Είσαι σίγουρος Κυριάκο; «Δίνω προσωπική μάχη στην Ελλάδα για το Kράτος Δικαίου, την Ελευθερία του Τύπου και των Δημοσιογράφων και την Διαφθορά...», λέει ο Μητσοτάκης | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Είσαι σίγουρος Κυριάκο; «Δίνω προσωπική μάχη στην Ελλάδα για το Kράτος Δικαίου, την Ελευθερία του Τύπου και των Δημοσιογράφων και την Διαφθορά...», λέει ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είναι Πρωθυπουργός μιας χώρας που λέγεται Ελλάδα, της πιο διεφθαρμένης μπανανίας που υπάρχει στην Ευρώπη και όχι μόνο, το έχουν διαπιστώσει αυτό όλα τα ξένα κράτη, με τις συνεχείς καταδίκες από το Ευρωκοινοβούλιο και από αρμόδιους ξένους φορείς που εποπτεύουν πλέον την Ελλάδα, δήλωσε την Κυριακή (30-06-2024), γνωρίζοντας πως η Ελλάδα λόγω των παραβιάσεων και μιας ντουζίνας με καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το ανύπαρκτο κράτος δικαίου, την ανύπαρκτη ελευθερία Τύπου και δημοσιογράφων και την συνεχόμενη διαφθορά σε όλους τους θεσμούς και στο ελληνικό δημόσιο, θα έχει περικοπές στα ευρωπαϊκά κονδύλια και οι φωνές για να βγει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης όλο και αυξάνονται από άλλα ευρωπαϊκά κράτη, ο ίδιος δήλωσε:

«Δίνω προσωπική μάχη στην Ελλάδα για το κράτος δικαίου, την ελευθερία του Τύπου & των δημοσιογράφων και την διαφθορά...»

Με αυτή τη δήλωση τουλάχιστον παραδέχεται και ο ίδιος δημόσια (σ.σ. τι άλλο μπορούσε να πει βέβαια) ότι υπάρχουν πάρα πολλά σοβαρά θέματα στα ζητήματα που ανέφερε ωστόσο τόνισε και αστεία "παραμύθια" περί βελτίωσης στον τομέα της διαφθοράς.

Ενώ δηλαδή τονίζει: 

«Δίνω προσωπική μάχη στην Ελλάδα για το κράτος δικαίου, την ελευθερία των δημοσιογράφων και την διαφθορά...», αργότερα λέει ότι υπάρχει βελτίωση στο τομέα της διαφθοράς.

Όπως ο ίδιος γνωρίζει:

O κάθε Πρωθυπουργός είναι προσωπικά υπόλογος στην χώρα του για ότι συμβαίνει και όταν έρθει η ώρα των εξηγήσεων δεν θα λογοδοτήσει μόνο μία εισαγγελέας π.χ., αλλά και ο ίδιος, όπως συμβαίνει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Όποιος προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί π.χ. του έστησαν μία δίκη ή δεν έτυχε δίκαιης δίκης ή του παραβίασαν τα συνταγματικά του δικαιώματα ή του παραβίασαν την ελευθερία της έκφρασης, κ.α., το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καλεί ως κατηγορούμενο και αποκλειστικά υπόλογο για αυτές τις παραβιάσεις μόνο τον Πρωθυπουργό της χώρας, γιατί αυτός έχει την ευθύνη για τον έκαστο επίορκο δημόσιο υπάλληλο που βρίσκεται σε θέση εξουσίας και γι΄αυτό οι δίκες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά των χωρών που διαπράττουν παραβιάσεις, όπως η Ελλάδας, στα πινάκια γράφει το ονοματεπώνυμο του προσφεύγοντα και κατηγορούμενο το κράτος. Π.χ: tsokanis vs greece, foufoutopoulos vs greece, κ.α.

Για την ιστορία λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από την δήλωση του: 

«Δίνω προσωπική μάχη στην Ελλάδα για το κράτος δικαίου, την ελευθερία των δημοσιογράφων και την διαφθορά...», τόνισε χαρακτηριστικά:

- Για το Κράτος Δικαίου που αναγνώρισε το πρόβλημα και την δήθεν βελτίωση στον τομέα της Διαφθοράς:

«Αναφέρω ενδεικτικά την ενίσχυση της δικαιοδοσίας και του ρόλου του Οικονομικού Εισαγγελέα, τον Κώδικα Δεοντολογίας για τα Μέλη της Κυβέρνησης, τη στρατηγική καταπολέμησης της απάτης στο Ταμείο Ανάκαμψης, την ψήφιση του νέου δικαστικού χάρτη πολιτικής και ποινικής Δικαιοσύνης...Η έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α. είναι πολύ σημαντική για δύο λόγους: ο πρώτος αφορά την πεποίθησή μας ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για δίκαιη ανάπτυξη της οικονομίας εάν αυτή δεν συνοδεύεται από ένα κράτος δικαίου, θεσμούς, νόμους και δικαιοσύνη που λειτουργούν σωστά, γρήγορα και με βάση τα διεθνή πρότυπα. Και η έκθεση επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό: ότι η Ελλάδα, στην προσπάθειά της να γίνει μια διεθνώς ελκυστική οικονομία, βρίσκεται στο σωστό δρόμο ως προς τις νομοθετικές και πολιτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε για να βελτιώσουμε το κράτος δικαίου...»

- Για την Ελευθερία του Τύπου και των Δημοσιογράφων παραδέχτηκε έστω και καθυστερημένα την τραγική και πικρή αλήθεια:

«Όντως η κατάσταση δεν είναι καλή και δίνω μάχη και σε αυτόν τομέα, είναι προτεραιότητα μας η βελτίωση της Ελευθερίας των δημοσιογράφων. Με το ποινικό κώδικα καταργήσαμε το ποινικό αδίκημα της απλής δυσφήμισης..., αυτό είναι ένα πρώτο βήμα...»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA