«Γλαύκος ΙΙΙ»: Στη Χαλκίδα το μοναδικό διασωθέν μέρος του υποβρυχίου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

«Γλαύκος ΙΙΙ»: Στη Χαλκίδα το μοναδικό διασωθέν μέρος του υποβρυχίου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας έφτασε το πρωί της Τετάρτης (19-06-2024) ο πυργίσκος του υποβρυχίου «Γλαύκος ΙΙΙ», το μοναδικό διασωθέν μέρος του υποβρυχίου...

Τα έξοδα της μεταφοράς του, κατά το μεγαλύτερο μέρος, καλύπτονται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Θα τοποθετηθεί και θα παραμείνει στον προαύλιο χώρο του Μουσείου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ο Γλαύκος ολοκλήρωσε το τελευταίο του ταξίδι, και πλέον θα κοσμεί το Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας, θυμίζοντας με τιμή και συγκίνηση την ένδοξη ιστορία του Πολεμικού μας Ναυτικού, τους αγώνες και τις θυσίες των παιδιών εκείνων που αψήφησαν κάθε κίνδυνο προκειμένου να υπερασπίσουν την πατρίδα μας απέναντι σε οποιονδήποτε εχθρό. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν θα μπορούσε παρά να σταθεί αρωγός στο κάλεσμα της διοίκησης του Πολεμικού Μουσείου, να συνδράμει ενεργά στο δύσκολο και απαιτητικό εγχείρημα της μεταφοράς του Γλαύκου στη Χαλκίδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εμπνευστές και συντελεστές της μοναδικής αυτής προσπάθειας, που έρχεται να ομορφύνει και να "ψηλώσει" ακόμα περισσότερο το Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας».

ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA