Δολοφονία σε γυρίσματα ταινίας από ηθοποιό: Σε τηλεοπτική ζωντανή μετάδοση το δικαστήριο όπως όλα σε Αμερική και εκαντοντάδες άλλες χώρες για την διασφάλιση της δίκαιης δίκης - Αθωώθηκε ο Άλεκ Μπάλντουιν που πυροβόλησε και σκότωσε 42χρονη καμεραμάν λόγω έλλειψης και απόκρυψης στοιχείων με δόλο από εισαγγελία και αστυνομία - Αποδείχτηκε ότι δεν ήξερε ότι είχε αληθινές σφαίρες το όπλο, και ότι άλλοι τις έβαλαν (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Δολοφονία σε γυρίσματα ταινίας από ηθοποιό: Σε τηλεοπτική ζωντανή μετάδοση το δικαστήριο όπως όλα σε Αμερική και εκαντοντάδες άλλες χώρες για την διασφάλιση της δίκαιης δίκης - Αθωώθηκε ο Άλεκ Μπάλντουιν που πυροβόλησε και σκότωσε 42χρονη καμεραμάν λόγω έλλειψης και απόκρυψης στοιχείων με δόλο από εισαγγελία και αστυνομία - Αποδείχτηκε ότι δεν ήξερε ότι είχε αληθινές σφαίρες το όπλο, και ότι άλλοι τις έβαλαν (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Τρία χρόνια μετά την δολοφονία της 42χρονης διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνας Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» στο Νέο Μεξικό με κατηγορούμενο τον πασίγνωστο ηθοποιό Άλεκ Μπάλντουιν για ανθρωποκτονία εξ΄αμελείας, ο οποίος ήταν αυτός που την πυροβόλησε και την σκότωσε, χωρίς να ξέρει ωστόσο ότι το όπλο είχε αληθινές σφαίρες κάτι που αποδείκτηκε, ακούστηκε η δικαστική απόφαση που σφράγισε οριστικά την υπόθεση...

Στο όπλο, που χρησιμοποίησε ο ηθοποιός, διαπιστώθηκε πως αντί για ψεύτικες, υπήρχαν αληθινές σφαίρες με τον ηθοποιό να ισχυρίζεται από την πρώτη στιγμή πως τον είχαν διαβεβαιώσει ότι το όπλο ήταν ψεύτικο.

Στη δίκη λοιπόν που έγινε στο Νέο Μεξικό, η οποία κράτησε τρεις μέρες και μεταδόθηκε σε τηλεοπτική & διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση, όπως γίνεται σε όλα τα δικαστήρια σε Αμερική και εκατοντάδες άλλες χώρες για την διασφάλιση της δίκαιης δίκης, η δικαστής Μαίρη Μάρλοου Σόμερ αθώωσε τον πασίγνωστο ηθοποιό Άλεκ Μπάλντουιν για το αδίκημα της ανθρωποκτονία εξ΄αμελείας όπως είχε κατηγορηθεί από την εισαγγελία και την αστυνομία, λόγω έλλειψης στοιχείων αλλά και απόκρυψης στοιχείων με δόλο από εισαγγελία και αστυνομία με στόχο να ενοχοποιηθεί ο κατηγορούμενος ενώ ήταν αθώος, όπως ανέφερε η ίδια η δικαστής, με τον ηθοποιό στο άκουσμα της απόφασης να ξεσπά σε κλάματα.

Η απόφαση έκλεισε σχεδόν τρία χρόνια δικαστικών αντιπαραθέσεων και εναλλαγής των εισαγγελέων που οδήγησαν στη δίκη κατά του Μπάλντουιν, ο οποίος αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης έως 18 μήνες και πρόστιμο 5.000 δολαρίων για τον θανάσιμο πυροβολισμό της Αλίνα Χάτσινς τον Οκτώβριο του 2021, στα γυρίσματα της ταινίας γουέστερν «Rust».

Το χρονικό της δίκης...

Ο δικηγόρος του Μπάλντουιν, Λουκ Νίκας, κατά την ακροαματική διαδικασία τόνισε εξετάζοντας μάρτυρες αστυνομικούς και εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση όπως και κατά την αγόρευση του:

«Η εισαγγελία και η αστυνομία απέκρυψαν αποδεικτικά στοιχεία με δόλο, επειδή τα αποδεικτικά στοιχεία θα ήταν ευνοϊκά για τον Μπάλντουιν...».

Στην αίτησή του, παράλληλα, προς την έδρα, ισχυρίστηκε ότι:

«Η πολιτεία μονομερώς απέκρυψε στοιχεία που ήταν ευνοϊκά για τον εντολέα μου γεγονός που αποτελεί παραβίαση του κανόνα Brady, ο οποίος πήρε το όνομά του από την υπόθεση Brady κατά Maryland του 1963. Ο κανόνας απαιτεί από τους εισαγγελείς να αποκαλύπτουν στην υπεράσπιση ουσιώδεις, αθωωτικές πληροφορίες που βρίσκονται στην κατοχή της κυβέρνησης, σύμφωνα με τη Νομική Σχολή του Κορνέλ...»

Παράλληλα στο δικαστήριο στήθηκε και μεγάλη γιγαντοοθόνη όπου μεταδόθηκαν πλάνα, που είχαν καταγραφεί, από τα γυρίσματα όπου έγινε η δολοφονία. 

Την Πέμπτη (11-07-2024), η τεχνικός σκηνών εγκλήματος Marissa Poppell κατέθεσε ότι ο συνταξιούχος αστυνομικός Troy Teske είχε παραδώσει ένα κουτί με σφαίρες στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Σάντε Φε. Ο Teske, ο οποίος ήταν φίλος του πατέρα του οπλουργού, είπε ότι πίστευε ότι οι σφαίρες αυτές θα μπορούσαν να σχετίζονται με τις σφαίρες που είχε το όπλο που κρατούσε ο ηθοποιός και πυροβόλησε την 42χρονη.

Οι σφαίρες αυτές όμως καταγράφηκαν ξεχωριστά και εξαιρέθηκαν από την απογραφή της υπόθεσης και δεν εξετάστηκαν για να διαπιστωθεί αν ταίριαζαν με τις θανατηφόρες σφαίρες, σύμφωνα με την κατάθεση της Poppell.

Η δικαστής Μαίρη Μάρλοου Σόμερ ζήτησε να προσαχθούν οι σφαίρες στο δικαστήριο και φόρεσε γάντια για να τις επιθεωρήσει η ίδια προσωπικά. 

Την Παρασκευή (12-07-2024) έπειτα από μια πολύωρη ακροαματική διαδικασία, κατά την οποία ένας εισαγγελέας ανέβηκε στο εδώλιο ως μάρτυρας και μία άλλη εισαγγελέας η Erlinda Johnson παραιτήθηκε από την εισαγγελική ομάδα εκείνη την ημέρα, η δικαστής τάχθηκε υπέρ της υπεράσπισης, ως αποτέλεσμα του ζητήματος των αποδεικτικών στοιχείων που ήρθε για πρώτη φορά στο φως την Πέμπτη, και έκανε δεκτή την αίτηση απόρριψης του δικηγόρου του ηθοποιού λέγοντας:

«Η αστυνομία και η εισαγγελία παρέλειψαν να γνωστοποιήσουν και την συγκεκριμένη έκθεση στον δικηγόρο του κατηγορουμένου και να δώσουν στην υπεράσπιση την ευκαιρία να επιθεωρήσει τις σφαίρες που συγκεντρώθηκαν στα αποδεικτικά στοιχεία που έδωσε ο κ. Teske... Επίσης η εισαγγελία απέκρυψε αποδεικτικά στοιχεία που ήταν ευνοϊκά για τον Μπάλντουιν και στον δικηγόρο του αλλά και στο δικαστήριο. Είναι αποδεικτικά στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απόρριψη της κατηγορίας, έχουν μάλιστα προσφερθεί σε αυτή τη δίκη ως αποδεικτικά στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απόρριψη της κατηγορίας και είναι δυνητικά αθωωτικά για τον κατηγορούμενο. Η πολιτεία παρέλειψε να παράσχει τα νέα στοιχεία στην ομάδα υπεράσπισης του Μπάλντουιν και κρίνω αυτή την ενέργεια από την εισαγγελία ως σκόπιμη και εσκεμμένη. Υπήρξαν απίστευτα λάθη και κενά από την Εισαγγελία σε ότι αφορά στα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία δεν προσκομίστηκαν ούτε στο δικαστήριο».

Η δίκη ολοκληρώθηκε αργότερα με την ετυμηγορία, όπου η δικαστής έκρινε οριστικά αθώο τον ηθοποιό για το αδίκημα που κατηγορείτο της ανθρωποκτονίας εξ΄αμελείας λόγω έλλειψης και απόκρυψης στοιχείων με δόλο από εισαγγελία και αστυνομία.

ΒΙΝΤΕΟ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA