EURO 2024: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ισπανία, 2-1 την Αγγλία στον Τελικό (Τα highlights του αγώνα και από την απονομή) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

EURO 2024: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ισπανία, 2-1 την Αγγλία στον Τελικό (Τα highlights του αγώνα και από την απονομή)

Για 4η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 12 χρόνια η Ισπανία αναδείχθηκε ξανά Πρωταθλήτρια Ευρώπης - Η «Ρόχα» επικράτησε με 2-1 της Αγγλίας στον Τελικό του EURO 2024, που διεξήχθη στο «Ολυμπιακό Στάδιο» του Βερολίνου στη Γερμανία το βράδυ της Κυριακής και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (15-07-2024) επιβεβαιώνοντας για 7η φορά στη διάρκεια της διοργάνωσης ότι ήταν η κορυφαία ομάδα του 17ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος...

Η Αγγλία, όπως και πριν από τρία χρόνια στο Γουέμπλεϊ δεν κατάφερε να πάρει το πρώτο της Ευρωπαϊκό τρόπαιο, στο δεύτερη συνεχόμενο EURO που φτάνει στον Τελικό.

Και τα τρία γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 47΄ οι Ισπανοί προηγήθηκαν με τον Γουίλιαμς, η Αγγλία ισοφάρισε προσωρινά στο 73΄ με τον Πάλμερ και Ισπανία πέτυχε το χρυσό γκολ της νίκης στο 86′ με τον Ογιαρθάμπαλ.Στο 90′ οι Άγγλοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν και να πάνε το ματς στην παράταση, με τον Ντάνι Όλμο να διώχνει την μπάλα πάνω στη γραμμή μετά από τριπλή προσπάθεια των Άγγλων.

Το σφύριγμα της λήξης έφερε θύελλα πανηγυρισμών για τους Ισπανούς που σήκωσαν την κούπα του EURO 2024 και αναδείχτηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης. Για την ιστορία ο 17χρονος παίκτης της Εθνικής Ισπανίας Λαμίν Γιαμάλ έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έπαιξε ποτέ σε Τελικό του EURO.

Οι συνθέσεις:

Ισπανία (Λουίς ντε Λα Φουέντε): Σιμόν, Κουκουρέγια, Λε Νορμάντ (83′ Νάτσο), Λαπόρτ, Καρβαχάλ, Ρόδρι (46′ Θουμπιμέντι), Ρουίθ, Γουίλιαμς, Γιαμάλ (89′ Μερίνο), Όλμο, Μοράτα (68′ Ογιαρθάμπαλ)

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γκουεχί, Στόουνς, Γουόκερ, Σο, Σάκα, Ράις, Μέινου (70′ Πάλμερ), Μπέλιγχαμ, Φόντεν (89′ Τόνεϊ), Κέιν (70′ Γουότκινς)

ΒΙΝΤΕΟ (ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ - ΑΠΟΝΟΜΗ):

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA