Η διαφθορά και οι μαφίες κάνουν πάρτι στη Χαλκίδα: Μετά από μυστική επιχείρηση το Εσωτερικών Υποθέσεων εξιχνίασε νέα εγκληματική οργάνωση με αρχηγό την 50χρονη Προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας για εκβιασμούς κατ’ επάγγελμα, μίζες και δωροληψίες με συνεργούς υψηλόβαθμους εφοριακούς και λοιπούς (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

Η διαφθορά και οι μαφίες κάνουν πάρτι στη Χαλκίδα: Μετά από μυστική επιχείρηση το Εσωτερικών Υποθέσεων εξιχνίασε νέα εγκληματική οργάνωση με αρχηγό την 50χρονη Προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας για εκβιασμούς κατ’ επάγγελμα, μίζες και δωροληψίες με συνεργούς υψηλόβαθμους εφοριακούς και λοιπούς (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Το σάπιο παρακράτος ζει και βασιλεύει - Άλλη μία σοκαριστική υπόθεση σε Χαλκίδα και Εύβοια με μία δικογραφία χιλιάδων σελίδων που αφορά επίορκους δημόσιους υπαλλήλους, αυτή τη φορά στη ΔΟΥ Χαλκίδας, που εκβίαζαν επιχειρηματίες προκειμένου να παίρνουν μίζες και να δωροδοκούνται για φορολογικές διευκολύνσεις κ.α., εξάρθρωσαν αποκλειστικά τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που εδρεύει στην Αθήνα,-οι οποίοι εξιχνίασαν την εγκληματική οργάνωση έπειτα από μυστική πολύμηνη επιχείρηση-, και όχι από αστυνομικούς της Χαλκίδας και της Εύβοιας, χωρίς ωστόσο βέβαια να ξαφνιάζουν όλα αυτά τους περισσότερους πολίτες που διαμένουν στη Χαλκίδα γνωρίζοντας το πόσο διεφθαρμένη είναι αυτή η πόλη όπως και μεγάλο κομμάτι της Εύβοιας...

Συγκεκριμένα, το κύκλωμα αυτό αποκαλύφθηκε από τους αδιάφθορους την Τρίτη (22-05-2024) , αλλά είχε εξαρθρωθεί την προηγούμενη μέρα, την Δευτέρα δηλαδή (21-05-2024) όταν τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων ήρθαν στη Χαλκίδα και συνέλαβαν ως αρχηγό και «εγκέφαλο» της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης την 50χρονη Προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας ,- η οποία τον Νοέμβριο του 2023 είχε πάρει και προαγωγή μάλιστα και από τότε ήταν επικεφαλής της ΔΟΥ Χαλκίδας-, ενώ επίσης συνελήφθησαν, μία 67χρονη γυναίκα που είναι το «δεξί» χέρι της 50χρονης και ήταν η υπεύθυνη χορήγησης φορολογικής ενημερότητας, ο 52χρονος Προϊστάμενος του Τμήματος Ελέγχου, ο 54χρονος Προϊστάμενος στο Τμήμα Εσόδων και ένας 50χρονος υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Επίσης ανάμεσά στους συλληφθέντες είναι μια 56χρονη διεκπεραιώτρια και ένας 62χρονος λογιστής που είχε μάλιστα μία θέση και στο Επιμελητήριο της Εύβοιας και γνώριζε τις φορολογικές εκκρεμότητες των επιχειρήσεων και ιδιωτών και ενημέρωνε την Αρχηγό. Ήταν ένας από τους βασικούς κρίκους της υποομάδας που είχε δημιουργηθεί, που μιλούσε απευθείας με την Αρχηγό της οργάνωσης.

Βασικό ρόλο παράλληλα είχε και ο 52χρονος Υποδιευθυντής της ΔΟΥ, που ήταν Προϊστάμενος Ελέγχων, και επίσης ο 54χρονος Προϊστάμενος Εσόδων, ενώ ο 50χρονος υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας συνεργαζόταν με 4 λογιστές για επιχειρηματίες που είχαν υψηλές φορολογικές εκκρεμότητες.

Σε βάρος τους, συγκεκριμένα σχηματίσθηκε δικογραφία για: εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και απόπειρα αυτής κατ’ επάγγελμα, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και όπλα.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 6 άτομα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τους Αδιάφθορους, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023 οι συγκεκριμένοι υψηλόβαθμοι εφοριακοί, -ποιο πάνω δεν πάει-, εκβίαζαν επιχειρηματίες εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτώντας χρηματικά ποσά ως αντίτιμο, ώστε να διεκπεραιωθούν φορολογικές τους εκκρεμότητες. 

Εάν πλήρωναν, τότε και μόνο τότε διεκπεραίωναν τις φορολογικές εκκρεμότητες τους. 

Έτσι, μέσα σε διάστημα μόλις τριών μηνών απέσπασαν συνολικά 95.600 ευρώ από 17 περιπτώσεις, οι οποίες σύμφωνα με το ρεπορτάζ και το Εσωτερικών Υποθέσεων θα είναι πολύ περισσότερες.

Όσα εντόπισαν τα στελέχη της Υπηρεσίας Υποθέσεων Υποθέσεων σε μία ΕΙΚΟΝΑ:
Σημειώνεται ότι όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρχικά στην Αθήνα στα αρμόδια γραφεία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και όχι στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας στη Χαλκίδα. 

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τη Δευτέρα (21-05-2024) όταν ένα από τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως λίγη ώρα νωρίτερα είχε δώσει έναν λευκό φάκελο με 10.000 ευρώ στην Προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, μετά από εκβιασμό που είχε υποστεί από υπάλληλους της εφορίας.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν επιτόπου οι αξιωματικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων βρήκαν τα χρήματα, την ύπαρξη των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει η 50χρονη. Μάλιστα σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, ανάμεσα σε άλλα, βρέθηκαν και σχεδόν 79.000 σε μετρητά. 

Το Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησε να ερευνά την υπόθεση τον Νοέμβριο του 2023 μετά από καταγγελία ενός ατόμου, το οποίο υποστήριξε πως είχε πέσει θύμα εκβιασμού από το ΔΟΥ Χαλκίδας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε προφορικά μάλιστα η Προϊσταμένη της ΔΟΥ, ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2023 τα καθήκοντά της και γνώριζε πως ο εκβιασμός γινόταν από πολύ νωρίτερα. Μάλιστα, όπως είπε την πλησίασαν δύο από τις συλληφθείσες και τις είπαν πως αυτό γινόταν καιρό και θα μπορούσε και εκείνη να βγάλει κάτι παραπάνω.

Την Τρίτη (22-05-2024) τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων επέστρεψαν στη Χαλκίδα μαζί με τους συλληφθέντες και τους οδήγησαν, λόγω αρμοδιότητας, στα Δικαστήρια Χαλκίδας, όπου όλοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, πιθανότατα, την Παρασκευή (24-05-2024).
Σε επακόλουθες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οχήματα, καθώς και στην κατοχή των κατηγορουμένων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- το συνολικό χρηματικό ποσό των 78.795 ευρώ,

-10 κινητές τηλεφωνικές συσκευές,

- 4 σημειωματάρια με χειρόγραφες σημειώσεις,

- πλήθος φωτοαντιγράφων εφοριακών υποθέσεων και

- δίκαννο κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν υπήρχε άδεια κατοχής.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί 17 περιπτώσεις εκβιασμών, από τις οποίες η οργάνωση αποκόμισε παράνομο όφελος ύψους 95.600 ευρώ, σε διάστημα τριών μηνών, αλλά όπως προαναφέραμε, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων εκτιμά ότι είναι πολύ περισσότερες. 

Για την ιστορία η Προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας προσέλαβε δικηγόρο τον Θανάση Τάρτη...

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA