Διαλυμένο Νοσοκομείο Χαλκίδας: Παραλίγο να την στείλουν και αυτήν στον «Άγιο Πέτρο» - Νοσηλεύτρια «μπερδεύτηκε» και πήγε να κάνει μετάγγιση αίματος σε ασθενή που είχε λάβει ήδη εξιτήριο - Σύλλογος Εργαζομένων: «Έχουμε κάνει ήδη μηνύσεις για την επικίνδυνη κατάσταση στο Νοσοκομείο αλλά δεν ασχολούνται οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές της Χαλκίδας...» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

Διαλυμένο Νοσοκομείο Χαλκίδας: Παραλίγο να την στείλουν και αυτήν στον «Άγιο Πέτρο» - Νοσηλεύτρια «μπερδεύτηκε» και πήγε να κάνει μετάγγιση αίματος σε ασθενή που είχε λάβει ήδη εξιτήριο - Σύλλογος Εργαζομένων: «Έχουμε κάνει ήδη μηνύσεις για την επικίνδυνη κατάσταση στο Νοσοκομείο αλλά δεν ασχολούνται οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές της Χαλκίδας...» (ΦΩΤΟ)

Τριτοκοσμικές καταστάσεις στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, το οποίο μόνο "νοσοκομείο" δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται...

Χαρακτηριστικό ένα ακόμη απίστευτο συμβάν που έλαβε χώρα την Τρίτη (18-06-2024) όταν μία νοσηλεύτρια "μπερδεύτηκε" και πήγε να κάνει μετάγγιση αίματος σε μία ηλικιωμένη ασθενή η οποία είχε λάβει ήδη εξιτήριο, και ευτυχώς επενέβησαν οι συγγενείς της εκείνη την ώρα και δεν υπήρξαν τραγικές συνέπειες για την ηλικιωμένη και η μετάγγιση δεν έγινε.

Και για αυτό το συμβάν, που δείχνει πόσο επικίνδυνο είναι αυτό το νοσοκομείο σε αυτή την διεφθαρμένη πόλη, απέστειλε ανακοίνωση στο EviaZoom.gr την Πέμπτη (20-06-2024) ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας, ο οποίος παραδέχεται ότι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας είναι απελπιστική και ιδιαίτερα επικίνδυνη, ενώ τονίζει ότι ήδη έχει κάνει μηνύσεις εδώ και καιρό για την τραγική κατάσταση που επικρατεί και αναρωτιέται γιατί δεν ασχολούνται οι τοπικές δικαστικές και εισαγγελικές αρχές της Χαλκίδας, που σε βάρος τους έχουν γίνει σωρεία καταγγελιών από πολίτες και δημοσιογράφους στον Άρειο Πάγο, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Ελλάδα ήδη έχει παραπεμφθεί για να λογοδοτήσει σε ξένους δικαστικούς λειτουργούς.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας:

«Για το νοσηλευτικό λάθος... Να μην πέφτει κανένας από τα “σύννεφα”, ούτε κάποιοι να κάνουν πως ανακαλύπτουν την Αμερική! Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας έχει επισημάνει εδώ και καιρό ποια είναι η κατάσταση στην πλειοψηφία των κλινικών.

Όταν σε όλους τους τόνους 'φωνάζει' ότι λόγω της τραγικής υποστελέχωσης διαμορφώνεται επικίνδυνη κατάσταση το εννοεί. Κάτι που επισημάνθηκε και στον ίδιο τον Υπουργό Υγείας κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο.

Το ανθρώπινο λάθος μπορεί να αποφευχθεί όταν οι όροι δουλειάς το επιτρέπουν. Μόνο που αυτό με μεγάλη δυσκολία γίνεται στην καθημερινή λειτουργία του νοσοκομείου. Ευτυχώς και αυτή τη φορά το λάθος δεν είχε τραγικές συνέπειες.....!

Δεν θέλουμε να δικαιολογήσουμε κανέναν, καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν! Όμως επειδή πολύ εύκολα καταδικάζουμε τους ανθρώπους θα δώσουμε μια εικόνα του τι επικρατεί στο συγκεκριμένο τμήμα. Γιατί μπορεί η νοσηλεύτρια να έκανε το λάθος, αλλά οι ηθικοί αυτουργοί είναι άλλοι......και αυτοί ''οι άλλοι'' οφείλουν να λογοδοτήσουν....

Στη χειρουργική κλινική που έγινε το λάθος τα στοιχεία είναι αμείλικτα: συνολικά 10 νοσηλευτές είναι σε κύκλο βάρδιας (πρωί – απόγευμα - νύχτα), για 36 ασθενείς! Τη συγκεκριμένη ημέρα στο τμήμα ήταν 2 νοσηλεύτριες και η προϊσταμένη! Σε τμήμα που θα έπρεπε να είναι 6-7 νοσηλευτές ήταν δύο, δηλαδή 1 νοσηλεύτρια για 18 ασθενείς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του τμήματος.

Το προσωπικό έχει πολλές χρωστούμενες άδειες και οφειλόμενα ρεπό. Το πρόγραμμα εργασίας δεν μπορεί να καλυφθεί, με αποτέλεσμα τις καθημερινές εξαντλητικές βάρδιες. Μάλιστα οι μισοί από τους εργαζόμενους δεν θα πάρουν ούτε 5 ημέρες καλοκαιρινή άδεια! Τα πρωινά αναγκάζεται και η προϊσταμένη του τμήματος να κάνει νοσηλεία για να καλύψει ανάγκες.

Όλα αυτά τα γνωρίζουν, όμως το μόνο τους μέλημα ήταν η λειτουργία των Απογευματινών, επί πληρωμή χειρουργείων και όχι πως θα λειτουργήσουν τα τμήματα με ασφάλεια.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ήδη απο το 2022 έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην οποία ο εισαγγελέας αναγνωρίζει την υποστελέχωση και την κατάσταση που επικρατεί ωστόσο δε μπορεί να κινηθεί ποινικά εφόσον δεν υπάρχει κάποιο τεκμηριωμένο περιστατικό, που να αποδεικνύει ότι κινδύνεψε ασθενής ή εργαζόμενος.

Δηλαδή με άλλα λόγια αν έχουμε άλλα Τέμπη τότε θα το δούμε......και τότε θα φταίει ο σταθμάρχης που στην περίπτωση μας θα είναι ο νοσηλευτής ή ο γιατρός!

Ο Σύλλογος επανήλθε με νέα μήνυση προς το Διοικητή, τη Δ/ντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και τη Δ/ντρια Διοικητικής Υπηρεσίας, αρχές Απριλίου 2024, την ημέρα που έγιναν τα πρώτα Απογευματινά χειρουργεία, επί πληρωμή! Και αυτό γιατί δεν επαρκεί το προσωπικό να στηρίξει τη συγκεκριμένη λειτουργία και γιατί αυξάνεται η επικινδυνότητα!

Κατέθεσε για την τραγική υποστελέχωση, τα εξαντλητικά ωράρια, τις εφημερίες πέραν του νόμου, για τη λειτουργία των νοσηλευτικών τμημάτων με προσωπικό κάτω από τα όρια ασφαλούς στελέχωσης κ.ά.

Ενημερωθήκαμε ότι αυτή η μηνυτήρια αναφορά βρίσκεται ακόμα στο αστυνομικό τμήμα, δεν έχει κατατεθεί στην Εισαγγελία.

Θα παρέμβει άραγε η Δικαιοσύνη για να προσάψει ευθύνες σε όσους με πολιτικές αποφάσεις έχουν αφήσει σε αυτή την κατάσταση το Νοσοκομείο;

Ο λαός της Χαλκίδας και της Εύβοιας έχει μια επιλογή, μαζί με τους υγειονομικούς να παλέψει για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, για ενίσχυση του Νοσοκομείου με το απαραίτητο προσωπικό.

Σε αυτό ο Σύλλογος εργαζομένων πρωτοστατεί και θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα με παρεμβάσεις».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA