Το Εσωτερικών Υποθέσεων εξιχνίασε νέα εγκληματική οργάνωση με αρχηγό 34χρονο αστυνομικό της Ομάδας ΔΙΑΣ που έκανε εμπόριο ναρκωτικών με συνεργούς και εν μέσω υπηρεσίας - Τα πουλούσαν και στη Χαλκίδα μέσω ταχυδρομικών δεμάτων σε άγνωστους παραλήπτες... (ΦΩΤΟ, ΔΙΑΛΟΓΟΙ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

Το Εσωτερικών Υποθέσεων εξιχνίασε νέα εγκληματική οργάνωση με αρχηγό 34χρονο αστυνομικό της Ομάδας ΔΙΑΣ που έκανε εμπόριο ναρκωτικών με συνεργούς και εν μέσω υπηρεσίας - Τα πουλούσαν και στη Χαλκίδα μέσω ταχυδρομικών δεμάτων σε άγνωστους παραλήπτες... (ΦΩΤΟ, ΔΙΑΛΟΓΟΙ)

Μετά από πολύμηνη μυστική επιχείρηση εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων μία αδίστακτη εγκληματική οργάνωση που έκανε εμπόριο ναρκωτικών με αρχηγό και εγκέφαλο έναν 34χρονο αστυνομικό της Ομάδας ΔΙΑΣ, άλλα 4 μέλη της οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 6 άτομα, ενώ οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για συνεργούς σε όλη την Έλλαδα...

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο επίορκος 34χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ εκμεταλλευόμενος την θέση εξουσίας που του παρείχε το διεφθαρμένο κράτος, πουλούσε ακόμη και εν ώρα υπηρεσίας μαζί με τους υπόλοιπους 4 ιδιώτες ναρκωτικές ουσίες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και της Κορίνθου, τις οποίες εισήγαγαν στην ελληνική επικράτεια που έφταναν μέχρι και την Χαλκίδα μέσω ταχυδρομικών δεμάτων, για τα οποία δήλωναν ανύπαρκτα στοιχεία παραλήπτη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν αυξημένα μέτρα προστασίας – αντιπαρακολούθησης με εναλλακτικές μεθόδους επικοινωνίας, επίσης χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες – ορολογίες για τις ναρκωτικές ουσίες, όπως το προσωνύμιο «ΙΣΠ» αν τα ναρκωτικά αποστέλλονταν από την Ισπανία και «Β» ή «ΒΕΤΕΡΑΝ» αν αποστέλλονταν από την Ολλανδία.

Επιπλέον, ο αστυνομικός χρησιμοποιούσε την οικία όπου διέμενε ως χώρο αποθήκευσης, καλλιέργειας και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, εντός του οποίου εντοπίσθηκε μεγάλη ποσότητα παραισθησιογόνων μανιταριών, ενώ ο ίδιος είχε εγκαταστήσει πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο για την καλλιέργειά τους.

Η επιχείρηση για τον τερματισμό της δράση τους πραγματοποιήθηκε κατά την παραλαβή ταχυδρομικού δέματος από τον αστυνομικό, προερχόμενο από χώρα του εξωτερικού, ενώ εντός αυτού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 979- δισκία τύπου «ECSTASY»,

- 1.000- τεμάχια χάρτου – ταινίες, τύπου «LSD», με σχηματικές απεικονίσεις,
νάιλον αεροστεγής συσκευασία, περιέχουσα κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, βάρους -522- γραμμαρίων περίπου,

-2 νάιλον αεροστεγείς συσκευασίες, περιέχουσες κεταμίνη, συνολικού βάρους -2.040- γραμμαρίων περίπου και
νάιλον αεροστεγής συσκευασία, περιέχουσα συνθετική μεφεδρόνη, βάρους -110- γραμμαρίων περίπου.

Ακολούθως, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν και τα άλλα 4 μέλη της οργάνωσης, ενώ από τις επακόλουθες έρευνες μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους -53,9- γραμμαρίων περίπου,

- ακατέργαστη κάνναβη (φούντα), βάρους -2,3- γραμμαρίων,

- 3 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους -30-, -30- και -80- εκατοστών αντίστοιχα, που καλλιεργούνταν σε γλάστρες,

- 380- παραισθησιογόνα μανιτάρια, βάρους 179,4 γραμμαρίων περίπου,

-12 σπόροι κάνναβης,

- φωσφορίζουσα συσκευασία με παραισθησιογόνα μανιτάρια, βάρους 2,5 γραμμαρίων,

- 2 αποσφραγισμένα φιαλίδια, με την ένδειξη «CBD OIL» (έλαιο κάνναβης),

- 3 νάιλον συσκευασίες, με ίχνη καφέ ουσίας,

- μαχαίρι, με λαβή μαύρου χρώματος, με ίχνη καφέ ουσίας,

- ζυγαριά ακριβείας και τρίφτης ναρκωτικών ουσιών,

- σκάμμα, περιτυλιγμένο από πλαστική σακούλα με χημικό υγρό, το οποίο περιέχει χώμα που προορίζεται για την καλλιέργεια παραισθησιογόνων μανιταριών,

- 1 κάτοπτρο,

- 3 λάμπες παραγωγής θερμότητας,

-1 ηλεκτρικό και 1- μαγνητικό έρμα,

- 2 ανεμιστήρες μικρού μεγέθους, ελεγκτής ταχύτητας ανεμιστήρα,

- κυνηγετικό όπλο και φυσίγγιο,

- 2 μαχαίρια μήκους 22 εκατοστών και 2 αναδιπλούμενοι σουγιάδες,

- βεγγαλικό χειρός – καπνογόνο,

- πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ

- το χρηματικό ποσό των 1.005 ευρώ,

- 10 κινητά τηλέφωνα, 

- 6 φορητοί Η/Υ, -4- εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,

- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της οργάνωσης από τα τέλη του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024, έχουν αποστείλει και παραλάβει τουλάχιστον 3 τουλάχιστον δέματα, με σκοπό την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ και θεωρείται δεδομένο ότι είναι πολλά περισσότερα τα χρήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εποπτεύουσα εισαγγελική Αρχή του Εσωτερικών Υποθέσεων και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή Αθηνών.

Οι συνομιλίες του επίορκου μπάτσου με τους συνεργούς του...

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές συνομιλίες που αλίευσε ο κοριός των αδιάφθορων είναι αυτή μεταξύ του αστυνομικού και ενός συνεργάτη του για την προμήθεια ναρκωτικών λόγω δύο επικείμενων πάρτι:

Αστυνομικός: Φίλε έχουν δύο πάρτι εδώ αύριο. Αλλά δεν ξέρω που είναι δεν γράφει και δεν έχω ναρκωτικά. Μαλάκα άμα είχα θα τα χα δώσει γαμω τον βέτεραν (προμηθευτής ναρκωτικών από Ολλανδία). Με γαμ...

Συνεργός: Αδερφέ Σάββατο τελικά είναι τα πάρτι, όχι Δευτέρα που σου είπα. Δεν στα έχει στείλει ακόμα;

Αστυνομικός: Αύριο λένε είναι αλλά ξεκινάνε νωρίς

Συνεργός: Νωρίς είναι μεσημέρι νομίζω 

Αστυνομικός: Τίποτα φίλε δεν έχει στείλει και ένα τρακιν που έστειλε δεν κουνιέται. Με γαμ... με το άλλο φίλε. 

Σε άλλη συνομιλία ο αστυνομικός συζητά για την αγορά κρυπτονομισμάτων, τα οποία χρησιμοποιούσε για την προμήθεια ναρκωτικών αλλά και για την πληρωμή του από τις πωλήσεις: 

Αστυνομικός: Κρύπτο θα μου βρεις; 

Συνεργός: Ναι 

Αστυνομικός: Ωραία πες πότε να έχω τα λεφτά 

Συνεργός: Πες μου πόσα θες εγώ θα πάω από την ερχόμενη Τετάρτη-Πέμπτη υπολογίζω 

Αστυνομικός: Ένα μισό θέλω να πάρω. 1.300 έχει. Πες να βάλω κάτι παραπάνω 

Συνεργός: Θα μου στείλει ο βέτεραν (προμηθευτής ναρκωτικών από Ολλανδία) εμένα αέρα 1 choko (κάνναβη- "σοκολάτα"). Θες να πάρεις το μισό από εκείνο και να το πληρώσεις μόλις έρθει.

Μία ακόμη χαρακτηριστική συνομιλία, από τις πάρα πολλές που υπάρχουν, είναι αυτή που ακολουθεί και έχει ως θέμα την ποιότητα των ναρκωτικών:

Συνεργάτης: Μοιάζει πολύ ανοιχτόχρωμο (ναρκωτικό) 

Αστυνομικός: Το πρώτο είναι ίσπ (προμηθευτής ναρκωτικών από Ισπανία). Το δεύτερο βέτεραν (προμηθευτής ναρκωτικών από Ολλανδία) 

Συνεργάτης: Ωπ 

Αστυνομικός: Ξανθιά 

Συνεργάτης: Και λέει ο τύπος ότι είναι οκ; Σε σχέση με τον μπομπ; Τι να λέει άραγε 

Αστυνομικός: Ο β ναι λέει είναι μαλακή. Τώρα να πουλήσει θα θέλει. Ο ίσπ έχει την σκούρα αλλά σίγουρα του β θα είναι κάτι καλό. Η ξανθιά, τώρα η ισπ φαίνεται και αυτή καλή. 

Συνεργάτης: Αυτό σκέφτομαι έχει πρόσωπο αυτός ο β; Η αλήθεια είναι αυτή αλλά είναι αφερέγγυος ο τύπος.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA