οικογένειας ενώ είχε μέχρι και 2 εκατομμύρια καταθέσεις σε τράπεζες της Ελλάδας και της Ελβετίας.

Ο 76χρονος Αιγύπτιος: 

Οι αστυνομικοί, που ασχολούνται με την υπόθεση, θεωρούν κρίσιμη την κατάθεση της Δέσποινας Καρνέση-Βλασσάκη, η οποία σε αρχικό στάδιο δεν θέλησε να δώσει κατάθεση λόγω του σοκ που έχει υποστεί όπως ανέφερε. Θα επιχειρήσουν να κάνουν το ίδιο και με τον 85χρονο εφοπλιστή Σπύρο Καρνέση, που βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, κάτι όμως που φαίνεται δύσκολο, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και διαμένει στο Λονδίνο.

Οι τρεις νεκροί που δολοφονήθηκαν:

Βασικός στόχος η Μαρία Καρνέση...

Κύριος στόχος του Αιγύπτικου φέρεται να ήταν η 77χρονη Μαρία Καρνέση, επιμένουν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξετάζοντας τις καταθέσεις των αυτόπτων και αυτήκοων μαρτύρων της δολοφονικής επίθεσης.

Ο 76χρονος δράστης, αρχικά φαίνεται να έχει κινηθεί προς το γραφείο της Δέσποινας Καρνέση - Βλασσάκη, που βρίσκεται στον 4ο όροφο του κτιρίου μαζί με μία εργαζόμενη. Σύμφωνα με μαρτυρίες, την πόρτα του γραφείου κλείδωσε η ίδια η Δέσποινα Καρνέση - Βλασσάκη, όπως αναφέρει μια μαρτυρία, είτε ο δράστης, που στη συνέχεια πέταξε τα κλειδιά κατεβαίνοντας στον 2ο όροφο, προς το γραφείο της Μαρίας Καρνέση, όπως αναφέρει μια άλλη μαρτυρία.

Σε εργαζόμενο με τον οποίο συνομίλησε ο 76χρονος, φέρεται να είπε:

«Πάω να τους καθαρίσω και θα αυτοκτονήσω. Δεν μπορούν να με διώξουν από το σπίτι μου...». Οι αστυνομικοί επιχειρώντας να ερμηνεύσουν την φράση "να με διώξουν από το σπίτι μου", δεν αποκλείουν "σπίτι" να εννοούσε συνολικά την εταιρεία και όχι το σπίτι που διέμενε στη Γλυφάδα, το οποίο δεν ανήκε στην Μαρία Καρνέση αλλά στον αδερφό της Σπύρο.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης με τον αδερφό τους Σπύρο Καρνέση, ανάμεσα στις αγωγές μεταξύ τους, η Μαρία Καρνέση πέρα από τα εταιρικά περιουσιακά στοιχεία, διεκδικούσε και οικογενειακά, μεταξύ των οποίων και το σπίτι της μητέρας τους Αγγελικής, στην οδό Τσιτσάνη 16 στη Γλυφάδα. Σε αυτό το σπίτι διέμενε ο 76χρονος «Άρης», με τους αστυνομικούς να μην αποκλείουν την πιθανότητα, η Μαρία Καρνέση να ήθελε την απομάκρυνσή του από το συγκεκριμένο οίκημα.

Με ποιον μίλησε τελευταίο;

Οι τελευταίες επικοινωνίες του 76χρονου δράστη και αυτόχειρα, έχουν ερευνητικό ενδιαφέρον. Έχουν ήδη προβεί σε άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, και αναμένουν τα αποτελέσματα από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Από αυτά θα αναζητήσουν τον τελευταίο άνθρωπο με τον οποίο είχε επικοινωνήσει, όπως επίσης επαφές και άλλα πρόσωπα με τα οποία ερχόταν σε συχνή επικοινωνία. Επικεντρώνονται κυρίως στα τελευταία άτομα που μίλησε ή συναντήθηκε πριν από την δολοφονική επίθεση. Από αυτά τα αποτελέσματα θα ανοίξει ένας νέος κύκλος καταθέσεων, από τα οποία ευελπιστούν ότι θα προκύψουν στοιχεία που μπορεί να αναδείξουν το κίνητρο, και αν υπάρχει και το απομακρυσμένο ενδεχόμενο ύπαρξης ηθικού αυτουργού στις αποτρόπαιες πράξεις του.

Οι αστυνομικοί αναμένεται να προβούν και σε άρση τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να ερευνήσουν λογαριασμούς και καταθέσεις του δράστη, όπως και τυχόν "ύποπτα" εμβάσματα-καταθέσεις, που δεν δικαιολογούνται. Θα διερευνήσουν τις κινήσεις του τραπεζικού λογαριασμού που είχε ο 76χρονος στην Ελβετία, με κλειστή προθεσμιακή κατάθεση περίπου 1,5 εκατ. ευρώ και αυτόν στην Ελλάδα με καταθέσεις 500.000 ευρώ.

«Μου είπαν θα με κάψουν μέσα στο σπίτι»

Από τις πρώτες καταθέσεις που έχουν λάβει οι αστυνομικοί, ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτή ενός εργαζόμενου που συναντήθηκε με τον δράστη στο υπόγειο γκαράζ λίγο πριν τις δολοφονίες.

«Τον ρώτησα πώς και ήρθε στην εταιρεία, αφού δεν είχε κάποιο λόγο να βρίσκεται εκεί. Αυτός μου είπε ότι σήμερα θα τελειώσουν όλα για τον ίδιο και πως είναι η τελευταία μέρα του και πως πάει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Ακόμη μου είπε ότι τον διώξανε από το σπίτι και πως του είπαν πως θα τον κάψουν μέσα στο σπίτι αν δεν βγει. Εγώ του είπα να αφήσει τις βλακείες και αυτός τότε άνοιξε το πορτμπαγκαζ του αυτοκινήτου και έβγαλε από μέσα έναν μεγάλο σάκο. Στο μεταξύ όσο μιλούσα με τον Άρη πρόσεξα ότι στο πάνω μέρος του παντελονιού είχε περασμένο πίσω από τη ζώνη ένα όπλο. Εγώ τον ρώτησα τι πάει να κάνει και ο Άρης μου απάντησε ότι σήμερα θα τελειώσουν όλα» , αναφέρει ο μάρτυρας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA