Γελάει η Ρωσία με τις ...απειλές Μητσοτάκη: «Είστε εχθρός, αλλά δεν μας φοβίζετε και στηρίζουμε στρατιωτικά την Ουκρανία...» - Αντιπρόεδρος Συμβουλίου Ασφαλείας τη Ρωσίας: «Εάν θέλαμε, σας σκοτώναμε επί τόπου με τον πύραυλο, μην προδίδεις Κυριάκο τη μνήμη της ελληνικής αντίστασης...» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Γελάει η Ρωσία με τις ...απειλές Μητσοτάκη: «Είστε εχθρός, αλλά δεν μας φοβίζετε και στηρίζουμε στρατιωτικά την Ουκρανία...» - Αντιπρόεδρος Συμβουλίου Ασφαλείας τη Ρωσίας: «Εάν θέλαμε, σας σκοτώναμε επί τόπου με τον πύραυλο, μην προδίδεις Κυριάκο τη μνήμη της ελληνικής αντίστασης...» (ΦΩΤΟ)

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ήδη την Ελλάδα για τις επιλογές της και κυρίως σχετικά με το ενδεχόμενο μεταβίβασης οπλικών συστημάτων Ρωσικής κατασκευής στην Ουκρανία (π.χ. S-300)...

Σε επικίνδυνες ατραπούς βάζει την δύσμοιρη Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έφτασε στο σημείο να απειλήσει ακόμα και τη Ρωσία... μια πυρηνική υπερδύναμη που μπορεί να ισοπεδώσει την Ελλάδα μέσα σε λίγη ώρα θα έλεγε κανείς.

«Δεν θα μας φοβίσετε. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία...», υποστήριξε από το βήμα του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η δήλωση του έγινε ως... απάντηση στις εκρήξεις στην Οδησσό τη στιγμή που ο ίδιος βρισκόταν εκεί...

Ωστόσο, οι Ρώσοι «χτυπούσαν» την Οδησσό, όλες τις προηγούμενες ημέρες, η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Οδησσό δεν «κλείστηκε» τελευταία στιγμή. Κατά συνέπεια, ο Έλληνας πρωθυπουργός γνώριζε πολύ καλά που πήγαινε. Μήπως, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να μεταβεί στην Οδησσό κυνηγώντας την εικόνα στο πλαίσιο της επικοινωνιακής του πολιτικής;

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το Μέγαρο Μαξίμου διοχετεύτηκαν στα μέσα ενημέρωσης δεκάδες φωτογραφίες από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουκρανία και τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της χώρας, Volodymyr Zelensky.

Σε κάθε περίπτωση, οι απειλές κατά του προέδρου, Vladimir Putin, αλλά και της Ρωσίας, ακόμα και αν έγιναν χωρίς βάση αλλά απλά για... εσωτερική κατανάλωση, θεωρούνται εκτός από αστείες αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνες για την Ελλάδα.

Άλλωστε, η Μόσχα έχει προειδοποιήσει πολλές φορές την Ελλάδα για τις... επιλογές της και κυρίως σχετικά με το ενδεχόμενο μεταβίβασης οπλικών συστημάτων ρωσικής κατασκευής στην Ουκρανία (π.χ. S-300). 

Οι... απειλές Μητσοτάκη σε μια πυρηνική υπερδύναμη

Μία ημέρα, λοιπόν, μετά τις εκρήξεις στην Οδησσό, όταν βρισκόταν εκεί και η ελληνική αποστολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στο Βουκουρέστι στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Ήμουν στην Οδησσό με τον πρόεδρο Zelensky χθες όταν ένας βαλλιστικός πύραυλος χτύπησε το λιμάνι. Νομίζω ότι όλοι έχουμε ένα μήνυμα για το Κρεμλίνο: Δεν θα φοβηθούμε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τους γενναίους πολίτες της για όσο χρειαστεί. Και παραμένουμε ενωμένοι σε αυτό το ζήτημα», υπογράμμισε.

«Στηρίζουμε στρατιωτικά και οικονομικά την Ουκρανία και στέλνουμε το μήνυμα ότι καμία παραβίαση του διεθνούς δικαίου δεν θα γίνει δεκτή από την ευρωπαϊκή οικογένεια», πρόσθεσε.

Medvedev: «Αν είχε τεθεί ως στόχος η αυτοκινητοπομπή, θα είχε... χτυπηθεί, εάν θέλαμε σας σκοτώναμε επί τόπου με τον πύραυλο, μην προδίδεις Κυριάκο τη μνήμη της ελληνικής αντίστασης...»

«Κανείς δεν σχεδίαζε να χτυπήσει την αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού Προέδρου Zelensky και του Μητσοτάκη...», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev, σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο TASS.

«Όλα είναι προφανή. Και το γεγονός ότι δεν έγινε επίθεση στην αυτοκινητοπομπή στην Οδησσό, αλλά σε πιο μακρινή απόσταση το αποδεικνύει. Και το γεγονός ότι αν είχε τεθεί ως στόχος, θα είχε χτυπηθεί...», έγραψε ο Medvedev στο Telegram, σχολιάζοντας τα γεγονότα της 6ης Μαρτίου στην Οδησσό και τα όσα φημολογήθηκαν για την αυτοκινητοπομπή του Zelensky.

Επίσης η Ρωσία ανέφερε:

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας είπε: "Σε αυτή τη σκοτεινή ώρα για την Ευρώπη, δείξαμε την αποφασιστικότητά μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία με ένα ενιαίο μέτωπο, κάτι που οι εχθροί μας μπορεί να μην περίμεναν. Δεν θα μας τρομάξετε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί’’.

Αποκάλεσε επίσης τη Ρωσία εχθρό της Ευρώπης.

Το Τρίτο Ράιχ ήταν επίσης Ευρώπη. Για μια τέτοια ναζιστική Ευρώπη, θα είμαστε πάντα εχθροί.

Τρίτον, στα σοβιετικά/ρωσικά σχολεία, στο συνηθισμένο μάθημα μουσικής για κάθε μαθητή μας, μελετήσαμε τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Ξέραμε και τη μουσική του και τη μοίρα του. Και αυτός ήταν εχθρός της Ευρώπης, της ναζιστικής Ευρώπης.

Μην προδίδεις, Κυριάκο, τη μνήμη της Ελληνικής Αντίστασης!».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA